Нашите кухни - тема 100

• 19 658
  • 433
  •   5
Отговори
# 360
  • Варна
И аз имам мнение за проекта, но не съм сигурна дали това се пита или само дали да се откаже от майстора.
BlueSky7, майсторът не е дизайнер, той може само да ти нахвърля пример и със сигурност не гони красота. Това ти си го решаваш. Искам да кажа, че е трудно да получиш добър проект от майстор (освен ако не е мебелна фирма, която има проектанти), той по-скоро ти изпълнява желанията, дори и да са нелепи като визия.

А за самото разпределение, според мен е най-добре на късата стена да са само високи шкафове - хладилник, колона с фурна и шкаф-килер. Напълно затворено и изглеждащо като стена с ламперия. А на дългата страна да са мивка и котлони, но разположени малко по-симетрично, не така сбутани. Като е добре първо да е мивката. Повече чекмеджета. Над котлоните може декоративен аспиратор, вместо още шкафове. Кухнята е голяма, има достатъчно място.
Като уточните разпределението и видовете шкафове, тогава отиваш към дизайна, вид на вратички, ПДЧ ли, МДФ ли, боя ли и т.н. (и тогава обикновено цената започва да скача Satisfied)

# 361
  • София
Е... Не е баш така и това, защото мебелиста би следвало да е завършил нещо като промишлен дизайн... И дизайна му влиза в професията, той не е само чертожник-занаятчия. Има клиенти и без никаква визия в главата си и тогава би следвало той да поеме, но тя явно си има една приблизително точна идея какво иска, така че сядат и си работят.

# 362
  • Варна
Е... Не е баш така и това, защото мебелиста би следвало да е завършил нещо като промишлен дизайн... ..............
Сигурна съм, че 90 % от мебелистите не са завършили нищо подобно. Доста нямат и висше образование. Innocent За тази професия е много по-важно да си сръчен в ръцете, а не образованието. То само би било плюс.

# 363
Не знам дали сте обмисляли идеята да си направите проекта при интериорен дизайнер със всички готови чертежи на мебели с размери,  вик изводи/ чертежи ел. изводи/чертежи и т. Н. Т.. Аз нака направих при последната ми кухня, и си Спестих доста главоболия по- нататък. Ако ви се струва скъпо, не е така, дизайнерката с която работих взимаше Съвсем нормална цена да кв. М.. и се Съгласява да прави и само една стая, а не както повечето цял апартамент и т. Н. Т.
Наистина помислете за това, За мен мебелистите не да дизайнери и не очаквайте най- добро разположение или разпределение на пространството .
При интерес мога да ви дам Координати на моят дизайнер на лс, да попитате само за цена и ако ви устройва, Да работите така.
Моят апартамент е купен 2011г., оттогава все нещо нагаждам, преправям, едно го мисля друго става, изредиха се сумата ти майстори мебелисти , е не Става и не Става както искам. 2019г. реших, че не може повече така да хвърлям пари на вятъра за поредния ремонт, и ползвах услугите на дизайнер, стана добре, предложи ми неща и идеи за Които не бих де Сетила Сама никога . Сега вече Съм го завършила по чертежите на дизайнерката и наистина стана много добре. Единствено ме е яд, че още в началото не ко направих, щях да си спестя Доста главоболие и пари най- вече.

# 364
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
И аз имам мнение за проекта, но не съм сигурна дали това се пита или само дали да се откаже от майстора.
BlueSky7, майсторът не е дизайнер, той може само да ти нахвърля пример и със сигурност не гони красота. Това ти си го решаваш. Искам да кажа, че е трудно да получиш добър проект от майстор (освен ако не е мебелна фирма, която има проектанти), той по-скоро ти изпълнява желанията, дори и да са нелепи като визия.

А за самото разпределение, според мен е най-добре на късата стена да са само високи шкафове - хладилник, колона с фурна и шкаф-килер. Напълно затворено и изглеждащо като стена с ламперия. А на дългата страна да са мивка и котлони, но разположени малко по-симетрично, не така сбутани. Като е добре първо да е мивката. Повече чекмеджета. Над котлоните може декоративен аспиратор, вместо още шкафове. Кухнята е голяма, има достатъчно място.
Като уточните разпределението и видовете шкафове, тогава отиваш към дизайна, вид на вратички, ПДЧ ли, МДФ ли, боя ли и т.н. (и тогава обикновено цената започва да скача Satisfied)
В случая този човек сам предложи да направи проекта. Звучеше убеден, че знае какво ще прави и как. Но като видях изпълнението, честно казано се шокирах. Мисля, че майстор, който се занимава с това може да спази и визуализира базови детайли. Дори тази лява чупка е негова хрумка за да затвори ъгъла, който попитах как можем да завършим линията на Г-образната кухня. Отделно е воден от идеята за това, че трябвало много шкафове да има защото все не стигали.
Аз естествено освен функционалност ще гоня и красота Simple Smile.
Просто някак ми загуби доверието с тези вариации и исках да чуя по-опитните във ваше лице какво мислят. А ако има и някой контакт на фирма или мебелист ще съм благодарна!

mileneira моля те за контакт! Благодаря предварително!

# 365
За шкафовете е прав. Все не стигат. Simple Smile

# 366
За  мен функционалността е преди красотата. А и ако нещо е ново, симетрично и хармонично няма как да не е и красиво.  Аз поне си падам по изчистен дизайн без финтифлюшки (полички, витрини, орнаменти).

# 367
Цитат
За  мен функционалността е преди красотата
За мен са наравно Simple Smile И докато не докарам двете заедно, преправям на замисъл, проект или каквото е там, инак после все ме тормози. У дома има само един видим елемент, измислен изцяло от двама инженери, в който нямах никакво участие. Понеже по обясненията им ми се стори, че ще е грозно като разположение (функционалността е на ниво), ги поразпитах подробно - пак обясниха, представих си го и се възпротивих категорично. Обвиниха ме, че не мога да си го представя както трябва (елементът е с техническо предназначение) и нямало да е грозно Simple Smile  Е, стана точно както си го представях и е наистина недомислено визуално. Поправихме го отчасти, като го боядисах в цвета на стената, та се сля с нея и не се забелязва чак фрапиращо, ама колко виках и мрънках...не е истина Simple Smile
След 5 години продължава да ме дразни, ама не както в началото, почти се примирих, защото функцията си трябва и е налице, пък и е в коридора, не го гледам непрекъснато. Ако беше в дневна или спалня, сигурно щях да го разруша и да се прави наново.

# 368
Е... Не е баш така и това, защото мебелиста би следвало да е завършил нещо като промишлен дизайн... И дизайна му влиза в професията, той не е само чертожник-занаятчия.
Не е задължително. Моят е супер прецизен и изработва всичко перфектно, но за дизайн е абсолютен пън😆

# 369
В тази кухня, от проекта на майстора, има толкова много шкафове, че аз съм твърдо: "Не, мерси!", относно горните. То хубаво е голяма, ама точно затова не е нужно да се запълни всеки сантиметър с горен шкаф.

# 370
Въпрос на вкус.  Аз пък не харесвам малко, с различна форма и големина и в накъсан ред горни шкафове.

# 371
Аз, съобразно моя личен вкус, бих сложила клапващи вратички вместо всеки 2 горни обикновени вратички. За долния ред вече беше коментирано - повече чекмеджета, вместо рафтове с вратички. Самото разпределение и височина на чекмеджетата вече трябва да се обмисли допълнително, според нуждите на домакинята - какви неща (тенджери, чинии, купи, прибори и т.н.) има да прибира в долните шкафове.
Клапващите механизми са по-скъпи, но пък частично ще бъдат компенсирани от повече вратички, панти, дръжки.
Мисля, че ще стане хем по-удобно, хем по-красиво.
Дори при фиксиран максимален бюджет винаги може да се смени едно с друго и да се компенсира по някакъв начин.
Също бих посъветвала да разговаря с майстора, да каже какво не й харесва и да иска да й предложи варианти. В един обикновен разговор могат да се изчистят много варианти, преди пак да седне майсторът да визуализира.

# 372
  • София
Аз като цяло също имам проблем само с разпределението, иначе, като черна станция предпочита мравни горни шкафове, без витринки, рафтчета и не знам какво си. Кухнята е удобно голяма, не огромна, за да се разхищава плот и шкаф... Освен ако наистина това не е ваканционно жилище(както някой писа в саседната тема) , тогава от толкоз кухня няма сми.

# 373
Здравейте!

Предстои ни да поръчваме да ни се изработи кухня и съм в чуденка каква мивка да избера.  Като цена тези двете отговарят на нашите възможности :
https://praktiker.bg/bg/Kuhnenski-mivki/GRANITNA-KUHNENSKA-MIVKA … ATGRANIT/p/230780
https://praktiker.bg/bg/Kuhnenski-mivki/GRANITNA-KUHNENSKA-MIVKA … 6?tab=featuresTab

Какво мислите по въпроса? Наясно съм как се поддържа черна мивка - в момента сме с една на ФАТ, но по малка от посочената от мен. Не съм във възторг разбира се от нея, но мога да се примиря. За втората марка нищо не съм чувала, ако някой ми даде отзив ще съм благодарна! Бих искала разбира се Blanco или Shock, но в момента ценово ни идват  над бюджета. Бях отрила и един сайт https://www.granitnimivki.bg/ но не намерих отзиви на някой закупувал мивка оттам.
Самата кухня ще бъде бял гланц и дърво, а фурната ни е черна. Котлоните също ще бъдат черни. Затова и гледам черна мивка. Може би и инокс/неръждаема стомана ще подхожда, но там изобщо не мога да харесам нищо. Шкафът където ще се монтира е 80 см.

# 374
Здравейте!

Предстои ни да поръчваме да ни се изработи кухня и съм в чуденка каква мивка да избера.  Като цена тези двете отговарят на нашите възможности :
https://praktiker.bg/bg/Kuhnenski-mivki/GRANITNA-KUHNENSKA-MIVKA … ATGRANIT/p/230780
https://praktiker.bg/bg/Kuhnenski-mivki/GRANITNA-KUHNENSKA-MIVKA … 6?tab=featuresTab

Какво мислите по въпроса? Наясно съм как се поддържа черна мивка - в момента сме с една на ФАТ, но по малка от посочената от мен. Не съм във възторг разбира се от нея, но мога да се примиря. За втората марка нищо не съм чувала, ако някой ми даде отзив ще съм благодарна! Бих искала разбира се Blanco или Shock, но в момента ценово ни идват  над бюджета. Бях отрила и един сайт https://www.granitnimivki.bg/ но не намерих отзиви на някой закупувал мивка оттам.
Самата кухня ще бъде бял гланц и дърво, а фурната ни е черна. Котлоните също ще бъдат черни. Затова и гледам черна мивка. Може би и инокс/неръждаема стомана ще подхожда, но там изобщо не мога да харесам нищо. Шкафът където ще се монтира е 80 см.
Ето още едно предложение, като не съм търсила дали това е най-ниската цена

https://baniastil.com/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B … a-(10)-16487.html

Мивката на Фат е мисля светло 70х40 корито. Не ми харесва, че смесителят се монтира на плота. Ако той е термоплот, там остава язва все пак. От ръцете си се стича вода, може да не е добре обработено и т.н., няма и автоматичен сифон.

Другата от Практикер е с корито едва 36 см широко.
Teka има голямото корито на Фат и автоматичния сифон+ борда на неизвестната марка от Практикер.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:08 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт