КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 21 981
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Честити именниците и рожденичката! Здраве, любов и благоденствие пожелавам!

# 76
Добро утро ☕🌹🥰

Честит имен ден на внука на КАГ, на снахичката на КАГ, на синът на Фло и вярната половинка на Гъбката! Да са здрави и късмета да ги следва навсякъде! 🌞🍀🥰

Честит рожден ден и на снахичката на Макавели! Да е здрава, щастлива, да обича и да бъде обичана! 🎂🍀🥰

Тони, хубави места ще посетиш днес! Наслаждавай се на нашите красоти!

Танитка, така те харесвам! Щом вече и си ядосана за несправедливост, значи нещата вървят добре! От сърце ти пожелавам болките да изчезнат и да отстъпят място на онези емоции които си споделяла с нас и с които те познаваме! ❤️

От ранни зори се вихрят в КПП-то. Една зеленчукова супа и зеле с месо, това ми е за днес менюто. После ще видя какво още да спретна и за утрешната почерпка.

Спокойна и лежерна неделя ви пожелавам мили дружки! 😘

# 77

Една замечтана торта за рожденичката, да е щастлива!

# 78
Добро утро и честит празник на всички,,да ни закрилят и помагат Св. Св. Петър и Павел. Специални поздрави за именниците - съпруга на Гъбката, синът на Фло, внукът на КАГ, снахичката и и рожденничката на Макавели. Да са здрави и благословени! На всички около тях желая хубав празничен ден!
Пия кафе на двора и се чудя какво да слагам в тенджерите. Снощи късно се прибра и малкият син от Прага. Бяха за няколко дни там за последния концерт на AC Nature Zap DC в четвъртък. Една легенда си отива. Телефонът ми звъни с тяхна песен,  получих и клипове от събитието. Впечатлен е силно, старци разбойници се раздават на сцената в продължение на два часа и половина.
Та ежедневието вече ме натиска, а утре съм и на  работа.
Тони, благородно завиждам за разходката ти. Изкарай си чудесно.
Танитка,  чакам добрите новини от теб, ще се справиш, това е само кофти период.
На Касс желая прекрасни емоции утре, пък дано и мен ме огрее някой ден.
На всички неспоменати,  прегръдка!

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 09:57 от Enisa60

# 79
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник в семействата на имениците! А на тях здраве, щастие и успехи!
Днес е малко по - хладно. Почти обед е, а още няма 30 градуса.
Тони, гледах светлинното шоу на клипа ти. Наистина е много красиво!
О, то има и рожденичка! Макавели да ви е жива и здрава снахичката! Все така да се разбирате!

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 11:06 от Янче-то

# 80
Да са честити всички, които днес имат имен ден! Тортичките са много съблазнителни, браво!

# 81
Добър ден, приятелки!
Благодаря за поздравите към моите именици! Вашите пожелания са от сърце и ще се сбъднат! Ще им ги предам довечера, защото сега са на вилата им.

Макавели, честит рожден ден на твоята снаха! Само хубави неща да ѝ се случват! 

Касс, в началото ще ти е еуфорично от свободата след години на педал.  Като мине известно време, започва да ти доскучава. Затова планирай дейности, които да ти носят само положителни емоции и да не мислиш за работа.  Аз ти пожелавам богат пенсионерски живот!
Енисска, времето лети! Няма да усетиш кога ще те настигне пенсионирането. Затова не бързай!
Мериан, опитай с чай от маточина. От опит глава не боли.
Тони, приятна екскурзия!
Танита, нали с три ДА продължават?  Така, че не се ядосвай! Как мина тази нощ?
Дана, благодаря! Приятна неделя!
Фло е на село и няма да я занимавам, за да си свърши работата.  Само на сина ѝ честит имен ден, здраве и лични хубави неща!
Янчето и Бо_ряна да имат спокойна неделя, която с каквото иска да се занимава. 
На мене си пожелавам същото.
А дали довечера ще има празник не знам. За всеки случай съм направила крем какрамел и пека месце с картофи във фурната.    С празник или без, все ще го изядем 
До скоро!

# 82
Честит Петровден и от мен! Да са здрави и благословени имениците - Гъбкиният Павел, внукът и снахата на КАГ и доктор Петър! Честит празник и на всички празнуващи началото на лятото. Нашата котка също има имен ден. Аз приготвям багажа за тиймбилдинг. Ще пътуваме за Будапеща.
Хубав слънчев ден от мен!

# 83
  • София
Привет, дружки!
Благодаря за хубавите пожелание към нашите именяци! Да се сбъднат!
Тази сутрин поспах до 9.30. Скокнах, кафето и Ромео ме чакаха, а внучката си чакаше обещаните палачинки.
Кафето е изпито, палачинките са изядени. Сега съм навън и събирам вит.Д. Все още се чувства свежестта, а и леко подухва. Много е приятно. Чак не ми се тръгва, но у градО ме чака работа, отчет в Касата. НЕма начин.
МАКАВЕЛИ, честита и благословена да е снахичката ви! Животът й да е изпълнен с цвят и положителни емоции, с обич и уважение!
ТОНИ, поздрави на северозапада! Очакваме пътепис.
Хубав ден, момичета! Hug
Срещнахме се с ЛУННО ЦВЕТЕ на портата. Супер мероприятие. Няма да ти пишем неизвинени отсъствия. Stuck Out Tongue Winking Eye Лек път, хубаво да изкарате, да събереш впечатления, а после ще ни разкажеш.

# 84
Oooo! В Будапеща е много хубаво! Особено край бреговете на Дунава!
Лунно цвете, приятно да ти е и да събереш много впечатления!

# 85
  • Вила Великула
Честит рожден ден и на снахата на Макавели. Да е здрава и да се уважавате.
Изпратих големите и най-малкия, а Вики остана. Утре ще я водя до София с мен и после в сряда си я взимам обратно, че ще ходи нещо да и наместват шините.
Поошетох, изгладих дрехите на ММ, че утре пътува командировка до Варна и сега ще сготвя пуешка супа, за да занеса и на мама. За довечера съм им планирала дюнери с пуешко на дядо и внучка.

# 86
  • София
Добър ден.
Да са живи и здрави малки и големи Пешовци, Пальовци и Кремени!
Каквото си пожелаят да се сбъдне!
Честит рожден ден и на снахата на Макавели! Да се разбират и да не ги четем в "актуалната" тема.
Ние снощи изпратихме мрънчоците предсрочно. Но се наложи, че нещо не са ми добре очите и да не ги заразим. А и да изкарат един почивен ден с родителите ще е полезно за двете страни.
Сега се лекувам, не гледам по екрани, само си слушам филмите.
Поглеждам от време на време да видя до къде са го докарали.

# 87
В размисъл съм дали да купя съдомиялна и в двустайния апартамент, където сме с родителите ми. Не си е работа да нося съдовете в съседния, а вече четирима души целодневно си генерираме доволно количество чашки, чинийки, купички. От 30 години ползвам съдомиялна и сега ще се побъркам. Има място за свободностоящо кубче на плота, но пък няма да ми остане никакво свободно работно място. Мразя да мия чинии. Майка ми на едностайния апартамент му вика кухнята, защото е с размерите на нейната в къщата и защото зет ѝ там се вихри кулинарно. Та така. Въздъх. Отивам да мия чинии. Все едно сме цяла рота! Simple Smile
Допълвам
Айша, бързо възстановяване!

# 88

Да бъдем благодарни за всичко, което имаме. И за това, което тепърва предстои в живота

Благодаря ви момичета за хубавите пожелания към снахичката ни - както вчера каза Кассс "От вашите клавиатури в Божиите уши!" Heart Нека във всеки дом да има мир, разбирателство и взаимно уважение. Това е най-важното, за да има спокойствие.
Танче, много добре се е представил хорът ви - ще продължи с участието си. От сърце ти желая на следващия етап от състезанието и ти да си на сцената Hands Plus1
Тони, много хубава разходка - с удоволствие разглеждах снимките, които си постнала Simple Smile
Мериан, успя ли са подремнеш на обяд - трябва да заредиш батериите, че утре си пак "на фронта".
Лунно цвете, приятно пребиваване в Будапеща - обичам такива тиймбилдинги, но вече не предстоят такива при мен Smirk
Айша, то само с конюнгтивит би могла да ги заразиш. Да не би ти да си го "пипнала"от тях? Каквото и да е - бързо да ти минава!
Тетка,
ако има къде да я монтираш, хич не се чуди - голямо улеснение е миялната машина. Това си го знаеш.

Днес ММ сготви зрял боб - той му е майстор. Ще има и за утре за село. И понеже боба е на почит у нас, ще ви споделя нещо весело:

Скрит текст:
"Да сготвиш боб, Пено, не е като да си чешеш з..ника! Бобът е изкуство, а не можеш ли един боб да сготвиш, няма кой да те вземе..."
Така казваше едно време чичо Ваньо, докато избърсваше мустак с ръкава си, а леля Пенка ревеше скришом, защото никога не успяваше да направи боба като свекърва си. И ние с Буба ревяхме, защото не искахме да ядем боб, а ни плашеха, ч
е ще ни го изсипят в гърба. Не ни пускаха да играем, докато не си изядем боба.
До последната лъжица.
Вероятно от тогава го недолюбвам и не проявявах желание да овладея изкуството на бобоготвенето.
Първото ми гадже ме заряза, когато с три години закъснение разбра, че не мога да готвя боб. Беше болезнено. Беше сълзливо. Прекарах три дни заровена в готварски книги и сополи, докато осъзная, че не мога да се справя. Успях да изкрънкам комши да сготви една тенджера боб... в името на любовта и разбирателството. И накрая, докато младежа омиташе боба каза : "Не е като на мама. Тя го прави на чорба, не на яхния. В глинено гърненце. "
В този момент осъзнах разрушителната сила на Мама и ме обзе желание да й (завра) прибера гърненцето в (гъ...) долапа. Това обаче, не промени факта, че не можех да готвя боб и той си тръгна. Няма боб - няма любов.
Болезнените спомени ме атакуваха, когато Владко се обади, че се е прибрал от Испания и много, ама много му се яде... Познайте какво! Мнеее, не мусака. Боб!
Човек, който осем месеца в годината си пече четирибуквието по разни плажове, смуче коктейли и разтрива мацки и бам! Прибира се в България да се напълни с боб.
Щото у Испания като нашия боб нЕма. И ме изнуди.
Пет години ми носел раницата до училище за единия боб. Като си дойде, та да му сготвя.
Въпреки, че знае, че членувам в кръжока "кунки в гъзунки" настоява да му сготвя боб. Че и успява да ме навие накрая.
И така... извади си Блонди ръцете от онова ми ти място, запретна ръкави и...грабна телефона.
Като една модерна блондинка си заврях "свободните ръце" (не онези горните) в ушите, а комши започна да провежда дистанционно обучение.
" Значи...трябва ти тенджера под налягане, фасул, лук, домати, пипер, джоджен, сол и вода."
Аха. Тичам до магазина да набавя всичко
Обаждам се за следващите инструкции.
Комши казва, че тя накисва фасула, за да уври по-бързо. После в тенджерата под налягане за 10 минути. Отцеждаме. Слагаме нова вода. После запържваме лука и доматите, слагаме подправките, варим още 10 минути без капак и...Воала!
"Ще се справиш ли?", пита малко плахо комши. " Е, ще се справя разбира се! Аз блондинка ли съм или (лукова...) не съм?!"
Затварям телефона и започвам по план.
Накисвам боба. Забравих да питам колко се слага, та обърнах целия пакет, да не се окаже, че не стига. Двайсет минути наблюдавам процеса на киснене. На чорапите толкова им трябва долу-горе, значи и на боба са му достатъчни. Слагам в тенджерата под налягане и пълня вода мълко под ръба. След 10 минути, когато уж трябва да извадя боба, клапанът на тенджерата започна да подскача
Звук като от сирени на 2-ри юни.
Предусещам, че след малко ще стържа скапания боб от тавана.
Не! Ще накарам Владо да го стърже
Решавам, че боба е сварен и го понасям към мивката за голямото цедене.
За по-лесно отливам направо водата в мивката. Парата обаче ми запотява очилата, което води до смущения в картината, обръщане на тенджерата и мивка, пълна с боб.
Добре, че имам мрежичка на сифона, та възпрепятства отпътуването на ля фасоля по неведомите пътища канални.
Тука вече трябва да се намеси комши.
Звъня. "Събери фасула в гевгир, изплакни го и го сложи пак да се вари."
"Ами ако нямам гевгир? В шепички може ли?" "Може." - казва комши и се успокоявам, че се справям добре. Щото можеше и по-зле да е.
Можеше цайсите ми да паднат в тенджерата и да видиш тогава как гледам на боб.
Слагам за второ варене и зяпам как се джуркат бобчетата следващите 10 минути.
Пържа лука, доматите, слагам подправките.
Престрашавам се да опитам, ама само от чорбата, без зрънца.
Нещо му липсва на тоя боб. Обаче ме е срам пак да се обадя на комши.
"Бе аз що не взема да видя в нет-а", казвам си и задавам "боб" на Гугъл.
Той ме изстрелва директно във форума на БГ-мама.
Е, баш на място попаднах! БГ мамите знаят как се готви бобец.
Знаят поне 188 начина + тайните рецепти на свекървата.
Е, те тоя път ще го докарам! И на Владко ушите му ще плющят.
Чета, че едната слагала малко ракия, да омекнел хубаво (боба де). Ама не казва колко е това "малко". Като знам на тати мярката, малко е около 150-200 мл.
Хаквам една чаша ракия в боба. Да омекне.
Другата слагала босилек 3-4 стръка. И снимка на босилека сложила. Решавам да не рискувам с треволяците пред блока (че съседите си разхождат кучетата там) и тичам до магазина. Хаквам и ригана вътре. После разбрах, че босилека е друго, но Владко треволяците не ги разбира.
Третата сгъстявала боба с брашно. Колко брашно?
Тия жени, да им се не види, мерилки нямат ли?
Отварям пакет брашно. За по-лесно решавам, че ще тръсна направо от пакета, пък то като се сгъсти ще се види.
Тръснах. Половината пакет.
Изплъзна ми се някак от ръката. Издигна се брашнен облак, чу се леко "пльос" и пак зацапах остъклението. Мамка му и очила!
Освен боба, лука и подправките, на повърхността изплуваха и множество брашнени топчета. И голямата топка в средата.
Е, кво пък! Ще ги разбъркам с дървената лъжица и те ще се разбият.
Бърках. После взех тел за разбиване. Пак бърках. Нямат разбиване
Грабнах Миксepa и...пляс в тенджерата. Разбиха се скапаните топчета.
Фасула малко подрънча, малко излетя като надигах Миксepa, но то без зян не може.
Обаче пък се сгъсти чорбата. Като за мекици се сгъсти.
Дървената лъжица залепна в средата и за момент помислих, че покрай вълнението и бегемамиците им съм метнала и Поксипол вътре.
Установих, че боба ми май не става за ядене.
Ама аз така не се предавам. Аз блондинка ли съм или (лукова...) не съм?!
Грабвам две кутии и се замъквам до ЖП стола. Там винаги има боб.
Прибирам се и точно успявам да изсипя боба в тенджерата, когато Влади и Пацо пристигат.
Опукаха половината и по едно време Владо изтърси :" Много хубав боб, ама не е като на мама. Да видиш мама какъв го прави!".
Прав беше чичо Ваньо навремето... "Да сготвиш боб, Пено, не е като да си чешеш з..ника! Бобът е изкуство, а не можеш ли един боб да сготвиш, няма кой да те вземе. "
Та така! Аз боб не мога да готвя.
Ще си търся мъж, който не яде боб. Или ако яде, поне да може да си го сготви сам.
Щото какво от това, че имам седем китеника, две тъкани пътеки и пълен кашон дантелени каренца чеиз, като един боб не мога да сготвя.
А той боба движи любовта. На мама боба.

От нета

Хубава и спокойна неделна вечер момичета

# 89
Макавели, как ме разсмя! Свекърва ми казваше на боба дупепеец Joy

Общи условия

Активация на акаунт