КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 22 185
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Хайде да се разпиша и по следобедно, почти вечерно време Simple Smile
Прибрахме се по обяд - този път успяхме да си купим мляко от хубавия млекомат. Разбрах произхода му - от производител с кравеферма в градчето, където е млекомата /Сливо поле/. То е малко, новоизлюпено градче, но пък е общински център. Хората са много работливи там, отглеждат и много зеленчуци. Понеже минаваме през него на път за село, често лятото си пазаруваме от там. Та вече млякото е подквасено, има и за кафето.
Кассс, навика да ставаш рано ще те държи известно време, после ще свикнеш да си поспиваш. Не разбрах ТМ кога се пенсионира - като си остане и той в къщи вече ще разполагате със себе си. Макар че както казваше една баба съседка - Ще имаш много работа и няма да имаш време, но няма кой да ти плаща за това Simple Smile
КАГ-че, май не те свърта вече на едно място - сега имаш внуче, гледай него и се забавлявайте. Тъкмо и няма да се вторачваш в очите.
Ениса, светни ни малко за еЗдраве ако ти е удобно. Аз имам "Уникален код за достъп" в НЗОК и от там виждам информация за себе си. ЕЗдраве по-различна информация ли дава? Иначе китката си я местя ту тук-ту там - свикнах вече Simple Smile
Тони, добре си ги намислила нещата - дерзай, за да си ги реализираш. Много ти се радвам Simple Smile
Клечи, твоето време е сега - пак ще хващаш пътя към морето. Да ти е хубаво и спокойно!
Борянка, ти нямаш спирка бе жена. Ошетваш навсякъде и после не можеш да спиш. Ами давай го по-лежерно - хем знаеш, че е по-добре така, хем не го правиш Smirk
Тетка, Нами, овладяхте вие бабите - много е важно да се знае кой е "водачът на глутницата" и да има правила. Тогава всичко е ясно Simple Smile
Тану, как сте с внучката - хапва ли си супичката, както ти е обещала Simple Smile
Пипи, добре е,че ти работи батерията и те спасява. Моята отдавна сдаде багажа и лапчо работи само когато има ток.
Айша, какво става при вас - екшъна нощес е бил на ниво. Как мина прегледа ти днес, а с Пл. какво се случва?
Фло, май "изтърваш" нещо Ромео - не го ли "подозираш" мъъничко Rolling Eyes Изпращай внучките и бегом при него - сигурно му е скучно сам да си пие кафето и аперитива /пък и биричката/.
Ранелла, мисля че ако регулираш кръвното си налягане и отоците по краката ще отшумят. При мен така се случва.
FrauDanna, чудесно е да се прибереш и да бъдеш с близките си хора. То кой където е свикнал си му е най-хубаво, но и промяната също е разнообразие.
Дидиа, радвам се че си ОК - мислех си за теб тези дни, затова и попитах.

Фло, Диди, какво наготвихте? Тази вечер спретнах една съомга на фраера с няколко салатки. За утре - ще мисля ...

Хубава вечер на всички и

# 166
Аз също ще се радвам да се видим, Фрау!

За два часа бяхме с внуците. Караха колела, скачаха на батут, а ние покрай тях си почивахме. Сега си почивам от почивката на терасата.

Айша, как сте?
Когато мен ме беше подхванала кашлицата като страничен ефект от лекарство плюс цигарите, бухах толкова често и шумно, че ММ подскачаше в леглото. Направо не можеше да спи от мен. Гушках една по-плътна възглавница и кашлях в нея. Кошмар беше.
Обаче ако имах такава комшийка щях да я изям с парцалите! Шапка ти свалям за търпението!

В тенджерата ври боб с наденичка и пресен джоджен. Мама каза, че ще вечеря кисело мляко. Ако ще Simple Smile Ама не е будала тя, иска и бисквитки, и сладоледче Wink

Свърши ми почивката, после пак ще намина да ви видя!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 20:04 от tetka_the_best

# 167
Накратко от мен вечерно.
С наслада хапвам килограм череши по ваша препоръка Simple Smile
Моето кръвно вчера беше на оглед от още двама специалисти. Изслушах доста неща. Кое разбрах, кое не... Но можело да го вдигам, защото не изхвърлям достатъчно течности. Задържам ги. Дадоха ми да пия лекарство, ама ако може да е някаква добавка, ще съм по-доволна.
Та сега... Череши и бира Simple Smile

# 168
Еххх, чета ви, чета ви и като дойде ред за писане,  блокирам.
Сутрин, когато пиша още не разсънена, пропускам много неща, вечер се прибираме късно от разходка и докато си вкарам къщата и мене си в ред, пак ми се доспива и не винаги ми е до писане.... Като ви казвам, че съм Сънчо, вЕрвайте  Simple Smile ми .

Сега бързам да излизаме, но да пиша няколко реда.
Дидиа, Чарли е с брахицефална муцуна ( сплескана лицева част) и Т над 20 -22 за него хич не е здравословно, особено пък пряко слънчево греене. Аз пък съм обратно - над тези градуси жииввам, иначе вегетирам Simple Smile .
Той сутрин е много енергичен, аз събена съм като препикани мушкато.
Постигнали сме консенсус с по продължителна вечерна разходка - час, час и половина - 5 -6 -7 км. Поне засега е така.

Ранелла, преди да се изгоря ходих няколко пъти на едни масажи за лимфен дренаж - LPG , сама си ги намерих от интернет. Ако се интересуваш , потърси си и  прочети. Пила съм и хранителни добавки за отводняване, а от скоро си купих от спортен сайт концентрирана напитка с електролити - минерали и витамини. И в хранителните магазини има различни марки в малки разфасовки.
Ако искаш да поговорим, пиши ми на лични, че сега излизам.

Айша, мислим ви, как е положението?

# 169
Много сте мили, момичета! Разбира се, че ще ви се обадя.

# 170
  • София
Ранела, какво му е лошото на лекарството? Поне тях ги изследват подробно преди да ги одобрят. А добавките са на разрешителен режим - фирмата гледа към тавана и си пише съставките. От МЗ само бият печата "Одобрено" Пък какво е - дано Господ знае. Билки, добавки и подобни са си руска рулетка. Това  си говорихме днес с ЛЛ, предписа Ериус + либексин против кашлица + инхалатор. Одобри пиенето на супер сиропа и четенето в Мамата по повода.
Пл. май се размина с операцията. Ще му пускат системи и ще наблюдават да поспадне отока и да няма мехури. После ще го гипсират за 2 месеца. Следва преглед и ще решат дали друг гипс или шина. Ще му предпишат лекарства против тромби и  ще си седи в къщи до Коледа.
Сега възникна друг проблем - човека се тръшна, че не ще патерици, спъвали го, страх го е. Иска за в къщи проходилка, но тази от инсулта на брат му са я продали. И ще трябва да търсим и ние някаква. Ако някой има излишна втора употреба - ще инвестираме.
По повод краставиците - аз също имам 3 бебета на разсада. В събота мрънчоците ги гледаха и той реши, че ще се родят кактуси - били бодливи.

# 171
Ясна е работата ,спортистът е загазил. От нищо - нещо е неговата.
 Поне кашлицата на няма, че  ще  гръмне нещо  из блока от нерви на съседи.
 Дидиа, няма страшно , работата за млад  здрав човек е за часове , най- много два дена.
 Аз бавно карам влака, за това и остава работа.  Можех и сега , ама не исках да пипам. Тъй де, по малко. Каквото стане. Краставиците оставих от два дни, че  обича  да са "живи" престоели не ще и за домати е така. Да избира и да праща на брат си пак, каквото остане ще оправям.
 Таратора направих,  кайма се размразява , крем карамел изстива. Утре ще е лесно и бързо. Няма да  е преди обяд тук.
 Който иска зеленчуци ,да си ги отглежда ,стига че поддържам когато го няма.
  Те са свикнали от малки моите със земята  и грижите. Кой ще ги остави да "живеят".
 Еле пък този ,не можех да го изгоня , като бумеранг е  ,все се връща тук,  единия крак не  повдига ,тук е закотвен.
 Да копае.
 Донесох мляко , прясно и кисело, едното прясно отиде,  имаше за таратор престояло,  обичам такова , че има  кисела жилка. Възстанових го в хладилника. Ѝ хляб,  яйца,  като не гледам кокошки, нагледах се , само бели мечки не съм гледала,  кво беше още.   Шапка на тояга вече.

Да се оплача ,токови удари по 3-4 на ден тези дни,  дадоха им дружествата да вложат капитали, те ги точат докато издъхнат  и ай. Няма контрол, че са от "нашите". Като берем гъби на избори.

# 172
  • някъде другаде
Да се разпиша и аз.
Направих дежурната разходка и след това полях цветните лехи и цветята в саксиите.
Фло , ремонта не е свършил. Утре трябва да довършат стаята на колежката и после моята.
Айша , дълго ще е лечението на Пл.
Нами и Тану пак се губят.

# 173
Айша,
Не съм против лекарствата.
Обаче .
Дадоха ми ново за кръвното. Втори ден съм с показания по домашния апарат около 127/80.
Пия се добре. Към това ми дадоха и трифас за отводняване, което обаче също сваля кръвното. Опасявам се да не отида в другата крайност.

За да съм в тон с вашите градини, полях цветята в къщи. Изхвърлих една орхидея и сложих на нейно място жълта китайска роза:-)

# 174
Здравейте! Здравейте!

Много е уютна къщичката ви. Изпълнена е с настроение, добронамереност, позитивно отношение. Грабнахте ми сърцето. Ако разрешите ще остана при вас и веднага си плащам членския внос.

Внук, на 3 години:
- Бабо, роди ми братче!
- Този въпрос не към мен, а към родителите ти!
- Вече ги питах. Казаха "От баба ти зависи".

Нека да ви поздравя с една песен за лятото, морето, Бургас... и още нещо Simple Smile

# 175
Ранелла, добра терапия са ти дали. Кръвното ти е като на космонавт. Като е ниско кръвното пийни едно кафенце и готово, не се шашкай. За другия случай аз съм се заредила с безкофеиново. Wink

О, добре дошла къдрокоса! Чудесен виц!
Може ли да кажеш 2-3 думи за теб? От кога си баба?

# 176
  • София
Тази вечер без мен на седянката. Спи ми се. Прозявам се, ще ми се откачи ченето.
Казвам ви лека нощ и приятни сънища. Отивам да се паркирам или казано по нашенски - да се прикреватя.
Да, ама не!
Пропадна ми идеята за спане. Stuck Out Tongue Winking Eye
КЪДРОКОСА, сега вече официално ти казвам Добре си ни дошла. Flowers Hibiscus  Вицът ти е актуален - разбира се, че от баба зависи нарастването на раждаемостта!  Grinning Моля те разкажи нещо за себе си - от къде си, с какво се занимаваш,  внучета, кучета, хоби. Дали не си морско чедо? Благодаря за музикалния поздрав!!!
ТЕТКА ме изпревари, но няма да трия.

# 177
Добре дошла Къдрокоске и от мен 🌹 Аз също бих искала да знам нещо за теб - от къде си, деца, внуци... Разбира се, само ако пожелаеш може да споделиш. Аз съм свикървещица на квадрат 😁 и имам две внучета - на големия син. Малкият все още се назлъндисва, дано скоро им дойде мерака и да тичат още малки крачета из къщи.

# 178
Софиянка съм до девето коляно, но Бургас ми е на сърцето. И освен това е лято, слънце, плаж...
Внук и внучка - студенти.
Стига ви толкова. Simple Smile Нека да има и за утре.

# 179
  • Вила Великула
Ранела, бирата не е ок за високо кръвно.
Аз доста време се борих с отоци по краката. Ходих и на съдов хирург дори и нищо.
Накрая като свалих 10 килограма и отоците изчезнаха. /не казвам, че ти имаш за сваляне/
Къдрокоса ме изпревари на вратата.

Общи условия

Активация на акаунт