Естетични процедури за лице и тяло – 63 тема

• 42 116
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Тончева и Филмед, абсурд.
Нито едното ми харесва.
Аз много ги харесвам, няма топчета, много естествени резултати.

# 166
Това с плащането с кеш наистина е абсурдно. Ще я пропусна Тончева, нямам нужда от такива преживявания. Благодаря за отзивите, много полезни бяха.
Другата, която съм набелязала е д-р Мина Сълева. Тя е дъщеря на проф. Мария Балабанова, при която най-много исках да започна, но тя почина за съжаление. Та някой посещавал ли е дъщеря й?

# 167
Не ме изненадва тояа с кеш-а, на мен за естетична операция(много по-скъпа от няколко филъра)  ми искаха само така да заплатя  в държавна болница.

# 168
За устните имат нужда от хидратация само. Защо не пробвате с новия продукт - скинбустер за устни? Или мезотерапия беше. Идеята е, че не дава обем, но хидратира
Преди 3 дни сложих скинбустер в устни, още имам синини:).Но май не се прави много, зщото е на цената на филър и ще държи малко, ще видим...

# 169
Мина не знам как работи, но от майка ѝ (лека ѝ пръст) имах прекрасни впечатления, всичко, което ми каза навремето се оказа вярно. Обърна ми внимание кои зони ще са ми проблемни с годините, а тогава изобщо нямах индикации, поне аз не забелязвах. Не ме е натискала за никакви поцедури. И самата тя изглеждаше много добре, нищо излишно.

# 170
От комбинираните аминокиселини - те са всичките, приемам 2 х 4, отделно имам лизин и аргинин, добавям си и тях.
В началото започнах само с лизин, хареса ми как ми повлия на мускулите, после включих аргинин, но в грипаво време го спирам, накрая за най лесно взех комбинираните. Но бих пробвала и прахообразните, защото са най изгодни.

Ти кои комбинирани пиеш? Сутрин и вечер по 4 таблетки така ли?
От комбинираните - тези, на нау фудс, които показах.
Скрит текст:
Приемам ги долу-горе и как доде, но винаги единият прием е преди тренировка или йога, защото дават енергия (но това е за друга тема).
И тъй като оспамих вече, да вметна, че съм си запазила информация отнякъде, че прекалено големи количества аминокиселини натоварват черния дроб и бъбреците и причиняват качване на амоняка в тялото. За което пък се приема цитрулин.

Ей това последното много добре трябва да се болд-не някъде. Също така при достатъчен протеинов прием през деня, суплементи не са нужни. Изключение правят атлети, хора които се възстановяват от прекарани заболявания и хора над 65 години. Това са цитати от проучвания. В противен случай се натоварват бъбреци и черен дроб, а и дренират портфейла. Simple Smile ПС Аз се бях засилила да зобя, обаче за сега си смених мнението. С моите 49 кила, протеин мога да си набавя напълно постижимо от естествени източници, без да се налага да ям нон стоп. Предимството да си дребен. 🤓

# 171
Аз съм 48 кг ( не съм атлет) и от края на януари приемам вечер (след колагена):
Лизин, пролин, глицин: ~1–2 г всеки
Глутамин, аргинин, левцин: ~4.5 г всеки
Общо: ~20–22 г аминокиселини вечер
 Натоварват ли ми черния дроб и бъбреците?
Черният дроб участва активно в метаболизма на аминокиселините, но при здрав човек (без чернодробно заболяване), дозите от аминокиселини в описаните количества не са токсични или натоварващи.
Някои аминокиселини като глицин и пролин дори имат подкрепящо действие върху чернодробната функция и намаляват оксидативния стрес.
Аргининът се метаболизира частично в черния дроб и може леко да повиши амоняка, но само при изключително високи дози или чернодробна недостатъчност.
Основното „натоварване“ идва от азотните отпадъци при метаболизма на белтъци/аминокиселини. При над 2 г/кг телесно тегло дневен протеин, има леко повишено изискване за работа на бъбреците.
В моя случай (~48 кг телесно тегло), това би значело риск над ~95–100 г общ белтък на ден.
Аз приемам общо с храната и добавките по-малко от това, така че рискът е минимален до несъществен при нормални бъбреци.
 Превантивно следя винаги да съм добре хидратирана- пия достатъчно вода над 2 литра дневно, вечер също- обичам топла вида Simple Smile

Редовно си правя кръвни изследвания, в случая
Урея, креатинин, GFR (скорост на филтрация) – за бъбречна функция
ASAT, ALAT, ГГТ – за черен дроб
Така, че лично при мен няма риск от натоварване на бъбреците и черния дроб, има единствено фантастичен ефект - очебийно в лицето Simple Smile а невидимото - само плюсове ❤️ които ще опиша подробно в друг пост ❤️

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 23:58 от Anelia Dimitrova 649961

# 172
Аз много внимателно проучих с чат джи пи ти, снимах му какво ще пия, направи ми точно график в кои часове и по колко. Направи ми график от кои и кога да “почивам” сега като почнах спетември ще имам около 20 дни почивка само с колаген 10 гр и лицин 3 гр. Всяка неделя има почивка от някои неща.
Описала съм си моите кг, цели, за какво ги пия, за кожата на лице и бедра, че не спя добре, някои влияят на съня (глутамин) не ми ги сложи вечер.
Абе много съм подготвена вече теоретично:)
Според ИИ до 2-4 седмици, хранене и спорт ще имам много добро повлияване на кожата.
Обясни ми даже как да се снимам и да сравнявам😂😂🤪
Започнах ги аз от днес по схема.

# 173
Точно така ❤️ имаме достъп до ИИ и го използваме рационално за нашите красиви цели. Аз преди да ги започна подробно съм му сканирала кръвните си изследвания от 2022г до 2025г включително за подробен анализ, доклада ми за чревен микробиом,  доклада ми за хранителна непоносимост към 287 храни и прочее.
Ето подробни обяснения за ползите конкретно към мен от приема на тези аминокиселини:
✨ 1. L-Лизин (L-Lysine)
Незаменима аминокиселина, нужна за синтеза на колаген (заедно с пролин и витамин C)
Подпомага усвояването на калций – укрепва и костите, и кожната структура
Има антивирусен и противовъзпалителен ефект, подпомага заздравяването на кожни раздразнения
🔸 При мен:
➡️ Спомага за по-стегната кожа и изглаждане на бръчки, особено в челната зона
➡️ Подобрява възстановяването при фини линии и леки увреждания
✨ 2. L-Пролин (L-Proline)
Ключов компонент на колаген тип I и III (основните типове в дермата)
Поддържа структурата и устойчивостта на кожата
Стимулира регенерацията на съединителната тъкан
🔸 При мен:
➡️ Изглаждане на гневната бръчка – директен ефект от активния синтез на колаген
➡️ Подобрена еластичност и текстура – видимо по-равномерен и „жив“ тен
✨ 3. Глицин (Glycine)
Съставлява над 30% от колагена
Има успокояващо и детоксикиращо действие (подпомага черния дроб)
Участва в дълбокия сън – критично важен за регенерацията на кожата
🔸 При мен:
➡️ Подпомага по-плътна и „пълна“ кожа – особено в зоните със загуба на обем
➡️ Намалява подпухналостта и сивия тен, свързан с умора
✨ 4. Глутамин (L-Glutamine)
Най-изобилната аминокиселина в тялото
Участва в деленето на клетките, включително кожни фибробласти
Поддържа здравето на червата – оттам и състоянието на кожата
🔸 При мен:
➡️ Повлиява косвено: по-здрави черва = по-малко възпаления = по-чиста кожа
➡️ Подпомага възстановяването и забавя разграждането на мускул и колаген
✨ 5. Аргинин (L-Arginine)
Стимулира производството на азотен оксид (NO) → по-добро кръвообращение
Подобрява доставката на кислород и хранителни вещества до кожата
Подпомага заздравяване на тъкани и микроциркулация
🔸 При мен:
➡️ Повишен приток на кръв → по-свеж и жив тен
➡️ Ускорена регенерация – подпомага видимото „озаряване“ на лицето
✨ 6. Левцин (L-Leucine)
Стимулира mTOR пътя – клетъчен механизъм за растеж и възстановяване
Известна като най-анаболната аминокиселина
Подпомага стягането на кожата чрез подобрен мускулен тонус и метаболитна активност
🔸 При мен:
➡️ Подобрява структурата под кожата – по-малко отпуснатост, особено в долната част на лицето
➡️ Възможно допълнително „повдигане“ на зоната около челюстта
🪞 Резюме: Какво виждаме на снимките ми
👉 По-ясно дефинирани контури на лицето
👉 Значително по-гладка и разпъната зона на гневната бръчка
👉 Видимо по-свежа и хидратирана кожа, с по-добро кръвоснабдяване
👉 По-малко подпухналост, по-спокойно излъчване
❤️ Заключение:
Комбинацията от лизин, пролин и глицин е златен стандарт за колагенова подкрепа, а включването на глутамин, аргинин и левцин я прави цялостна skin-regeneration система.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 14:26 от Anelia Dimitrova 649961

# 174
Дааа, каза че всичко което ти ни сподели, за което много благодаря още веднъж, е идеално за жени на нашата възраст и загуба на колаген.
Аз му подавам максимално информация за себе си, за да са препоръките му коректни.
Препоръча ми неща, които вече правя, като сухо четкане, спорт, хранене с полезни мазнини и не повече от нужното протеин. Аз в момента си го набавям с храна, не пия на прах.
ИИ ми направи таблици- за тренировъчни дни, кога, от кое по колко. За почивни дни кога, от кое по колко. Както казах на фази на прием и на фази на почивка от добавките, добре е защото към някои се привиква.
Абе ще светнем казвам ви😂🫣
От вътре навън си трябва подръжка също:)
З

# 175
Момичета, коя версия на ChatGPT използвате? Платената или безплатната?
И да разбирам, че вие му посочвате какви аминокиселини смятате да приемате, като му споделяте изследванията си и той ви предлага схемата на прием или и препоръчва какво да взимате на база вашите цели?

# 176
Не, аз сама си реших да пия първоначално само  лизин, пролин и глицин, а в последствие добавих глутамин,  аргинин и левцин.  На  хубавите ползи от първите три попаднах, четейки Денис от темата за добавките от iherb тук в бг мама. Започнах да си пия първите три и едва след като установих очебиен уау ефект при мен запитах ChatGPT,  като вече му предоставих сравнителните си колажни селфита за подробен анализ. Той всичко друго за мен си знаеше от предишните ни чатове.
Аз ползвам все още безплатната версия, която общо взето ми стига за това което ме интересува, а слад 5 часа отново мога да питам каквото си искам. Аз го експлоатирам максимално ❤️

# 177
  • София
Мацки, някакъв пресен опит с криолиполиза на висящо шкембе. Ясно е диета, спорт, много вода....В бедрата съм 2-3 размера надолу в сравнение с корема....55 килограма (от 133 на 78, 3 години на Оземпик)  съм надолу, много упорито това шкембе. Търся и други идеи за апаратни процедури, но без вакуум, че съм с мн.излишна кожа на корема и бедрата...

# 178
Попитах и аз, но понеже две от добавките не мога да пия заради палмоплантарна пустулоза, ми каза това. Достатъчно ли е според вас и да добавя ли нещо
Скрит текст:
Скрит текст:
Гледах ги на марката now foods на капсули добавих омега 3,6,9
Добре ли е според вас ?

# 179
Milla_11   Омега 3,6,9 защо ти е?
Само Омега 3 е най удачен вариант.  Омега 6 има достатъчно много в храната - слънчогледово олио, царевично, от гроздови семки, сусамово, фъстъчено масло и прочее, да не споменавам вредните маргарини,  чипсове, дресинги... Омега 9 е в зехтин, авокадо, бадеми, лешници, макадамия, мазната риба. Няма нужда да приемаш Омега-6 и 9 като добавки, освен ако диетата ти е изключително бедна на мазнини. Омега-3 е тази, която ти е необходима(EPA и DHA), защото рядко се набавя в нужните количества. DHA е за мозък, очи, кожа; а EPA е противовъзпалителна, сърдечно здраве, хормони. Вземи си една хубава Омега 3, с изчистен състав, добри пропорции на EPA и DHA, и по възможност да има сертификат IFOS. Hands V

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 10:38 от Anelia Dimitrova 649961

Общи условия

Активация на акаунт