Имам житейска дилема.

• 7 582
  • 86
  •   1
Отговори
Здравейте. Дълго е за писане,щв се опитам по сбит начин да представя моята гледна точка. На 28 г., приятеля ми също, Октомври решихме да се преместим да живеем заедно, в моя град, който е малък, но ми предложиха собствен бизнес, разработен, говорих с него и той се съгласи, но към днешна дата няма развитие. Снощи се скарахме, защото ми каза че си търси работа в неговия град, а аз го питах тук кога ще търси и кога ще се преместим, той заяви, че първо трябва да си намери работа тук и след това да търсим квартира. Добре, моя позната ми сподели за работа, където е мъжът ѝ, доволен е от парите, но моя приятел категорично отказа, защото не иска да работи в завод, от 8 до 5 и да има шеф на главата. Казах му че това, което той търси е ниско за платено, че той няма квалификация, за да търси нещо специфично, което не изисква образование или курс, а той каза че го мисля за дете и за безотговорен и се обиди.
Причините да не се преместим първо бяха, за да си мине задочно семестър тъй като за тм трбват пари, това беше януари. След това той каза че иска да иде на спортно състезание Април, като каза че гледам само себе си и трябвада му вляза в положение, отложихме го, след това каза че не иска да ходи Н това състезание, иска Юни, състезанието мина, но доколкото разбрах снощи, няма намерение да се местим докато не мине летния му семестър, тъй като. Е забатачил университета, за да може да се готви за състезанието. Работа няма от 1 година поради съсшат причина, занимава се с нешо онлайн, ко не вади кой знае какви средства. Когато повдигна темата казва че се обижда, защото го мисля за несериозен, казва че не му влизам в положение и гледам само себе си,зашото тук имам работа и приятели. Събота и неделя пътувам, за да се види, но той казва че е крайно недостатъчно, но той не идва през седмицата, въпреки че не работи. Искам да разбера вашето мнение, да погледна една друга гледна точка, да разбера още едно мнение.

# 1
  • Варна
Отпиши го този.

# 2
Ако се съберете под един покрив, ти ще си тази, която ще издържа семейството, а той ще си лежи на дивана и ще се оплаква колко е несправедлив живота. Ако и дете ти направи ще гледаш две деца и домакинството ще въртиш сигурно, че нали това не е мъжка работа... Седнете и си поговорете хубаво кой какво иска от тази връзка и ако не сте в една посока ориентирани си гледай твоя живот и го остави този.

# 3
Несериозен е, няма да се премести с теб, няма да си намери сигурна работа. С какви пари живее този човек , кой му плаща семестъра? Задочното обучение вече не е ли само за работещи хора?

# 4
Неориентиран мъж с неясни цели и планове - бягай преди да ти е направил бебе и не се обръщай.

# 5
И аз мисля, че трябва да скъсаш с този човек. Гледай себе си, заслужаваш по-сериозен и отговорен човек.

# 6
  • София
Свирен е този, намери си сериозен и отговорен към твоята личност мъж.
Недорасляк.

# 7
  • Банско
А.бсолютно несериозен. Зарязвай го не ти трябва такъв мъж. Ако искаше да бъде с теб щеше да се преместил отдавна. Добре че нямаш дете от такъв защото това ще е най-лошият сценарий.

# 8
Вечен студент без работа? Няма нужда.

# 9
Иска, ама няма желание. Няма да го оставиш този, няма и смисъл. Всеки иска да е инфлуенсър, ама някой трябва да плаща и сметките. Не виждам както описваш нещата да има потенциал да развие нещо успешно като бизнес или там онлайн каквото прави.

# 10
Какво учи мъжът?
Аз също не бих работила във фабрика, особено ако уча каквото искам да работя.

# 11
Така както го описваш, не ми изглежда да имате бъдеще заедно, освен ако само ти не правиш компромиси. Изглежда ми като да си измисля само оправдания, за да не заживеете заедно.

# 12
  • Beyond the stars
Задочното обучение вече не е ли само за работещи хора?

Отдавна не е.

Инак съм на общото мнение. На 28 е малко възрастен да се държи като тийн.

# 13
Ами сега казва, че ще се преместим, но първите месеци ще е тук и там, казва че не пера и готвя, а като живяхме с майка му тя переше всичко и простираше, когато се опитах няколко пъти аз да го направя, той каза че не мога да простирам дрехи, защото ги бях проснала по различен начин от майка му, той не харесва как готвя и съответно не готвя, а сега казва че му готвя, понякога се чувствам че не участвам в тези разговори,зашото това което той казва е различно малко от това което е станало. Отделно се дразня, че майка му му дава пари, особено ме хваща яд, когато той каже нямам пари и тя му дава, побеснявам, когато пътуваме за някъде и тя му стяга багажа.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 15:34 от Smartfly

# 14
САМО ти работиш.
САМО ти пътуваш, за да сте заедно.
САМО ти му търсиш и намираш работа.

Помисли той с какво участва във връзката.
И дали изобщо е връзка.
Да не го притискаш много?
Да не се комплексира?

На твое място бих си работила, няма да пътувам, за да се виждаме, няма и да го търся. Офертата е на масата.
Ако не иска, не става.

Общи условия

Активация на акаунт