Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 814
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета, от онзи ден замених свещичките Циклогест с  хапчета Утрогестан 3х2, но съм по-зле от спящата красавица. Буквално 20 часа в денонощието спя, чувствам се като парцал и едва се движи. Междувременно слагам инжекционно и по 2 ампули Прогестерон. (След ин витро съм, в 8-ма седмица). Дали с течение на времето ще свикна и тази ужасна сънливост и умора ще изчезнат или ще го карам още дълго така?

# 121
И мен много ме успиваше Утрогестан и не се подобриха нещата докато не го спрях. По-добре вагинално да го приемаш, но предполагам има причина да сменят на орален прием.

# 122
Свикнах след 2-3 седмици. Иначе бях като парцал. Успех и дано при Вас всичко е наред!

# 123
Аз през цялото време не свикнах, пих го до 4 месец. Също ми се гадеше от него. Сега вече живея нов живот след като го спрях.

# 124
  • София
Много ви благодаря, явно нещата няма да се подобрят. Получих някакво дразнене от Циклогеста, но ще питам лекарката дали да не слагам Утрогестана вагинално, защото казват "бременна си, не си болна", но сега направо се чувствам като прегазена от два грипа и три настинки.

# 125
Спокойно, аз само за малко си поставях прогестерон вагинално и преди и след него пак бях като прегазена от влак и нямах сили за нищо освен за сън. "Бременна си, не си болна" е ужасна приказка, защото бременността може доста тежко да мине.

# 126
  • 🌊
Като се отвори приказката за тежко преминаване на бременността, има ли други наказани като мен с Hyperemesis gravidarum? Кога отшумя това чудо? Бях в болница, уж ме стабилизираха и имах положителна промяна до онзи ден.

# 127
Здравейте,момичта! Днес си забравих рецептата от АГ,която ми беше изписала лекарство против гадене,дори не си спомних какво беше и понеже много ми беше зле влязох в аптеката да си взема нещо. Предложиха ми Воменикс  и си го взех. Там не пише как се приема при бременни. Само за деца и възрастни и не знам,дали да го пия като възрастен или да е с по-малка доза 😀 Някой пил ли го е от вас?

# 128
С утрогестана в началото бях тотално на черешата. И аз бях 3х2. С времето имаше свикване при мен, но и намалих дозата. Но спах по цял ден на дивана с домашния любимец. На нея поне доста ѝ  хареса, а и мъжа на тишина поседя. 😀

Шегата настрана - успех!

# 129
Като се отвори приказката за тежко преминаване на бременността, има ли други наказани като мен с Hyperemesis gravidarum? Кога отшумя това чудо? Бях в болница, уж ме стабилизираха и имах положителна промяна до онзи ден.

Аз нямах чак такова, но си имах гадене през цялата бременност и ми мина с раждането

# 130
Момичета, имате ли опит при регулярни разходки и дълго ходене пеша бебето да се е обърнало главично? Моят АГ на абсолютно всеки преглед от самото начало ме призовава много, много да вървя. Но с жегите и честите позиви за пишкане все отлагам разходката в парка. 30та седмица се беше обърнало главично, тогава доста се разхождах, после започнаха жегите и спрях, та пак се завъртя седалищно. Сега съм в 35та. Четох и коментар да се затвориш на тъмно и да си светнеш с фенерче отдолу също имало ефект🤔🙉
Някоя с опит?

# 131
Моето се обърна от седалищно в главично в 34-35 г.с, точно, когато вече бях спряла да работя и основно си почивах. 😃 Докато бях на педала беше и седалищно, и напречно, но не и главично.

# 132

Ох, аз писах, писах и без да искам презаредих страницата и изчезна. Сега ще пробвам пак.
От 5-6 седмица повръщах много обилно и няколко дни по-късно влязох в болницата. Имах затишие там 2-3 дни и после се върна активно повръщането. Повръщах някъде до към 4-5 месец всеки ден по няколко пъти на ден. Вода не можех да пия, а аз пия само вода по принцип. Много ми беше зле.
Постепенно прозорците от няколко дни станаха седмици и сега много рядко се случва да повърна.
Но аз нямам това само да ми се гади, при мен е директно повръщане :/ общо взето не работих много през тази бременност.
Сега са киселините 😒 пробвах всичко, нищо не помага и просто съм се примирила😀 редувам няколко лекарства, но не помагат винаги, но както и да е.
Според мен при мен повръщането и то така силно беше заради високото ЧХГ. На трети ден закъснение беше 9000 и нещо. Даже ме беше страх да не е моларна бременност, молех се поне да са близнаци и от това са е високото чхг. В крайна сметка е едничко бебе, скоро ще се ражда. По думите на моят АГ при някои първи бременности е нормално да има гадене и повръщане заради нова среща с ЧХГ, после следващи бременност можело да не са така или да са по-леки.

Бебето ми е в главично сигурно от 5тия месец. Когато се чувствах добре ходех доста, но и доста време прекарах и в леглото.
Това с фенерчето не смятам, че е истина, по-скоро някакви бабини неща.

# 133
  • София
Азара, какви са тези лекарства срещу киселини, че е мен много ме мъчат?

Това с фенерчето едва ли е истина, по-скоро някакви бабини щуротии.

# 134
Кога започват да се правят някакви излседвания. В 6 седмица съм,нямам никакво излседване все още,освен влагалищен секрет ,заради течение. Там се оказа ,че всичко е добре,но течението продължава и на моменти си е обилно. Другото е ,че лицето ми е постоянно зачервено. Имам чувството,че вдигам температура или се е повишила от около  2- 3 седмици

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 09:10 от Съни-90

Общи условия

Активация на акаунт