КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 22 329
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пипи, Бог да прости майка ти.
Може да си харесаш нови дрехи от там, където отивате на почивка.
Аз харесвам точно сегашните дълги рокли, е понякога скъсявам малко. Но да са вталени или разширяващи се в долната част. Че гледам едни за дебели - като чувал и бягам.
Макавели, това с тиквичките у нас се прави още от соца. Но установих, че само със сирене и кашкавал ми е по-вкусно. А преди няколко години намерих подобрена рецепта - настърганите или нарязани тиквички се запичат първо с малко мазнина и след това се обърква с каквото има в хлад.
Квартален отчет заради Фло - водата я пуснаха. Студената си е екстра,  но топлата е хладка и точиш, точиш..... Да си знаеш как е тук.
Морските, почивайте и заради нас, закотвените в града.
Ние днес сме сами. Утре ще доведат мрънчоците да ги видим. Предложих да са у нас днес, през деня - мамка им работи, уж и бащата, но нещо не им хареса.
След като обясних, че няма как да гледам и дядката, и тях - да готвя, да подреждам 3 дни и рязко се намери кой да ги дондури днес - леля.

# 556
От мен добър ден!
 Честито на най-новия студент  и на всички около него! Живот и здраве да завърши успешно и да се реализира!
Тони, приятно море!
На Пипи също да изкара хубава почивка! Има нужда от нея.
На Мериан хубаво време и топла вода там, където е!
И на Макавели хубав ден!
На Айша и Пл. спокоен ден!
На Нами  прегръдка от мен!
На Тану също спокоен ден с хубава музичка, която виждам, че много обича! С удоволствие слушам и аз, когато ни пусне нещо тук.
На КАГ да спрат  чешмата от носа ѝ и  кашлицата, и да вземе да се стегне да започне пак ходене, защото един месец и отгоре е станала много мързелива. По цял ден е на диванаТа и вместо дълго ходене, пак започна дълго ядене.
За сега толкова!

# 557
От мен добър ден!

На КАГ да спрат  чешмата от носа ѝ и  кашлицата, и да вземе да се стегне да започне пак ходене, защото един месец и отгоре е станала много мързелива. По цял ден е на диванаТа и вместо дълго ходене, пак започна дълго ядене.
За сега толкова!
На тази ще се обадим да прочете, да не пропусне.
 Добър ви ден. Не съм измислила какво да правя, вчера спретнах таратор и  лазаня ,на мен хареса,  та дълго ядох и  аз, двойна порция  излезе и засища това. Синът не пипна. Няма да готвя друго,  има и една лятна гозба от онзи ден с чушки и  домати, днес последно   ако  я пожелае  някой.
  Мисля да поразчистя неща , дето не са си на мястото , май  аз основно ги оставям дето ми падне или дето  ми  са нужни. Уж се старая да връщам на място,  навици от едно време с напрегнат ритъм,  уж ще довърша като  оправя спешното нещо и  отива...та заминава чак.
 Прави ми забележка чедото, че пия много енергийни напитки, вярно е  и е право, помагат ми да се държа,  ама и прекалявам. Ще кажа и на тази  да чете. И да спазва препоръки.
 От пипера ми нищо не става, мястото е бедно,  посочиха ми наторено , но там поливката трудна нагоре и отказах,  и трева наоколо  много има. Добро петно , но безформено едно.
 Все едно, не ви е  в плана да четете и  това, ама да си кажа. Гледам едно руско криминале,  доста дълго и на почивки, имам за много време, но ми омръзнаха сладникавите еднотипни мелодрами. Пък и  артистите добри тук.  Няма да повтарям каквото  е писано преди мен ,че не обичам повторения, като свекърва, ако и  да съм. Чаф ,дето викате...
Върнах се да покажа  една разлика, благословен е който стигне до нея, другото е без значение, трудности и препятствия са да се преодоляват.                     

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 11:01 от Бор_яна

# 558
  • София
Добра стига, дружки.
Станах, изпихме си кафето. Синът отиде да покорява върховете на околните планини. Той е любител на туризма. Това дете не съм го родила аз. Stuck Out Tongue Winking Eye И пеша ходи, и колело кара, и баир будала си пада.
Ромео все с нещо се занимава - движи едновременно по няколко неща и накрая нищо не е завършено. Не се бъркам, за да не му секне ентусиазЪма. Внучката съм я строила да чете препоръчителната литература за 7 клас. Задължителната я прочете. Не е много ентусиазирана, ама си знае, че при баба нЕма лабаво. Аз продължавам разчистването. На вън започва да се затопля.
АЙША, тенк ю за кварталната информация. Grinning
На всички - много прегръдки! Hug

# 559
Борянка, на какви енергийни напитки налиташ?
Преди години от нямане на какво друго в хладилника на децата смотах един монстър и добре ми се отрази. Още ме подиграват за него и за едно парченце шоколад за разхлабване, пак от там Wink
     Седнах на сянка на западната тераса да си изпия второто кафе. Не ми се подхваща готвене, а си трябва, но ще го отложа за довечера. От снощи има миш-маш, който никой не яде, че не били гладни. Ще правя тиквичките по тукашната рецепта Heart

# 560
  • София
Като казахте задължителна литература, някой да има жълтата книжка за Пипи дългото чорапче? Била в списъка на внучка ми. Навремето ми беше любимата книжка.

# 561
  • София
С шоколад за разхлабване у нас има смешна случка. Баща ми си беше купил, но той като цяло нямаше нужда. Да имало, не се знае кога ще потрябва и го сложил на видно място в открит кухненски шкаф.  Малкото Ани/4 - 5 кл/ много обичаше сладко и шоколад. Видяла шоколадчта и набързо изяла 2 - 3. Като се засладила разгледала опаковката, прочела какво е хапнала, но си замълчала.
Отивам след работа да я прибера у нас и тя вечерта пожела да сподели, че е взела нещо, което не трябва. И ме гледа тъжно и опулено.  Аз първо реших, че нещо таблетки, наркотици - около тяхното у-ще направо ги подаряваха. После извади опаковката и си призна греха. Но пък странно - нищо не се случи, не можа да я прокара.
Едвам се удържах да не се смея на глас.
Борянка, кое е криминалето?
И аз да питам какви енергийни употребяваш?
Аз харесвам едни от Лидл, тяхна марка. Често ги пускат на прИмоция в приложението. Вземала съм, мирише ми на Алтай от едно време.
Уф, трябва да излизам, да ходя в банка. Не може всичко по ел. път от дивана.

# 562
Овчарка е сериалът. Подкаминская, Батырев и  са ми достатъ„чни за добра игра, стара съм да разпознавам младичките артисти.
 Енергийни всякакви , сутрин предимно и безалкохолни - кола в кенче,  фанта че уж истинска и  силна.  Хел ли е  адът  класически. Не ме бива с транскрипция на чужди имана. Да ме държат будна, но пак заспивам понякога по никое време , когато ми падне главата. Синът разправя че си съсипвам нервите ,за кога да ги държа пък .

# 563
Бо_ряна , прочетох. Ти си яла дълго, но и доста работиш. Полага ти се. За енергийните съм против.

Аз пия кОла много рядко и като цяло съм на без безалкохолни. Преди години ги пиех без мярка, сега по чаша -две само на празник като седнем с домочадието и обикновено ги омешвам с малко вино.  Въздържам се заради захарта в тях и газираното, което  пречи на деформирания ми глас. Пак заради гърлото много , много рядко си позволявам  сладолед.  И кафе не обичам. Правя си чай с малко мед през зимата, а през лятото съм на чиста водичка.
За сметка на това, много обичам диня и мога да изям цяла наведнъж.  Има ли,  погледът ми все в нея и не спирам да си режа, докато не я изям. Но и тя е захарлия, затова се опитвам да се ограничавам.До момента съм купила само 3, а половинка ми донесе снаха ми, че беше купила огромна.

Продължавам да точа сополи, а кихавиците ми се чуват из целия квартал. Доказано е, че хремата, докато не си повърлува 7 дни, не минава.  Поне гърлобола и кашлицата леко намаляха.
  .

# 564
Ходих да се разходя в нашия град, попаднах на някакъв фестивал със супер много хора. Мен съответно ми става лошо като има много хора и силна музика. Едва се прибрах. Сипах си кола без захар (само такава пия) с малко уиски и бързо живнах. Ето колко е полезна колата.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 565
Не пиех  и не внасяхме подобни дори напитки , от скоро се пристрастих и  ще намаля.

# 566
А познайте като писах за диня, дали не отидох до близкия магазин да си купя и да изям почти половината! Хубавото е, че избрах най-малката- само 3, 550 кг.

Бо-ряна  колкото повече се пие, толкова повече "загаря", т. е. още ти се пие.  Така е и със сладки неща.  

Дана,  в България има какви ли не дни и събори  на нещо си . Днес четох на малините в Самоков. Скоро беше на черешите в Кюстендил, на боба, на шарената сол и т.н.  В Германия май много се правеше бирфест с бира и наденици.  Или греша?  
Нека! Веселба да има!

# 567
Бира и наденици имаше, ама не припарих до тях. Бих отбой набързо.

# 568
От кока-колата ще ти е минало, не от уискито Wink
Сладурана!

Ние си имаме гости - дребосъчковците Heart
Дедо златен прави таратор и меси кюфтаци. Баба е с боядисана коса и лакирани нокти. Все още съм с тюрбана на главата Simple Smile

# 569
  • Кубрат/ Пишурка
Имаше една приказка :
Пиеш водка с лед и те хваща.
Пиеш коняк с лед и те хваща.
Пиеш уиски с лед и те хваща...
Извод : Ледът е вреден!
Аз съм на ракийка без лед...

За енергийните напитки - не съм опитвала. Все ми се струваха много вредни. Но щом Боряна ги пие, може и аз да опитам.
КАГ, аз пък не обичам диня чак толкова. Една малка мога да я ям цяла седмица. Предпочитам пъпеш. Със сирене. Газирано не пия от много години. Предпочитам сокове.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 20:07 от Янче-то

Общи условия

Активация на акаунт