Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 753
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Точно поради тази причина не смеех да си пипна корема до скоро. Получих кървене в 7-ма седмица и тогава в спешния кабинет изрично ме инструктираха да не пипам и галя корема, защото се предизвикват контракции. От скоро го мажа, защото вече започна да нараства, а имам стрии от бързия скок в растежа от пубертета по цялото дупе, коленете и бедрата, така че съм предразположена. Гледам да мажа с разтопено на стайна температура кокосово масло без да търкам много много. И го правя само веднъж на ден.

# 601
Някоя имала ли е жестоки проблеми със запек и изобщо всичко, което се случва след храна? Буквално от всичко се подувам като боровинка и след това трябва да минат часове в тежест докато има някакво развитие. Имам чувството, че метаболизмът ми е преживял някаква жестоко забавяне.
Какво приемахте за такива ситуации... пробиотик?

Срам не срам и до спешното ходих насочена от АГ, минаха се всякакви диагнози и варианти за спешна операция, за да се окаже, че е това Persevere

Аз до 19 седмица бях с жесток запек. Какво ли не пробвах, пробиотици няколко вида, храни, които уж разхлабват, сиропи за разхлабване-нищо не помогна. Едва сега когато ми увеличиха дозата на магнезий (3х2 магнерот) ходя до тоалетна нормално.Не знам има ли връзка, но според мен да.

# 602
Здравейте, кога се назначават изследвания за урео и микоплазма? Трябва ли да има симптоми или без симптоми ? Че аз нали бях с нечиста микробиология и сега се чудя да питам ли АГ да пуснем и такива изследвания.

Иначе за урината, звучи като нещо бъбречно, но аз лично на обикновена урина хич не вярвам. Трябва да се пусне стерилна, може просто да е замърсена пробата.

# 603
На мен ми пуснаха в 19г.с уреа и микоплазма и в урина, и PCR. Не съм имала симптоми, но аз си ги изисках, за да съм спокойна. Стерилна урина пускам през 2 месеца горе долу.

# 604
Здравейте! Бременна съм в 6 седмица и 5 дни. Последния ми цикъл беше на 03.07.25. Имам потвърдена бременност,но според лекарката ми плода се развива добре,но сакчето му е прекалено малко. Прилагам и снимки. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и дали има шанс да се разшири сака. Пропуснах да кажа че съм на дуфастон и нащпа тъй като имам леко зяцапване когато се забърша след ходене по малка нужда.

# 605
Аз си пуснах урина - обикновена и стерилна още като бяхме в БГ преди седмица и повече, защото усетих малко сърбеж, и двете излязоха отрицателни и нямаше никакви бактерии за моя утеха.

Сега реших да си пусна уреа и микоплазма пак за мое успокоение, защото през 2018 имах уреаплазма и оттогава все си пускам тестове почти всяка година.

Иначе при нас в Англия не ни изследват за тези двете, преди време една гинеколожка ми беше обяснила, че някакси не били релевантни за тях, нещо такова, и аз не можах да си го обясня, при положение, че и двете са толкова опасни при бременности като цяло.

Затова тук се продават пакети - може и само за едното, може и комбинирани за още инфекции, с които се взема секрет и урина вкъщи се праща в лабораторията. Доста са си удобни и са акуратни резултатите.

# 606
  • Melmak
Дами, имате ли представя само по телефона ли мога да запиша час за д-р Мария Бояджиева, ендокринолог? Виждам, че работи в клиниката на Сигиридов. Звъня, робот ми казва да съм се обадела в някакъв диапазон. Трудно ли е с часовете?

# 607
Дами, имате ли представя само по телефона ли мога да запиша час за д-р Мария Бояджиева, ендокринолог? Виждам, че работи в клиниката на Сигиридов. Звъня, робот ми казва да съм се обадела в някакъв диапазон. Трудно ли е с часовете?
Работи в клиниката по ендокринология в Майчин дом, там се обадете. Края на месеца е на работа, аз имам час за 26-ти.

# 608
По- добре се насочи към друг ендокринолог. Мен ме следеше всеки  месец от началото на бременността през приложението Healee и вече е неоткриваема…
Там 2 пъти ми връщат парите , защото не ми отговаря и вече пише, че ще е достъпна на 01.10.2025г…
Дори на вайбър не пожела да отговори дали да намаля лекарството.
В 5 ти месец съм.

# 609
  • Melmak
По- добре се насочи към друг ендокринолог. Мен ме следеше всеки  месец от началото на бременността през приложението Healee и вече е неоткриваема…
Там 2 пъти ми връщат парите , защото не ми отговаря и вече пише, че ще е достъпна на 01.10.2025г…
Дори на вайбър не пожела да отговори дали да намаля лекарството.
В 5 ти месец съм.
Ужас! А аз се насочих към нея от мнения на доволни пациенти, но темата беше от преди 5 г.

Не знам вече къде да отида, четох мнения за Хадер, Начев, не желая 5 минути преглед и поредното научено на изуст лечение.

# 610
Разбирам. Аз също от форума я избрах.
И при Хедер и при Начев съм била.
Хедер- не
Начев е малко джаста праста, но поне ще отговори винаги на тел обаждане и ще коригира дозата при необходимост.

# 611
Начев е странен, но си разбира от работата. Може да са 5 минути, но може да се има доверие на терапията. И се ходи без час, не се чака много, всеки ден. За мен е супер вариант когато съм в София.

# 612
  • Melmak
Според мен ми трябва лекар, който да ме изслуша. Нямам проблем със щж, не е идеята да ми погледне изследването и да ми каже нова доза на еутирокс или нещо друго.
Аз имам история на състоянието си, искам да ме изслуша, да ми види старите изследвания, не казвам, че не си разбира от работата или нещо подобно. Обаче не мога да приема, че качествен преглед е 5 минути. Нямам история с него, ако трябва да се запознава с моя случай, изисква се търпение и от лекаря.

# 613
Здравейте! Бременна съм в 6 седмица и 5 дни. Последния ми цикъл беше на 03.07.25. Имам потвърдена бременност,но според лекарката ми плода се развива добре,но сакчето му е прекалено малко. Прилагам и снимки. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и дали има шанс да се разшири сака. Пропуснах да кажа че съм на дуфастон и нащпа тъй като имам леко зяцапване когато се забърша след ходене по малка нужда.

# 614
Според мен ми трябва лекар, който да ме изслуша. Нямам проблем със щж, не е идеята да ми погледне изследването и да ми каже нова доза на еутирокс или нещо друго.
Аз имам история на състоянието си, искам да ме изслуша, да ми види старите изследвания, не казвам, че не си разбира от работата или нещо подобно. Обаче не мога да приема, че качествен преглед е 5 минути. Нямам история с него, ако трябва да се запознава с моя случай, изисква се търпение и от лекаря.

Аз от началото на бременността се консултирам със Стелла Йорданова - ендокринолог в поликлиника България. Доста е детайлна и ми е отделяла нужното внимание.

Общи условия

Активация на акаунт