Мамиии да изберем име за бебко

• 4 153
  • 150
  •   1
Отговори
# 45
Още един глас и от мен, че и двете имена са ужасни. Трудни за изговяране дори. Моля ви, не си кръщавайте децата с подобни измислици. Съвсем сериозно.
Славин и Светлин са хубави и близки до вашия вариант. Благовест или Благой като заместител на другия ви вариант.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 20:55 от HoneyBee33

# 46
Славян е руската дума за славяни. Странно е за име.
Благомир ми звучи ужасно.

Светлан от неспоменатите се сещам.

# 47
И на мен не ми харесва нито едно от двете.
Вместо Славян, предлагам Слав
Вместо Благомир - Благой

# 48
Славян е руската дума за славяни. Странно е за име.

А на английски slave означава роб. Дано Славян не емигрира по англоезичните страни някой ден.

# 49
Извинявам се, но са ми еднакво ужасни и двете имена. Както гледам и аудиторията се насилва да хареса някое.
Ако толкова много то харесват изберете двамата с бащата кое да бъде. Ако се интересуваш как околните ги приемат-вече то е ясно Wink

Славян е нещо измислено между славяни, роби, баби и дядовци. Със С има страхотни имена. Или пробвай просто да бъде Слав.
А Благомир (връщах се да чета какво беше) е направо от някой стар именник (книга с имена)

# 50
Аз много харесвам Стефан, което също е и международни име, но щом ще се приеме за кръщаване предлагам Филип, Максим/илиан, Константин.

Само не разбрах какво лошо има да кръстиш сина си на баща си щом така или иначе ви влече.

# 51

Само не разбрах какво лошо има да кръстиш сина си на баща си щом така или иначе ви влече.
Свекървата ще се сърди….

# 52
Всеки си има предпочитания за име. Когато избираме име не можем да се съобразяваме дали на другите им харесва, водим си се от нашия вкус. Има един куп модерни имена, които не бих използвала за мое дете, но много хора ги избират. Славян и Благомир не са масови/ модерни/ чужди и т.н., но са си хубави нормални български имена. Майката е тази, която цял живот ще нарича детето си с това име, не е ли по-важно на нея да й харесва. А на нея й харесват конкретно двете и се чуди между тях, кое да избере.
Гласувах за Благомир.

# 53
В едно семейство и бащата трябва да харесва името на детето си. Не мога да си представя еднолично избиране на име. Знам, че се случва, знам, че десетилетия наред снахата не е можела дори детето си даа кръсти, защото то е трябвало да се казва като тъста... Но това, че днес можем да си позволим да прескочим тази традиция, не означава автоматично, че на свой ред трябва да налагаме еднолично решението си, защото ние ги носим, раждаме, кърмим и гледаме през първите една-две-три години от живота им.

# 54
Благомир.

# 55
Клеър, ти пишеш, че няма такова име Благомир. Има. Кметът на Варна се казва Благомир Коцев. Има и известен лекар педиатър - Благомир Здравков.

На мястото на авторката бих избрала Светослав - ще бъдат уважени баба Светла и дядо Стефан с буквата, както и баба Венцислава, защото името Светослав съдържа -слав.

Каквото и да реши бъдещата мама, важното е бебето да се роди живо и здраво!

# 56
  • Down south
И двете имена звучат странно измислени.

ПП Казуса реален ли е или някой се шегува.

# 57
В едно семейство и бащата трябва да харесва името на детето си. Не мога да си представя еднолично избиране на име. Знам, че се случва, знам, че десетилетия наред снахата не е можела дори детето си даа кръсти, защото то е трябвало да се казва като тъста... Но това, че днес можем да си позволим да прескочим тази традиция, не означава автоматично, че на свой ред трябва да налагаме еднолично решението си, защото ние ги носим, раждаме, кърмим и гледаме през първите една-две-три години от живота им.
Сериозно?

# 58
И двете имена не ми харесват категорично, затова и не гласувам в анкетата, звучат ми нелепо. Също така не бих кръстила децата си на роднини, защото винаги останалите ще се обидят под една или друга форма. Не разбирам и постовете, в които се търси бъдещото име на Вашето дете. Детето е Ваше, името трябва да харесва на вас двамата като родители.
Между другото имам приятели, които избраха име на дъщеря си на път за родилното. Успех ви желая с избора.
За мен името на момче трябва да звучи мъжко, нищо, идващо откорена светл или благ не ми е такова и не ми харесва за мъжко име.

# 59
Ако не разбирате постовете за име на бебето, какво правите в този раздел?

И защо това някой да е благ не било мъжко? 😂

Общи условия

Активация на акаунт