Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 860
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Конкретно за кръвната група, освен на бланка А4 където е вписано като изследване и можеш да си разпечаташ онлайн, от лабораторията ти дават и картонче с печат, което си носиш при личната карта, ако недай Боже, някога, някъде е нужно да ти се прелива кръв.

zoya. на мен в Селена ми казаха, че микробиология задължително ще ми пуснат и на място при прием, за да може ако излезе нещо, да ме лекуват, но тя излиза за 2 дни, та ако я пуснат в деня на раждането, няма как да се реагира и да се сложи медикамент в системата, за да не заразя и бебчето? Това ме безпокои, та ще пусна една в 38 седмица. За останалите показатели не знаех, че и на място могат да ги пуснат, защото в списъка им пише да ги носим🫣

# 166
Здравейте,
може ли друг АГ, а не наблюдаващия бременността, да издаде обменната карта и направлението за хоспитализация?
В момента и наблюдаващия, и акушерката са в отпуск, а и честно казано не са особено отзивчиви.
По-лесно би ми било да отида на платен преглед при друг АГ, разполагам и с всички изследвания, но не зная документално как стоят нещата.

# 167
Момичета, в 28 седмица ми откриха Enterococcus faecium, пих 7х2 Амоксигард. Явно не е помогнал. В 35та ми излизат пак. Изписаха ми 12 вечери Полижинакс. Някоя имала ли е по време на бременност и успешно ли ги излекувахте? Тревожа се да не се наложи секцио заради тях.. или да сложат на бебчето антибиотик 😔

# 168
Здравейте! Силно притеснена съм, моля за съвет. В събота, когато трябваше да съм в 6+3 прокървих и отидох на спешен кабинет. Установи се леко отлепяне, а докторката измери ембриона като за 6+2 и че имало начални пулсации. Назначи ми терапия и ме прати да лежа у дома. Вчера имах преглед при моя АГ, каза че отлепяне вече не се виждало (и кървенето ми спря), но това което ме притесни е, че аз вече бях в 7+1, но той измери ембриона като за 6+4, което ми се стори много голяма разлика. Видимо не беше доволен и премери втори път, този път апарата показа 6+5, но пак разликата не е малка с реалната ми седмица. Каза, че си има пулсации и този път ми пусна да ги чуя, но бяха много тихи и сякаш далечни, изобщо не се чу хубаво. Вика ме пак след седмица. Според вас има ли шанс такова изоставяне да се навакса и всичко да е наред? Sad

# 169
Честито! Пожелавам пухкав финал Hug  Спокойно, тази разлика между 6+5 и 7+1 е буквално 3 дни, което първо не е много и второ в хода на бременноста постоянно може да се мени и да го мерят ту напред, ту назад с по няколко дни. До 2 седмици разлика казват, че е в рамките на приемливо отклонение. Супер е, че вече не се вижда отлепяне, чува се и пулс. И аз  началото се чудех защо така слабо се чува пулсът, но просто АГ не беше увеличил звука. Дишай и позитивни мисли, притесненията са напълно нормални, не спестявай въпроси на АГ, за да ти е по-спокойно и пожелавам да има по-малко тревоги!

Здравейте! Силно притеснена съм, моля за съвет. В събота, когато трябваше да съм в 6+3 прокървих и отидох на спешен кабинет. Установи се леко отлепяне, а докторката измери ембриона като за 6+2 и че имало начални пулсации. Назначи ми терапия и ме прати да лежа у дома. Вчера имах преглед при моя АГ, каза че отлепяне вече не се виждало (и кървенето ми спря), но това което ме притесни е, че аз вече бях в 7+1, но той измери ембриона като за 6+4, което ми се стори много голяма разлика. Видимо не беше доволен и премери втори път, този път апарата показа 6+5, но пак разликата не е малка с реалната ми седмица. Каза, че си има пулсации и този път ми пусна да ги чуя, но бяха много тихи и сякаш далечни, изобщо не се чу хубаво. Вика ме пак след седмица. Според вас има ли шанс такова изоставяне да се навакса и всичко да е наред? Sad

# 170
Имах същата бактерия, но след като слагах Полижинакс се изчисти.

Момичета, в 28 седмица ми откриха Enterococcus faecium, пих 7х2 Амоксигард. Явно не е помогнал. В 35та ми излизат пак. Изписаха ми 12 вечери Полижинакс. Някоя имала ли е по време на бременност и успешно ли ги излекувахте? Тревожа се да не се наложи секцио заради тях.. или да сложат на бебчето антибиотик 😔

# 171
Благодаря много! Hands Pray Много искам всичко да е наред. Ще полагам повече усилия за позитивни мисли и щастлив финал 😊

Честито! Пожелавам пухкав финал Hug  Спокойно, тази разлика между 6+5 и 7+1 е буквално 3 дни, което първо не е много и второ в хода на бременноста постоянно може да се мени и да го мерят ту напред, ту назад с по няколко дни. До 2 седмици разлика казват, че е в рамките на приемливо отклонение. Супер е, че вече не се вижда отлепяне, чува се и пулс. И аз  началото се чудех защо така слабо се чува пулсът, но просто АГ не беше увеличил звука. Дишай и позитивни мисли, притесненията са напълно нормални, не спестявай въпроси на АГ, за да ти е по-спокойно и пожелавам да има по-малко тревоги!

# 172
Момичета,как става регистрацията за бременност при АГ,който ще ми я води? И кога може да стане това ? В 8 седмица могат ли да ми откажат регистрация? Щом не сън регисътирана,а искам да съм болничен,липбата ли може само да ми издаде?

# 173
Момичета,как става регистрацията за бременност при АГ,който ще ми я води? И кога може да стане това ? В 8 седмица могат ли да ми откажат регистрация? Щом не сън регистирана,а искам да съм болничен,липбата ли може само да ми издаде?

ЛЛ трябвя да ви издаде направление за майчино здравеопазване по ЕГН. После АГ ви записва на женска консултация. Аз се записах в 13 седмица, зависи предпочитанията и на избраната от Вас лекарка. Може и по-рано. Не е нужно да сте записана, за да ви дадат болничен, а може и от личен лекар.

# 174

Аз бях с цяла една седмица даже ми казаха кухо яйце след това се установи ембрион с пулсаци пих и лекраства за аборт но сега всичко е наред спокойно

# 175
Момичета, в кои болници в София, освен в Надежда, допускат бащата в родилна зала? При спонтанно започнало раждане и без да сте пациент до момента на съответната болница?

# 176
В МБАЛ "Света София". Не съм раждала там, но от позната знам, че допускат при самото раждане и може и да остане после с майката в болницата.

# 177
Момичета, вчера неочаквано разбрах, че съм бременна. Пуснах кръвен- резултата ми бе 90, след 24часа го повторих и вече е 180. Вероятно съм в много ранна бременност, но съм много притеснена, едни филми ми се въртят и все с лоши сценарии, не знам как да се успокоя….
Добре ли е резултата от кръвния?

# 178
Щом резултатът се е удвоил, е добре. Би било добре с него да се изследва и прогестерона. Тревогите са нормална част от всяка бременност, независимо чакана или не, желана или не съвсем. Идете на гинеколог седмица след началото на закъснението на МЦ да провери как е положението. 🤗

# 179

Здравейте дами. Към момента само резултата от вагиналния секрет (цитонамазка) ми е излязъл. Утре сутринта ще го изпратя на АГ за да каже как е , но искам да питам по-опитните от вас жени, нормално ли е всичко ? Благодаря! 🙏🏽

Общи условия

Активация на акаунт