Мартчета 2026 😀

• 19 990
  • 759
  •   2
Отговори
Здравейте, мили мартенски мами! 🌸

Очакваме първото си бебче през март 2026 г. – още не мога да повярвам, че това се случва наистина!

Разбрах, че съм бременна преди няколко дни и сега съм в пета седмица. Минавам през класическите симптоми – сънена съм постоянно, емоциите ми се люлеят нагоре-надолу, а апетитът ми има собствен живот 😅 Но всичко ми е толкова ново, странно и прекрасно едновременно.

Много ще се радвам да се подкрепяме взаимно, да си споделяме въпроси, вълнения и малки победи по пътя към най-важната среща в живота ни! 🌷

Пожелавам на всяка от вас лека и спокойна бременност и с нетърпение очаквам да си бъбрим тук 💛

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 00:13 от Santa Maria

# 1
Здравейте, мили мами на бъдещи мартенчета. Записвам се плахо с термин 11 март.
На 37 години съм, с батко на 1год и 10 месеца вкъщи.
Засега нямам симптоми, едва вчера разбрах за бременността и все още не мога да приема напълно новината.

# 2
Аххх момичета, настръхнах като видях темата! Развълнувах се, сякаш беше вчера когато миналата година по това време горе долу и аз разбрах че очаквам мартенче 🥰 желая на всички които ще напълните темата леки и безпроблемни бременности и сладки пухкави бебчета!
Най красивата Мартеница, най прекрасното бижу което някога е било на ръката ми беше розовата гривна с номерчето на моята принцеса!
Наслаждавайте се на всеки миг, понякога е трудно, аз имах много проблемна бременност но хиляди пъти бих минала през същото за да гушкам това съкровище което ме избра за своя мама!
Успех и само най най хубави емоции ви желая!

# 3
Здравейте, момичета.
Защо така никой не пише?
Минавам да си споделя притесненията.. пуснах на своя глава някои изследвания и след последвала консултация с ендокринолог ми предписа Еутирокс 25 мкг. Обяснението е, че макар и в референтни стойности, фт4 е в долната граница на референтната стойност, което не е оптимално за поддържане на ранна бременност.
С баткото фт4 беше дори по-ниско и никой не ми обърна внимание на това тогава.
Имам и тромбофилия, от положителния тест поставям клексан 0.4 и до края ще трябва да следя коагулация и някои други показатели.

# 4
Не съм чувала за това изследване. При следващия преглед ще попитам за него. Относно мълчанието- още е раничко и някои майки предполагам се притесняват? Simple Smile 🤗

# 5
  • София
Здравейте! Записвам се и аз рано, рано (предполагам все още няма много мнения, защото повечето от нас тепърва виждат положителния тест май Simple Smile )
Предполагаем термин при мен е 10.03, с леко късна овулация. На 38 ще стана Октомври. Имам едно момченце, което другият месец прави 4 и три други неуспешни бременности (ако броим изобщо двете засечени с кръвни тестове биохимични).

За ТСХ аз го следя всеки месец, понеже съм на хормон от години и при бременност стриктно следим нивата, но не и другите свързани като фт4, просто според нивата на ТСХ регулираме и дозата на еутирокса, не съм имала някакви сериозни проблеми (една от бременностите я стартирах с тсх 5…но бързо се регулира). Доза 25 си е напълно нормално, те стойностите се повишават особено в първият триместър, вероятно затова ти е изписал, за да държите нивата. Иначе си ти е добре ТСХ Wink

# 6
Здравейте мили мами, искам да ви споделя моята ситуация аз съм на 2 Имвитро с няколко неуспешни трансфера, забременявам до 6 гс, и спира дасе развива плода, вчера пак имах трансфер на 18 ще правя кръвен тест, слагам си Пролутекс, естрофем, натаспин, а сега ми дадоха и Zarsioв деня на трансфера сложихме една цяла инжекция и сега през ден ще слагам по 0,05мг, Та сега искам да ви питам за това Zarsio ??  Несъм запозната с него предполагам че е за задържане и развитие на плода?
Какво мислите?

# 7
Здравейте и аз видях двете чертички преди 2 дни. Имам вече едно момче на 5г, пия хормон за ТСХ също. Не беше висок 2.61, но гинеколожката иска да го свалим още.
С първата ми бременост имах доста симптоми, а сега абсолютно нищо 😀 при вас как е ?

# 8
Здравейте и от мен! Днес ми е денят за МЦ. Все още не смея да се зарадвам ,чертата ми е бледа , надявам се да се насити след няколко дена. Ето го и резултата

# 9
При мен вече има гадене, но не сутрешно, а следобедно и вечерно 😀, първа бременност ми е, на 35г. съм. Снощи щях да умра, ако не бях си нарязала лимон със сол и джинджифил. Но като цяло спя за пръв път от години като къпана 🥳

# 10
  • София
И при мен е различно, усещат се неразположения но определено не като с успешната ми бременност.
Само гърдите ме болят и запекът е налице, общо взето това е май 😄

Здравейте и аз видях двете чертички преди 2 дни. Имам вече едно момче на 5г, пия хормон за ТСХ също. Не беше висок 2.61, но гинеколожката иска да го свалим още.
С първата ми бременост имах доста симптоми, а сега абсолютно нищо 😀 при вас как е ?

Елена, по-добре питай в темата за дългото чакане след трансфер. Мисля, че там ще са много по-наясно.

# 11
Здравейте! Влизам съвсем тихичко в темата.Hug
След предизвикан МЦ и отписан месец, на 5.07 видях така чаканите 2 чертички. Във вторник бях на преглед и се видя плоден сак, но не и жълтъчно мехурче. Няма да крия, че съм много уплашена, но АГ каза, че било заради по-продължителния ми цикъл. Според последния МЦ съм в 5гс. и 3 дни, според ехографа съм в 5 гс и 5 дни, а според АГ съм в 4 седмица и било нормално да не се види. На 16 съм на преглед и от сега съм със свито сърце.
Пожелавам на всички лека бременност и до финал! Heart

# 12
И аз да се запиша в тази тема. По календар терминът ми е на 4.03.2026г. Овулацията ми беше на 10.06(доказана с лентички). Първия си положителен тест видях на 20.06(доста рано, около 4-5 дни преди цикъл). Днес прокървях. Веднага тичах на преглед в спешното, прегледаха ме и не констатираха причина за кървенето, има си сак с жълто тяло, леки пусации се виждаха на ехографа и според ехографа съм в 5г.с и 6 дни. Преди 5 дни бях на преглед и тогава се констатира сак в матката. Определено днес доста повече е пораснал. Изписаха ми прогестерон и почивка…
Стискайте ми палци! Към момента кървенето сякаш спира, но вече започвам да се филмирам, че не ми се повръща както ми се повръщаше тези дни, че не ме болят толкова гърдите. Надявам се всичко да е наред. Някой, ако може да ме окуражи с подобна история със щастлив край ще бъде чудесно. Simple Smile
В понеделник отново съм на преглед при гинеколог, който съм си избрала да ме следи. Та ще видим общо взето какво ще се случи.

# 13
не ми се повръща както ми се повръщаше тези дни, че не ме болят толкова гърдите.
На мен пък изобщо не ми се гади, освен едни чувствителни гърди и на моменти леки болки все едно  ще ми идва, друго няма.

# 14
Момичета как се справяте с тези емоции? При мен е нещо страшно, с първата ми бременност бях изключително спокойна, сега съм кълбо от нерви, плача за всичко 🫤

Общи условия

Активация на акаунт