Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 854
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте дами. По какъв начин и в коя г.с мога да спра поставянето на циклогест 400 (×1 вечер)? Поставям го от 4 г.с, към момента съм в 10 г.с, като ми е предписан като превантивна мярка, а не защото имам реален дефицит на прогестерона.

# 151
Обикновено се спира след 12г.с. и се намалява плавно, не се спира от раз. АГ ще ви даде най-точна схема за спиране.

# 152
Здравейте, моля за бърз отговор тъй като нямам почти време. Искам да попитам жените които са се изследвали в Рамус в начална бременност 10-12г.с. цените какви са за изследванията, прикачвам снимка на нещата които ми бяха написани от АГ да изследвам. Само цитонамазката знам че е 20 лв другите не зная. И другото което е да попитам дали мога да пия поне кафе 3в1 или някакъв сок преди да отида защото ще бъде след около час-два а до тогава ми е жадно. Благодаря!❤️

# 153
Честито! Simple Smile Най-добре на гладно и без кафе да се направят изследванията. Глюкозата се влияе и от двете. Водичка може,  но може би не в количества. За цените не знам със сигурност..  кръвната група и витамините Б и Д са по 20-30лв , вирусните и те(hiv, хепатит и още едно имаше май ). Настройте се може би за към 200 лв, пък дано по-малко да излезнат.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 08:26 от InYan238

# 154
Ако се следите по здравна каса би трябвало да ви се даде направление за повечето изследвания. Иначе си плащате всичко, но не съм наясно колко са като цена. В сайта им трябва да има цената на всяко едно изследване.

# 155
Дами пак съм аз. Моля ви дайте някой изпитан метод за силно главоболие и гадене. Цял ден съм така... Сутринта хапнах много малко навън и като се прибрах едва стигнах до банята за да повърна (с извинение ) след това цял ден не съм хапвала нищо и сега ми прилоша и изядох малко плодове, но отново ми се догади .. не издържам вече така, главата ме боли ужасно много и не знам какви мерки да взема. За предпочитане в домашни условия, защото не мога да търпя и да чакам до утре за отворени аптеки ..☹️☹️☹️☹️

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 21:50 от Iliyanaah

# 156
Момичета, кои изследвания ви пуснаха по здравна каса след 36 седмица? От Селена искат ХИВ, Васерман и Хепатит Б, които да са не по-стари от 6 месеца. Пускани са ми веднъж по ЗК в края на януари, но до термина и съответно постъпването ми в АГО, 6те месеца ще са изтекли. Та полагат ли се втори път по каса или да си ги пусна платено?

# 157
Мен не ме пратиха втори път на такива изследвания, та аз си ги платих преди да влезна да раждам.

# 158
Точно затова следващата ме гинеколожка ми препоръча да не бързам да правя изследванията по здравна и да ги направя към края на 4ти месец.

# 159
Сега се върнах назад в еЗдраве и видях, че в деня на приема преди раждането, в Селена са ми пускани и тези изследвания, заедно с ПКК. Не съм плащала нищо извънредно.

# 160
На мен също ми дадоха голям списък с изследвания, в които влиза и вирусология, но обмислям така да ги направя, че да са все още валидни до датата на термина.

# 161
Наистина е добре да се изчака малко, аз ги напусках веднага, зор да видя всичко наред ли е.

Нещо не е измислено като хората. В програмата на НЗОК тези изследвания е написано, че се правят при записването на ЖК, нормално да има повече от 6 месеца разлика между записването и термина.

Иначе, да, ако е изтекла давността на тези изследвания, ще ти ги пуснат направо в болницата и явно минават по касата, както zoya e написала. Аз раждах в държавна болница и от всичките изследвания не ми приеха кръвната група, защото нямаше печат, та ме боцнаха допълнително за нея.

# 162
В лабораториите слагат ли такъв печат върху изследванията за кръвна група? Най-вероятно ще раждам в частна болница и не ми се плаща двойно за това изследване

# 163
Аз си пускам всички изследвания в Геника и всичко гледам онлайн и си разпечатвам, в този вид няма печати на нищо. Но ако се вземе резултатът на място и помолите за печат, надали ще откажат.

# 164
При взимане на място от лабораторията слагат печати.

Общи условия

Активация на акаунт