Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 852
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Има време, първите изследвания по ЗК ги пускат, когато по закон се водиш вече официално бременна, не помня около 9 - 12 седмица ли бяха. Течението се усилва и защото прогестерона расте. Щом секретът е чист, нямаш поводи за тревога.🤗 А дори да има бактерия, преди края на 3тия месец не ги лекуват с антибиотици и други силни препарати, само пробиотик са ми изписвали до тогава вагинално. 🤗

# 136
Ако течението няма неприятна миризма, е напълно нормално по време на бременност заради увеличения естроген

# 137
Момичета, имате ли опит при регулярни разходки и дълго ходене пеша бебето да се е обърнало главично? Моят АГ на абсолютно всеки преглед от самото начало ме призовава много, много да вървя. Но с жегите и честите позиви за пишкане все отлагам разходката в парка. 30та седмица се беше обърнало главично, тогава доста се разхождах, после започнаха жегите и спрях, та пак се завъртя седалищно. Сега съм в 35та. Четох и коментар да се затвориш на тъмно и да си светнеш с фенерче отдолу също имало ефект🤔🙉
Някоя с опит?

И на мен АГ от самото начало ми казваше да си правя дълги разходки и до към 6-тия месец го спазвах. После пък ми се наложи да си стоя предимно вкъщи, но и вкъщи бях доста активна - бебето все беше седалищно. Дойде началото на третия триместър и големите жеги, започнах да почивам повече и си се обърна с главата надолу 😂 Та при мен ходенето със сигурност не е било фактор при обръщането на бебето. Виждала съм също упражнения със и без топка за наместване на бебето и може да разгледаш и да пробваш ☺

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 10:27 от ni.tray

# 138
Изобщо не мисля, че е фактор, просто не е хубаво да се застояваме.
Но в крайна сметка аз до към 5 месец бях почти нонстоп в леглото, бебето от тогава си беше обърнато главично😀 едва малко след това започнах да опитвам разходки, но бяха много оскъдни и кратки, заради други проблеми, така че едва ли и при мен да е това причината.

# 139
Моето повръщане беше до степен да повръщам от въздуха, яденето ми беше 2-3 крекера и 2 резена ябълка, водата си я наливах с чаена лъжичка в устата и пак успявах да повърна. Свалих 6кг, а на няколко пъти се случи да повръщам през носа, буквално излизаше от там и от устата, от никакви лекарства нямаше подобрене, едонствено да притъпи конкретен позив за връщане. Изчезна ми тежкият период към 16г.с. и едва тогава започнах да се храня нормално, но гадене имах докато не родих.
После и киселините ми бяха ужасни, буквално до 10мин преди да родя. Тъй като бях планово секцио докторът ми дойде на визитация 10мин преди операцията и ме пита как съм, споделих му, че ме е страх от киселините да не повърна, а той де засмя с думите, че "ей сега ще ти олекне". Факт, това беше последния път, в който ми се върна киселина. Иначе ми помагаше Гаттарт.
Моето ЧХГ също беше малко по-високо и се чудих да не са близнаци.
Иначе беше главично през цялата бременност (на един преглед само се беше обърнал, но беше към 6месец някъде), а накрая в края на 38г.с. го усетих как се върти и се обръща, а после започна още повече въртене - на прегледа се видя, че се е опитал да се върне главично, но си седи напречно и така коремът ми беше много издут от едната страна, а от другата нищо. Когато ме приемаха за секцио не беше успял да се върне и застане напълно главично, а леко диагонално. Така че до последните моменти има шанс да се завърти. През цялата бременност почивах, с много кратки разходки. Едва последния месец се отпуснах повече да вървя.

# 140
Дами, ходили ли сте на училище за бременни в гр. София?
Интересува ме такова, на което може да отидем с мъжа ми и по възможност да е безплатно.
Споделете ми вашия опит.

# 141
В Скай Сити Мол има безплатни лекции от този сорт - https://sofia.plays.bg/events/view/14200/15/Jul/Tue/2025
Но не знам дали съществува цяло училище за родители с редовни лекции и да е напълно безплатно.

# 142
В Скай Сити Мол има безплатни лекции от този сорт - https://sofia.plays.bg/events/view/14200/15/Jul/Tue/2025
Но не знам дали съществува цяло училище за родители с редовни лекции и да е напълно безплатно.

Да, може би просто лекции, не точно училище. Благодаря!

# 143
С първото дете ходих в Токуда на лекции и на още няколко места, не знам дали все още ги организират или вече са онлайн. Сега няма да ходя никъде.

Правя големи разходки, поне към момента състоянието ми го позволява. Бях на екскурзия със самолет, на ден сме вървяли по 20-30 хиляди крачки, след това на море - пак разходки, плаж, слънце. Разбира се, най-голямата жега я избягвам, но докато мога ще гледам да се движа повече.

# 144
Ние ходихме на едно в Интерекспо.
Иначе организират по няколко в месец из различни места в София. Има и много онлайн лекции.

# 145
Момичета, четох, че приемът на пробиотици в последния триместър спомага да няма бебето колики. Дали е така, нямам представа, но приемате ли и какви?
Приемах на АБО фарма Фемин хелт, после Биозин, но ми свърши и се чудя дали да не добавя друг?

# 146
Аз пия биокулт евридей от няколко години и през цялата бременност и продължавам. В интерес на истината нямаше колики Калоян или поне не сме разбрали, дали от пробиотика или защото и пих и билки за кърмата с Копър и анасон, казват че и те спомагат.

# 147
Петък бях на преглед и лекарката каза, че ще се видим вече средата на август, когато ще съм в 16-та седмица. Имам история на хематом с отлепване, които още не са на 100% стабилизирани. Слагам утрогестан вагинално 3х2 и съм в легнало положение повече от половината ден. От тази сутрин усещам влажност по бельото, намокря се все едно съм изпуснала малко урина - прозрачно и немиришещо е. Възможно ли е да са околоплодни води в толкова ранен етап на бременността? Не усещам изтичане на нещо, но като отидох до тоалетна ме стресна количеството течност по бельото.

# 148
Нормално ли си киселини в 18 г с + 4 дни!
Някакви мнение какво да пие какво да правя

# 149
Нормално ли си киселини в 18 г с + 4 дни!
Някакви мнение какво да пие какво да правя

Нормални са киселини. Може да попитате АГ са подходящи препарати.

Общи условия

Активация на акаунт