КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 22 421
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Каква хубава новина! Диди, честито на Неда и на цялото семейство! Да е здрава и все така нагоре и първа!
КАГ, с каква кашлица си? Аз също вече кашлям и гласът ми променен. Явно съм лепнала от малкия. При мен е задна кашлица от хрема. Сега ми донесоха и капки и продължавам да го боря гадния вирус.
Борянка, може да съм болна, но ще си взема от питието. Не се знае от какво ще ми мине 😬

# 511
Дидия, честито на Неда и всички около нея, най-вече на баба! Да е здрава и много щастлива!
КАГ,  ти пък къде го пипна този вирус,  оправяй се бързо. Много е гадно в жегата да подсмърчаш и кашляш, ама да минава.
Завиждам на всички,,ваканцуващи,,. Нямам търпение вече.
Хубава вечер на всички!

# 512
  • София
Дидиа,браво на Неда!Тя е нашата гордост! Сега да продължава все така успешно-нагоре и все нагоре!
 Красива Бела,дано лечението на момчето ти да е бързо и успешно! Стискам палци да се нареди всичко,както е най-благоприятно.
  Каг,сега лесно се настива.Лекувай се,да не стане от нищо-нещо!
 И аз съм болнава.Болят ме всички стави,но това е от застудяването.Не мога да спя на затворена балконска врата,но като е отворена ми е студено.Не мога да спя завита,но като съм отвита на отворената врата ме болят ставите.Тази нощ не можах да спя от болки в раменете.
 Момичета,имам сериозен проблем с очите и смятам да си огранича времето на комп.Поне докато се разбере диагнозата и дано е благоприятна.

# 513
На болните желая бързо да се оправят! Лека вечер, момичета!

# 514
  • някъде другаде
Дидия , честито на Неда. Все така да е първа в живота. Да е здрава и всички сбъднати мечти да и носят щастие.
Ениса , не така де. Ти вече ваканцува  , дай ред на нас , пък после и ти.
КАГ , Кас и Яжка , бързо се оправяйте.
Клечи , Мериам , приятна почивка.
И аз май в неделя ще тръгвам за море. Ще сме на каравана на плаж Златната рибка до Созопол. Сестра ми каза , че ми трябват бански и пижама. Много обичам морето.
На всички споменати и неспоменати силни прегръдки.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:59 от *Тони*

# 515
И що сега отиваш на Златна рибка? Аз ще съм там от 4.08. живот и здраве.

# 516
  • Вила Великула
Дидия, очакван и заслужен успех на Неда. Браво на момичето ти. Да успява все така във всичко със което се захване.
КАГ, бързо оздравяване.
Аз нали си изпратих днешните бързи гости и Вики не е при нас. Милата му удари голям рев - не искаше да тръгва към морето и само ме целуваше. Отиде до колата и се затича обратно да ме гушне и целуне и само повтаряше - "най-добрата баба". Как да не ми се разтопи сърцето.
За сметка на това аз сега усещам страшна умора. Бях следобед на рехабилитация и после пазарувах. Влезах и в няколко магазина за дрехи, че исках да си взема нещо ново - имам пълен гардероб, но всичко ми седи като на закачалка. За съжаление си харесах само един бял ленен панталон.
Мисля тази вечер да се прикреватя рано, а дали ще заспя - това е друг въпрос. Че утре ме чака много работа отново и както обикновено.

# 517
  • София
Дидиа, честита студентка - японистка!
Да си взема лесно изпитите и да пътува по света!
То си го знаехме, но вече е официално документирано.
Кас, смело вземай от питието - загрява гърлото и е полезно.
Аз нали 3 седмици се влачих с подобно или алергия - не разбрах. Но открих лесен начин да си обезболя гърлото, че то все едно с нож ме режеха и трудно казвах 2 - 3 думи. Докато мазах Скъпия с Репарил гел без да искам си пипнах гърлото с неизмита ръка. Добре се почувствах и моментално си омазах шията с препарата. После след няколко часа пак и пак, и пак. Облегчи се и кашлица, и говор, и спането нощем. Сега, не че не кашлюкам, но вече е рядко и не събирам съседите да ме спасяват.
На ваканцуващите - приятан почивка и топло, спокойно море и плаж. Топете се и заради нас. Уж щяхме да ходим август с племето, но няма да е тази година.
Фло, може да си идваш - пуснаха водите. Дианабадчани пак сме къпани, не понамирисваме.

# 518
Диди, успех на Неда в любимото поприще!
Ние с ММ днес ходихме до село да берем липа. Не, че много пием чай, ама да се намира. Снахичката ми обича  и покрай нея и синът ми пропи, без да има специална причина. Като постъпи в детската градина беше сащисал учителките в първия ден на закуска. Карали го да си изпие чая, а той рекъл " Да не съм болен, та да пия чай!" После даже не му и сипваха.
В една фейс група четох за домашен компот от ананас. Някоя да е правила? Аз ще пробвам.Тази година както няма никакви местни плодове, ще минем на екзотични.

# 519
Оффф! Не знам откъде дойде, но предполагам, че настинах. Отварях врати, прозорци и стоях на течение в жегите. В неделя малко ме наваля и докато се прибера, дрехите ми изсъхнаха на гърба. Кашлям издълбоко и изкарвам секрети,  в гърлото ми сякаш реже нож, носът ми капе. Хубавото е, че нямам температура. Два дни опитвах със смучещи медикаменти, но от днес съм с антибиотик.
Благодаря ви за съпричастността!

На тези, които са на море или скоро ще бъдат, приятно изкарване и да се тОпнат по един път и заради мен!
На тези, които ще са у дома, да им е спокойно, а с внуците и весело!

За мен почивката тази година вероятно ще е единствено Златоград. Пък кой знае?!

Лека нощ!

# 520
  • sofia
Дидия, Честита радост! Нека все така да е упорита. Успех!

# 521
  • София
ДИДИА, радвам се на постиженията на Неда. Поздравления! Нека не е перфектна. Важното е да е щастлива и удовлетворена от това, с което ще се занимава, да изживее пълноценно младежките си години!
Днес денят ми започна по вода. Включих миялната и отидох в друга стая. Започнах поголовно сортиране и изхвърляне на дрехи - за Н § М, за Северозапада, за кофите. Открих си два нови панталона, които съм купила, защото ми харесват, но не съм ги носила, защото са ми били въз тесни. Сега са ми супер. И по едно време внучката се развика, че сме се наводнили. А Ромео ремонтираше един контакт. Заряза електриката и стана ВиК. Та такива ми ти неща. Бързо отстрани теча. Не знам колко са градусите в София, но при нас Т винаги са с 5 - 6 градуса по-ниски. Чудесно е.
На болничките - да оздравяват!
На "морските" момичета - шоколадов тен.
На работещите - стискайте зъби, ще дойде и вашия ред да се плацикнете на моренцето.
На пенсионерките - слагайте капелите и се разхождайте по шарени сенки.
Лека и спокойна нощ, момичета! Kissing Heart

ПП Малко преди да хлопна капака на лапчо, ето какво намерих. Четиво за размисъл .

Скрит текст:
ТИШИНАТА НА МЪЖА, КОЯТО ПОДРЕЖДА СВЕТА
( Защо жените милеят за класическата мъжественост )
Не, не става дума за Ален Делон, Марлон Брандо, Жан-Пол Белмондо. Не и само. Не за лицето, не за запалката, не за цигарата между устните. А за онова нещо зад погледа – онази мълчалива, недостъпна, непоклатима вътрешна ос, около която може да се подреди цял свят.
 Жените милеят по тази мъжественост не защото искат да бъдат покорени. А защото искат най-накрая да не държат всичко. Да не носят себе си и другия. Да не следят всеки детайл от връзката, за да не се разпадне.
Класическата мъжественост е психична устойчивост. Това не е роля, не е поза. Това е нервна система, която не се паникьосва, когато жената се разплита. Мъж, който не се защитава с ирония, нито се разтапя в тревожна зависимост. Мъж, който не се свива в обида, когато тя се разплаче. Не защото е безчувствен – а защото е стабилен. Вътрешно. Преминал през себе си. Минал през своята сянка, без да търси аплодисменти.
Има нещо дълбоко първично в това тя да го наблюдава, докато прави нещо с ръцете си.
Не за нея – а просто, защото така правят мъжете. Да стои мълчаливо до него – облегната на стената, без нужда да се обяснява, без нужда да се доказва – само да пие тишината му. Един цял ден да го гледа как оправя проклетата врата, да вижда как мисли, как се движи, как решава проблем, без да драматизира.
И всичко да започва да има смисъл отново.
И да усети: светът отново има ритъм.
В дълбочина – това е архетип. Жената го усеща не защото е красив, а защото тялото ѝ отчита: тук мога да се отпусна. Това няма нищо общо със сексапил. Това е биология на доверието. Интероцепция. Мозъкът ѝ спира да сканира. Нервната ѝ система издиша. Без думи.
Привързаността не избира по поведение, а по регулация. Жената не търси мъж, който е „чувствителен“ – търси такъв, който може да издържи нейната чувствителност, без да се разпадне. Мъж, който не бърза да я спасява, но и не бяга. Не се срива. Просто… стои.
Но този мъж не е случаен. Не се ражда така. Изковава се – през липси, през провали, през тъмното, през своите сенки. През това да си нямал на кого да се облегнеш, и да си избрал да станеш човек, на когото се опират.
А ние… ние сме поколение, израснало в сянката на отсъстващи бащи – физически или емоционално. Мъже, които не знаеха какво значи зрял авторитет, защото и самите те не го бяха получили. Вместо зрялост – получихме крайности. Вместо структура – получихме или агресия, или отстъпление. А между тях – жени, принудени да изграждат масивна емоционална мускулатура, защото нямаше кой да ги държи.
И днес? Жената още милее. Но не по миналото. По структурата.
По онзи тип мъж, който не ѝ казва „ще бъда до теб“, а просто е. Не я разпитва защо плаче, не я убеждава да спре, не се чувства виновен. Просто вдишва, издишва, остава. Контейнер.
А мъжете?
Често се губят между команди, които си противоречат:
„Бъди чувствителен, но не бъди слаб.“
„Бъди лидер, но не доминирай.“
„Бъди емоционално достъпен, но не прекалявай.“
И някъде там, между винаги и никога, стои едно поколение мъже, които вече не знаят дали могат да бъдат мъже, без да бъдат обвинени.
Затова се правят на весели. Или изчезват. Или се обиждат. Или казват „аз съм просто такъв“. А жените усещат, че това „такъв“ не носи нищо. Не събира. Не държи. Не присъства.
Истинската мъжественост не е безопасна. Тя носи опасност – но я владее. И точно затова е желана.
Не защото плаши. А защото събира в себе си място, в което една жена може да се разгърне, без да бъде унищожена.
И затова жените милеят не за някакъв Ален Делон от миналото.
А за онази форма на присъствие, която не се нуждае от доказване. Просто оправя вратата.
И подрежда света, без да каже дума.
Говорим за мъжествеността, която вече рядко се вижда. Не защото я няма – а защото не се поощрява, не се предава, не се култивира. Изчезва, потисната между „не бъди токсичен“ и „бъди уязвим“, докато мъжете се лутат без карта, а жените… се уморяват да бъдат всичко.
Жените не копнеят по миналото. Не им липсва патриархатът. Липсва им структурата. Присъствието. Липсва им онзи тип мъж, в чието мълчание има повече устойчивост, отколкото в хиляда „чувствителни“ обяснения. Мъж, който не се страхува да води, без да потиска. Който не се разпада от женската емоционалност. Който не търси майка си, публика или одобрение, а просто стои, без да трепне.
Насърчаваме момчетата да бъдат „мили“, но не им даваме модели какво значи да бъдеш зрял. Заменихме образа на мъжа с образа на харесвания мъж. И така, докато жените търсят гръбнак, получават усмивки.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 23:42 от Flo 51

# 522
  • София
Очакван успех за Неда, баба й може да е горда!
КАГ, Касс, оздравявайте!
Ениса,Тони, ще имате май морски срещи! Ако минаваме към Созопол може да се присъединим, но надали. Имаме уговорки с две близки семейства от Бургас поотделно да се виждаме, отделно и внуците са с нас до неделя, програмата е натоварена.
Снощи си отпразнувах рождения ден със закъснение, но затова пък беше много хубаво. Всяка година веднъж на морето си позволявам калкан-снощния беше чудесен! Поднасят го с кордаля, не ми беше необходима, то нещо съвършено няма нужда от подправки.
Лошо впечатление ми направи, че са закрили почти всички банки в градчето и съответно банкоматите са кът. Снощи обикаляхме да търсим, срещнахме и други хора на мисия банкомат, накрая намерихме един, който пускаше по двеста лева само. Ако искаш повече ти начислява нова такса. Българска работа!
Айде лека нощ!

# 523
  • някъде другаде
Добро утро!
Петък е! Последен работен ден и после отпуска. Днес ще се напъна да свърша , каквото има за да не остава за след почивката, че то така и иначе ще се натрупа за една седмица , докато ме няма.
Хубав ден , дружки!

# 524
  • sofia
Добро утро! Днес самотно си пия кафето. Преди две години точно днес моето момче, сродната ми душа, отлетя към звездите! Рано, рано се събудих, като пак несъзнателно пипнах възглавницата до мен, очаквайки да го докосна. Но... уви...Всичко беше илюзия.... Само усещане, че отново е до мен... Много, много ми липсва... Сълзите ми отново рукнаха, като пиша тук.

До скоро!!!

Общи условия

Активация на акаунт