КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 21 988
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тетка, на твое място не бих купувала съдомиална. Нали са на 1 ет. апартаментите носи си нещата. Аз много обичам да мия съдове, да се ровя във вода и сапун. Даже на 2 -3 места в квартала кандидатствах за миячка в ресторант. На едните им бях възрастна, на другите много квалифицирана и щяла съм да напусна. Мия си кротко каквото сме изцапали. А докато съм на мивката друг да се занимава с мрънчоците, баба има оправдание. А и щом плота ти е важен - още една причина за отказ. Събираш и на 1 табла и носиш в другия имот.  Аз в кухньохола плот нямам - само 1 пространство пред теления сушилник. Като ми трябва плот действам на масата.
За боба - не обичам, Пл. си го готви сам. Той с това свали Ани и я накара да го иска - боб с наденица. Майка ми такова не е готвила - подувало и стомаха на фръцлата. Но пък с баща ми където бяха на маса той развиваше такива теории как се прави, кога се слагат подправките и т.н.
Макавели, не е конюктивит. От малка имам неизяснено заболяване. Периодично ми се замъгляват очите от нещо като конюктивит, но не било заразно  според изследванията. 1 - 2 дни след това се смъква към гърлото и направо ме задушава, гласните струни почти спират работа, около щит. жлеза всичко се подува и  едвам дишам. Като дете ми правиха много изследвания и не се разбра какво е. Баща ми постоянно се караше с лекарите от Правителствена, уволняваше ги. Писна им и ни изпратиха във Военна/че там едно време бяха читавите д-ри/. И там същата история, все им сваляше пагоните - нищо и няма, не се знае как се лекува, но в един момент може да се задуша, да си знам и да искам интубация. Последното го довърши - ами него кой ще го гледа, защо е инвестирал. Догледахме го с Ани.
Като стане така предпочитам да съм без децата и мамка им, да си мълча на различни теми. Че тя почва да дава полезни съвети, да ме кара да говоря. Пл. си знае и си мълчи.  Ще мине, а ако един път не мине - все някой  трябва да пълни гробищата.

# 91
Айша, наистина е много неприятно това, което ти се случва. Забелязала ли си от какво и кога се случва - алергия към нещо, настинка, прах? Какво те облекчава в такива случаи - не помагат ли някакви инхалации? Аз след Ковида редовно преди да заспя вечер отварям шишенце с Кармолис, правя 20-тина дълбои вдишвания и после капвам няколко капки директно в гърлото. Просто за профилактика.

# 92
Аиша, не ме шашкай! Айде нЕма нужда да бързаш, трай си, на теб ще ти почива гласа, а на Пл. ушите  Joy

# 93
  • София
Не можа да се изясни от какво и кога се получава. И щитовидни неща изследваха - всичко ми е в норма. Едно време беше модерно като не се знае какво ти е да казват, че е на нервна почва. Ама какви нерви в 4 г. дете?  Някога е по-леко, сега е тежката артилерия. Знам си го, живея си с това. Лошото е ако трябва да се говори по време на пристъп.

# 94
  • някъде другаде
Макавели , здрава и щастлива да е снаха ти. Историята ме разсмя.
Хубаво си изкарах днес. Организаторката на екскурзията има певческа група , та направо ни изнесе концерт.
Ето ви малко снимки.
Лопушански манастир

Белоградчишките скали

Кулата Баба Бида във Видин

# 95
Ехаа! Тони, на хубави места си била!

Айша, ти с очите, аз с гласа. Ще си ги траем, па дано мине от само себе си.....някой ден!
Тетка, ако се пълнят и двете миялни, има защо, но ако ги пускаш полупразни- не си заслужава.По-добре една пълна.
Макавели, у нас " НЕ Е като на мама"  беше ориз. Но си признавам, че на мама наистина беше по-хубав.
Мина и днешният именик. От мен манджата и десерта, от снахата салати, мезета и питиета. Важното е, че го отбелязваме заедно в добро настроение.

Лека нощ на всички! Утре да няма никакви болежки! Само хубави неща!

# 96
Добър вечер.
Започвам веднага с писането, че върна ли се назад не знам ще стигна ли до публикуване, ще стане утре Simple Smile .

То празника почти отмина, но  -
живи и здрави всички празнуващи -
и синът на адашката Фло, и синът и внукът на К.А.Г и Гъбкиния бат Павли, и снахата на Макавели.

Аз минах на летен режим - ранно ставане, късно лягане, но и обедно придремване/ полягване. И като туря три разходки през деня и  редовния няколко часов слугинаж и малко време за любими занимания и денят изхвръкнал.

Тони, благодаря за снимките.
Радвам ти се и ми се иска и на мен, но да съм мислила преди две години.

К.А.Г, не е важно храната, а общуването, заедността.

Танитка, как си днес?

Тетка, посрещна ли си децата, внуците и кучето?
Отсъдиха ли се старците - разбойници?

Айша, почивай и си мълчи.
Пък да ти минава по - бързо.

Мамси, вече софиянка ли си или утре?

Мериан, успя ли да си поотпочинеш на обяд?

Ениса, изсъхна ли ви мазето?
Има ли нещо, което би се похабило при нахлуване на вода, или няма проблем?

Пипи,  Вики не тъгува ли за мама, тати и бебето или и е хубаво на село?

Кассси, вълнуващ ден ти е утре, запомнящ се!
От сърце ти желая приятен последен ден на работа и много щастливи дни и години след това.

Аз напуснах работа и си останах в къщи 7 години преди да навърша възрастта за пенсиониране, когато дъщеря ми роди внучката. За миг не съжалявам, че не съм работила - толкова много интересни забимания има  за правене.... стига парите да не са определящи фактор за работа.

Може би пропускам нещо прочетено и някой писал, но толкова си мога.
Желая ви приятна прохладна вечер и лека и спокойна нощ!

# 97
  • София
Честит празник на доктор Пепи,Павли на Гъбката,внукът и снахата на КАГ,снахата на Макавели и на всички,които празнуват.

Аз съм закъсала със земеделците.Хората са в разгара на жътвата и нямат  нито време,нито желание за разговори..Имам още 40% от работата,а срока е удължен само с 5 дни.
  Хубава вечер на всички!

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 22:43 от Яжка

# 98
  • София
Напуснахме прохладата и спокойствието,  дойдохме в жегата, задуха и лудницата.
Пак да ви благодаря за хубавите пожелания към именика. Дано да се сбъднат. Утре ще го видя и ще му ги предам.
Прегръдки за всички, а аз се прикреватвам, че нощес будувах до първи петли и сега яко ми се спи.
Лека нощ, милички!

# 99
Фло, КАГ, честити ви именици! Честит да е и бат'Павли!

Макавели, честит рожден ден на снахичката ти!

И котката на Лунно цвете да се чуства поздравена!

Ние имахме котка Йорданка. Много я обичах.

От днес си имам внучка у дома. Освен дневния ми режим, променям и седмичното меню - минаваме на сандвичи, пици, спагети, пържени картофки и пр. не дотам полезни манджички. Е, ще има и малка купичка супа преди това. Така сме се договорили.

Спокойна нощ ва всички!

# 100
Тану, чудесна договорка за супа. Колко е голяма внучката?

# 101
  • София
Още не съм заспала.
АЙША, мисля те и моята хипотеза клони към някакъв вид алергия. Явно алергена е много рядък и затова рядко влизаш в контакт с него, а той ти прави тая мизерия. Когато се чувстваш така давали ли са ти антихистаминов препарат ( противоалергичен ), вит. С, Клациев препарат? Ти си интелигентна и не би тръгнала да се самолекуваш, защото калциев препарат се взима само след назначение от лекар и даже под лекарско наблюдение. Задължително!!! Умишлено не назовавам препарата и видовете, да не би някой от клона да реши и сам да се лекува. Интересно ми е дали някой лекар не е заподозрял досега алергична реакция? В литературата се описват такива алергични реакции, засягащи очите, със симптоми подобни на конюнктивит, а също така и със засягане на езика, устните и  гласните струни, при което гласът става дрезгав, а може и съвсем да  изчезне, има лаеща кащлица и затруднено дишане. Това се наблюдава като алергична реакция, но то може да се причини от вирусна инфекция, и се нарича Круп синдром или може да бъде и Псевдокруп. Това вече е друго състояние.
Хайде сега вече ви желая лека и спокойна нощ. И утре е ден!

# 102
Добро утро от мен!

Първа откривам новата седмица:-)
Пожелавам на всички спокойствие, много поводи за усмивки и повече прохлада!

# 103
Добро утро и от мен!
Ранеллка, ти що така рано,  обикновено аз или Тони сме най - ранобудните Simple Smile .

Нищо важно не се е случило от снощи до сега, но пък да си ви видя Simple Smile .
Някаква магия има в това виртуално общуване, хем си сам, хем си с някой, с приятели

Отметнах сутрешните задължения, сега кафепиене и ровене в нета - малко харчене на пари Simple Smile , малко четене на новини.
Преди обяд среща с приятелка, после спорт, като се прибера - следобедна почивка и то ще стане време за вечерна разходка.... Ей такива дни обичам и нищо да не нарушава подредбата с важността си, хеле пък ако е нещо изненадващо...

Последен ден от месеца...
Утре ще си пеем July morning - кога се изтърколи това време...
Нищо, важното е да сме здрави, пък нека времето си върви, дните ни да минават в спокойствие и радост.

Желая ви хубав ден и хубава седмица!
Да ви е спокойно и щастливо лятото, то вече трайно се настани тук.

# 104
  • някъде другаде
Добро утро!
Започва работната седмица. Дано приключи ремонта , че е страшен пепел и шум.
Тану , нямат ли репетиции децата през лятото?
Айша и Танитка , дано сте вече добре.
Клечи , върна се ти към обичайното си ежедневие. Аз също , когато съм в къщи на обяд си подремвам.
Кас , да си изкараш чудесно днешния последен работен ден.
Желая ви хубава седмица. Прегръщам ви всички.

Общи условия

Активация на акаунт