КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 22 190
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
къдрокоса, добре дошла и от мен - ето че се увеличава обема на къщичката ни и населенето й. Хубаво е това Heart Радвам се, че решаваш да останеш тук Simple Smile

# 181
Добре дошла на Къдрокоска,  страхотен виц! Полека-лека ще ни опознаеш. Усетила си атмосферата, подкрепяме се както можем, споделяме и хубавото и лошото.
Губят ми се Ян, Мамси, Янчето и Яжка. Обадете се, да не ви издирваме със следови кучета ( по Фло).
Аиша, как си?
Аз гледам мач с мъжОВЕТЕ вкъщи, но без бира, защото не обичам.
Лека вечер на всички!

# 182
  • София
Тук съм,Ениса.Стана ми драго,че питаш за мен. Мускулна треска на езика ме хвана от много говорене.Но, утре ще приключа със земеделците.Останаха само 5 човека.
   Къдрокоска,добре дошла!
   Ранела,ако намалиш солта и увеличиш водата,това ще доведе до постепенно отводняване.Противно на логиката,пиенето на вода отводняява.Но,да се пие равно разпределено през деня.Примерно: по 200мл на всеки час,общо около 2,5 л.Последно да е в 18ч.Така и кръвното ще е постоянно.
  Айша,аз кашлях така от лекарство за кръвно.
   Лека нощ и сладки ссънища!

# 183
Добро утро ☕🌹🥰

Пия си кафето с вас рано, рано - пенсионерска работа 😁  Вчера нещо ни се скапа сушилнята. Пуснах нещо, че ми трябваше бързо и замириса на горящ кабел. Изключих я, но снощи ММ не успя да я прегледа, че имаше други  задачи. Мина нашия приятел и той му вика - еййй остана в къщи и от първия ден почна  на троши 😂 Днес  съм на доктор - ревматолог. Да видим  какво ще ми каже.
Ставам да се приготвям, по късно пак ще кацна тук Simple Smile
Хубав и спокоен ден момичета! 😘

# 184
Добро утро, кассс, добро утро на всички!
Снощи си мислех за теб как ще ти е първия пенсионерски ден и тази сутрин ранобудно се отчете Simple Smile Успех при доктора днес.
И аз пия кафе, даже направих и на баща ми, че и той се ококори рано. След малко ще тръгна към децата за разходка на кучето и градинка на внучето. Може би каката днес ще е при нас.
Хубав ден на всички и до после!

# 185
  • някъде другаде
Добре дошла , Къдрокоса.
Яжка , тръгнала си да търсиш земеделците в най - усиленият им сезон. При тях е ден година храни , нямат време за статистики.
Кас , нали се разбрахме капела и бял панталон и по почивки и екскурзии , а ти какво по доктори тръгна. Дано всичко е наред.
Ениса , знае , че не пиеш бира , та ти си от Перник , там изтрезняват с бира. Няма да се лигавиш Я.
Тетка ме изпревари.
Аз си лягам рано , а сутрин не ми се става.
Хубав ден , момичета! Знаете си Sparkling Heart до никъде , повече от повече.

# 186
  • София
Добро утро от обичайното ми място по това време на деня!
Официално - да е добре дошла Къдрокоска! И да заповяда на следващия сбор!
Явно в момента има свръхпроизводство на краставици, защото вчера колежката, от която си купувам яйца беше сложила и краставички подарък.
Айше, неприятно, но пак е по-малката беда. Поне операцията отърва ТМ. А относно това, че не знае кой му е лекуващия лекар - не е чудно. Аз като лежах в болница отидох да се интересувам кой ми е лекуващия и не можаха да ми отговорят - не бил определен. Българска организация.
Фрау Дана, дано намериш малко време за нас като се прибереш в родната страна!
Касс, не знаех, че и ти имаш оплаквания от ставите. Дано намериш най- доброто лечение. На мен лекарството, което ми изписаха от болницата не ми понесе. Най - ефективни са ми инжекциите в ставата.
Ох, много четох, но малко запомних. Успех с родители, деца, внуци! Хубав ден!

# 187
Добро утро и от мен Simple Smile
За краткия ми престой тук разбрах, че сте много активни. Дейни готини баби:-)
Аз ходя на работа...

С моето кръвно трябва да се спогодим. Ще опитвам да поя повече вода. Сол не мога да кажа, че приемам много. А бира... ММ ми беше купил радлер, с манго и ананас. Не се сдържах. Чакаше ме студена Simple Smile
А, и да. Трябва да отслабна. Ама не мога Sad

Добре дошла на къдрокоска!
Вече не съм най-новия член на групата, но с удобното ще предам щафетата.
Оставам обаче 'най-младата' баба. Чакаме следващата баба с ново внуче Simple Smile

Хубав ден, ГБ!
Ставам да приготвя тялото за работния ден.
Душата ми е на друго място Simple Smile

# 188
Добро утро, слънчеви момичета!
Поокъснях тази сутрин, но пък давам път на по - младите дружки - теменужки Simple Smile .
Не си мислете, че сега ставам, неее,  станала съм си в обичайното време, просто сутрешните ми задачки са повече.

И аз да поздравя с добре дошла Къдрокоса. Радвам се на нови попълнения и ще ми е приятно да се видим.
Ще ми е приятно и с Фрау Данна да се срещна, ако може да отдели време, когато е в БГ.

Кассси,  успех с доктора.

Ранелла, дано бързо овладееш проблемите с кръвното .

Мериан, нищо не казваш, как спа ?
Последната дума три пъти в поправях, все ми я  поправя коректора с главни букви Simple Smile . Явно е знак, ходи ти се/имаш нужда от СПА Simple Smile Simple Smile Wink .

Тони, лека и спорна.

Тетка, поне нямаш време за скука Simple Smile - родители, внучета, куче....
И се радваш, като момиченце на един свободен час да отидеш на кафе пред блока Simple Smile - няма да е все така, но за сега е така Simple Smile ...

Оххх, и моята душа е вече на друго място Simple Smile .  Проблемът е, че съм в дилема, как да озаптя лакомията си за слънце и разума, че трябва да е в разумни граници.

Кафето е изпити.
Време е за старт на деня Simple Smile !
Още един хубав ден - за всички ни!

# 189
  • sofia
Добро утро и от мен!
Станах. Изпих си кафето. Ще нахраня майка и хуквам по задачи.

Айша, бързам да ти отговоря. На майка по здравна каса взех тоалетен стол и проходилка. Вероятно и на Пламен му се полагат помощни средства.  Той като е в болница попитай там какво трябва да направиш. Вероятно точно в болницата има комисия, която даде мнение за отпускане на такива. Ако искаш пиши ми на лични да ти кажа какво направих.

Ранела, много е неприятно това с кръвното. От мъжа ми знам, че докато се напаснат лекарствата спрямо организма ти, си минава време. Неприятно е това с подуването на глезените. Най-добрият лек е краката нагоре и другите  да се въртят около теб  Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

Стига за болести. Касс, честито пенсиониране. Не е важен размерът на пенсията (колкото повече, толкова по-добре обаче), а срока на получаване. Така че ти пожелавам мнооого години да я получаваш и да я харчиш за хубави неща.

На всички ви желая ползотворен ден.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 08:42 от nami

# 190

"Научете се да виждате доброто във всичко. Когато човек се усмихне на живота, животът му се усмихва."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Тази сутрин рано сте изпили кафето си - е, опитайте от второто кафе Simple Smile
Кассс, успех с доктора - дано ти даде вярното решение.
Тетка, ти вече изпълни сутрешните задължения с куче и внуче - остава ти забавлението с другото внуче.
Тони, ти нали тази седмица си отпускарка - с какво се занимаваш?
Мериан, по време на дългия път с метрото си имаш забавление да не ти е скучно - четеш и пишеш Smirk
Ранелла, това с отслабването ни е обща "болест" - мнооого трудно се постига, с много воля и инат. Аз си признавам - не мога ... За кръвното е важно ако може да се намери причината - при мен кардиоложкаата преди много години ми каза, че е на наследствена основа. Намерихме подходящата комбинация и вече толкова години съм ОК. Поддържам холестерол и триглицериди с хапчета, а бетаблокера ми е в минимални дози.
Клечи, ти си направо "слънцеманка" - може би трябва да овладееш тази си страст. Кожата не обича много слънце май ...
Айша, добър съвет ти дава Нами - провери как може да се сдобиеш с проходилка по здравна каса. Ние просто не си знаем правата. Преди време ви писах за ортопедичните обувки - там също нещата стават по касата и е съвсем  безплатно.
Борянка си има момче и работи с големия пръст - ще очакваме рапорт за свършеното Simple Smile
Фло, какви ги вършиш днес?
Танитка, как си, има ли подобрение?
Пипи, губиш ми се?

Днес при мен е Пепеляшкин ден и май ще спретна едно ветрило от тиквичка.
На всички вас - хубав ден и добро настроение

# 191
Битката с килограмите е неравна!
Те са много, аз съм сама Simple Smile

Все забравям да кажа. Помня Frau от някоя тема с прекрасна прическа! Ще се радвам да я видя на живо Simple Smile

# 192
  • някъде другаде
Макавели , за съжаление съм на работа. От 14 ще съм отпуск , че ще ходя на море.

# 193
  • София
Добро утро!
Добре дошла на къдрокосата баба!
Благодаря, че питате за мене - лекувам се. Не съм свикнала така да пита някой как съм, странно ми е. Обичайно като се оплача близките са сигурни, че ще се оправя и до там.
Нощес нямаше съседски екшън, но и кашлицата ми беше по-слаба.
За проходилки и друго по ЗК знам, вземали сме за родителите ми. Но те бяха след смяна на става с ТЕЛК. А и процедурата е бавна и тромава. За само гипсиран крак нищо не се полага. Намислила съм да оворя с неговата ЛЛ как да го минем на ТЕЛК - има си определени болести, да ги позасилим. Но човека се дърпа. Може да се вземе под наем, но не си струва - излиза колкото да се купи нова. В отделението има 3 проходилки и си ги пазят като зеница на око. Дава се временно, за малко да се раздвижи човек - само дето депозит не искат. За ортопедичните обувки също съм в течение, но на моите крака такива кундури само нови болки предизвикват - изпробвано.

# 194
  • Вила Великула
Добро утро. Макавели тук съм, но както ви казах - първото имам много работа/обичайно при мен/ и второ ми е вкиснато настроението. То и проблемите продължават. Запуши се канала между кухнята и банята и като пусна вода в кухнята излиза от подовия сифон в банята. Извикала съм отпушвачи и ще дойдат днес следобяд или утре сутринта. Поне тоалетна и душ нямат проблеми за сега.
Отивам до София, че трябва да обслужвам мама и после да свърша набързо задачите и като взема Вики се прибираме, че ако дойдат днес майсторите да съм на линия.
След малко повече от две седмици пътуваме на море на същия остров, където бяхме и миналата година. Там ни посреща дщерята на най-близката ми приятелка, която има къща на острова. Много е хубаво, имат една резервна кола, която ни предоставят, но вчера ми писа, че колата е от месец в сервиз и няма да е готова до нашето идване. Бързо реших проблема, платих рен-а-кар от летището и така ще се движим. Не е болка за умиране, но е непредвиден разход. Ама кефа няма цена - нали така. По този повод снощи работих и до късно и после в търсене на автомобил стана 2,30 часа. Заспала съм сигурно в 3,00, но сутринта в 8,00 бях на крак.
Айша, дано бързо да отшуми кашлицата. Срамувам се, защото може би е предизвикана заради мен.
Майка ми има проходилка, но я използва. Иначе бих ти я отстъпила. На нея и я дадоха след смяната на ставата. Прегледах обявите в нета и като гледам вместо цялото ходене по мъките по-добре е да инвестирате между 50 и 70 лв. за една и после ако не е необходима да я продадете. А за ТЕЛК - настоявай пред Пл. Ако може да го направи и сте сигурни, че ще му дадат поне 50% - заслужава си.

Общи условия

Активация на акаунт