На родителите ми казахме тогава, че бяха при нас и нямаше как да го скрием. На другата част от семейството казахме към 4 месец вече, а има хора, които още не знаят, че въобще съм била бременна, a малкият вече е на месец. В началото беше, защото не исках да се обяснявам, ако нещо стане. Кой както си го усети, не исках да лежа на суеверия нито с казването, нито с покупки за бебето, а за второто - мислих го практично по-скоро. Ако нещо имаше да става, то едни количка, стерилизатори и глупости щяха да са ми най-малкият проблем.
ТСХ - в началото на бременност е нормално да е по-ниско. Аз съм с Хашимото, на Еутирокс, и с кръвния тест за бременност пуснах и хормоните и моето беше паднало на 0 и нещо, а никога преди това не е било в такава стойност. Ендокриноложката ми обясни същото, което е писала и MayGodBless + "ранната бременност обича ниско ТСХ, а после започва да си влиза в норма". Аз защото се борих с високо ТСХ от години, то трябваше да следя да не минава 2.5 през бременността. За моя изненада стигна до 2.4, а преди това е бил все към 4-5, че няколко пъти и до 8.