Нашите кухни - тема 100

• 21 902
  • 469
  •   2
Отговори
# 255
Има запълване, да.
Такива имах на една кухня:

и ми бяха удобни.

# 256
Така като гледам, май сме имали еднакви модулни талЯнски кухни😆.
Аз имах същите 1:1, и наистина бяха удобни, но това си е кант дръжка за вратата, а потребителят доколкото разбирам, пита за кухня без дръжки.

# 257
Моята беше немска.
Сегашната ми е без дръжки, с едни съвсем малки за захващане, чат-пат имам драма с тях.На 45 би трябвало да са толкова удобни, както канта, но не знам как ще се държат във времето повърхностите там, ако е само на боя.
Такива имам сега:

# 258
Ехе, такива не съм виждала. Това е пак с профил на корпуса? То няма как де, щом вратата е по-къса.
На мен биха ми скъсали нервата, вместо да ги забърша с един замах всички, трябва да прекъсвам на всяка вратичка, ужас 😆
Тези на 45 пак са с такъв прав профил отзад и не е много удобно да бръкнеш само в изрязания ъгъл.
Аз голямо мислене ударих, как да са без дръжки холните ми мебели и май ги поисках на 45, но не съм сигурна от толкова варианти които смених.
Чакам изненада, какво съм поръчала😂

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 23:19 от Чи лу

# 259
Мдам, не ги препоръчвам.Като я правих не го мислих толкова, просто не исках дръжки, а по онова време нямаше много опции.Като ги сменя ще мина пак на дръжки кант или някакви красиви, двто трябва да де бършат.😅

Реално при тези моите и тези на 45, ти трябва лек захват на върха на пръста.получава се.От моите просто някой път ми отхвръква пръста към края и малко боли, защото съм със засилка.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 09:08 от ДХ3

# 260
Ама, твоите не са на 45°, те са си малки дръжки.
Това се има предвид за 45°, горната част на челото е срязана под ъгъл.

Ето тук се вижда, че има плосък профил/бленда на корпуса.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 02:35 от Чи лу

# 261
Да, но говорехме , че няма да са неудобни за отваряне.

# 262
Утре ще си вземем мивката и дозатора Shock, но се оказа, че смесителя не е пристигнал. Предложиха ми базов модел на половин цена и същия модел като поръчания, но pull-out, който е по- скъп.
Смесителя е модел Kavus.
Съгласих се да взема Kavus pull- out, за да не чакаме. Някой ползва ли такъв, толкова ли често се развалят тези механизми/по принцип/?
Все още не съм доплатила и мога да го откажа и изчакам фиксирания.
Би била хубава опция, но ако ще бера ядове....

# 263
Никога не ми се е развалял такъв смесител, ползвам от десетина години. Какво да му се развали?

# 264
Всички с функцията за изваждане са много удобни. Имам такъв и с него си мия мивката (особено ако превключа на разпръсната струя може да отмие и котлен камък, макар да пръска малко. НО отмива всичко засъхнало по тенджерите). Освен това удобно се пълнят тежки тенджери без да е нужно да се поставят на дъното и да се мокрят - тенджерата е отстрани и закарваш водата до нея, мият се салати и каквото ти хрумне.
Иначе няма какво да им се разваля, механизмът е много прост, а даже и да стане нещо с маркуча чак след десет години, той се сменя за нула време. По принцип имат един тежък топуз, който прибира маркуча след изваждане, но аз даже не съм го сложила, понеже няма място да пада свободно от разни там разклонени канали и гъвкави връзки. Набутвам го обратно с ръка и ми е ОК.

# 265
Не знам какво да му се развали, по- скоро да не може да се прибира и главата да не фитва на мястото си. Или маркуча да се цепне, спука, механизма да изпусне или да се износи. Ей такива неща.
Удобството е ясно, интересува ме конкретно към такива на Шок дали някой има забележки.
Гледала съм мостри в магазин и по- евтините модели бяха бом- бок - всичките висяха.  Този конкретен модел не съм видяла и нямам представа как е. Вече няколко пъти чувам от различни места /не конкретно за Шок/, че такъв тип механизми се  се прецакват бързо.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 14:17 от •mimoza•

# 266
Здрасти,  нареждам се с молба за препоръка за кухненска мивка за шкаф 60 до 70 см, за вграждане под плот, бяла, материал даже и не знам какъв, бюджет не съм ограничила.

# 267
Здрасти,  нареждам се с молба за препоръка за кухненска мивка за шкаф 60 до 70 см, за вграждане под плот, бяла, материал даже и не знам какъв, бюджет не съм ограничила.
Бих препоръчала модел от Кристадур материал на Шок.
https://schock.bg/products/mivka-schock-greenwich-n100l

Но трябва да се сравни с плота, защото бялото също има оттенъци и може да не пасне. При мен така стана и минах на черно.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 14:41 от drago_2008

# 268
Не знам дали тук е  правилното място да попитам - искам да сложа фолио на вратата на терасата за да не се вижда от отсрещния блок, та какво фолио бихте ми препоръчали?

# 269
Матово. То ще пропуска светлина, но нищо няма да се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт