Нашите кухни - тема 100

• 27 447
  • 593
  •   5
Отговори
# 510
  • София
Всъщност ако се вземе пралня за вграждане и се вгради 45 миялна, ще се поберат и на малката стена. С мивка по средата и тогава няма проблеми.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 15:04 от Angel_Dust

# 511
Всъщност ако се вземв пралня за вграждане и се вгради 45 миялна, ще се поберат и на малката стена. С мивка по средата и тогава няма проблеми.

Да, това беше първоначалната ми идея, но се спряхме на пълнометражна миялна . Иначе май имаше някаква драма с отварянето или вкарването ако са от двете страни и мивката трябваше да е в дясно, но няма значение - силно желателно, да не кажа задължително, беше 60 см миялна.

# 512
И аз точно това смятах, но пак е добре да се смени мястото и миялната да е първа в реда, за да не се получи конфликт с вратаата на фурната.
Аз продължавам да мисля, че в посока, че смяната на водите на дългата страна ще е най-добре - изваждате от хладилника, измивате, подготвяте и готвите. Зоните си следват. Не е толкова трудоемко колкото звучи.

# 513
  • София
Да, все едно кое от ляво, кое от дясно. Едно от двете с водата, но за мен задължително 3-те водни на една стена. 45см миялна е най-малкия компромис, даже май имаше и 50-тка

# 514
Абсолютно! Ако са на дългата обаче, плота ще бъде разделен на две не малки работни зони - преди и след мивката, което смятам за по- удобно отколкото е сега.

# 515
  • София
Ако мивката е по средата между уредите, все има плот преди и след. И със сигурност бих дръпнала печката малко поне към хладилника. Не обърнах внимание какви котлони иска, но ако са и 2-ка остава мн плот.

# 516
Имам предвид, че ако ги остави на късата страна / да, плот ще има, но/ мивката ще продължава да е далече от хладилника на 3,5м, а като извадиш месо или зеленчук да готвиш първо минава през мивката. Спирам, че вече въртя едно и също Joy

# 517
  • София
2,20 е до хладилника като гледам чертежа й, това са 3 и половина крачки... При мен е половин шкаф по-малко и не изпитвам никакъв дискомфорт да стигна до хладилника.

# 518
  • София
Само да кажа едно уточнение, че и миялната, и пелалнята, изпомпват мръсната вода посредством маркуч до канала, който маркуч е достатъчно гъвкав и дълъг, и съответно уреда може да е малко по-отдалечен от каналното разклонение. Мястото на уредите следва да съблюдава логиката и удобството на ползвателя, а не всичко "наблъскано", щото видиш ли канала...

# 519
Водим си диалог.....да, 2,20м е. Нахвърлям неща върху които да помисли, а дали ще  - всеки сам си преЦеня.
Галски, при една авария какъв е достъпа при това дълго трасе?
Хубаво е да са спазени нормите при положение, че няма сериозни пречки за това.

# 520
  • София
Водим си диалог.....да, 2,20м е. Нахвърлям неща върху които да помисли, а дали ще  - всеки сам си преЦеня.
Галски, при една авария какъв е достъпа при това дълго трасе?
Хубаво е да са спазени нормите при положение, че няма сериозни пречки за това.
Маркучите се разполагат под шкафовете и зад цокъла. Нищо сложно няма при авария.
Казвам това уточнение във връзка с това, че няма нужда от извод на канала в близост до миялната или пералнята. Даже се препоръчва те да са отстрани на канала и съответно включването да е със скобата, която върви (получава се обърнато U).

# 521
Сложно няма, въпросът е, че колкото по- дълъг е пътя, толкова по- големи и на повече места могат да бъдат пораженията при теч. Аз бих си го спестила при положение, че имам опция.
Относно удобството и навиците на всяка домакиня, последните се изграждат, а с хубавото и лесното се свиква бързо. От поста на авторката останах с впечатление, че точно това се търси.
Да не превръщаме дискусията в спор, въпреки, че от него се ражда истината.
Изказвам мнение и то е субективно, както на всеки списващ тук. Предполагам посочения проект не е стигнал още до мебелист, за да си каже и той мнението.

Пп. Не помня кой точно ми даде идеята преди месеци да преместя мивката под прозореца, но ако се разпознае - Благодаря!
Въпреки, че ММ не искаше да чуе за местене на води разгледахме и тази страна и нещата се подредиха бързо. Много добро решение в нашия случай.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 17:42 от •mimoza•

# 522
Здравейте, много съм боса с английския език и не мога да се оправя с програмите на 1-ва страница. Ще ми препоръчате ли някоя лесна и по възможност на български език. Искам да си визуализирам кухня която е 410 на 410 стаята. Кухнята може да е макс 350 см - на влизане веднага в ляво. Според вас освен кухнята само маса с  стола ли да сложа или мога да вмъкна мека мебел?

# 523
Здравейте,
Предстои ремонт на това пространство, което е 3в1 - кухня, хол и трапезария. Кухнята в момента заема 3,0м от стената която е 6,9м, започвайки от стената 1,46м. На същата стена е телевизорът, а срещу него на стената 4,25м е триместен диван. Пред стената с размер 2,65м е разположена трапезна маса за 4ма (разтегателна е до 6 места).
Искам да се усвои нишата в дъното - 1,46м, да се разположат оптимално електроуредите, като вариации на изводите за абсорбатор и вода не са препоръчителни. В момента са наредени уредите така, започвайки от стената 1,46м в права линия колона хладилник, колона фурна, плот с котлони и до него мивка. След плота има свободно стояща съдомиялна.
Височината на помещението е 2,70м и предназначението му се налага да остане същото поради липса на други алтернативи в този имот. Настилката е керамични плочи 33см*33см наредени като ромбове в бежово-бяло-розавеникаво и тъмни фуги. Плочките няма да се сменят.

Ще бъда благодарна ако предложите идеи за максимално оползотворяване на това помещение.
Прикачвам чертеж.

# 524
Здравейте! Моля да споделите мнение за мивки - гранит Тека, Фат и Шок кристалайт -евтиният вариант.
Допълвам с цветове,които ме интересуват
Фат 1003/1004, Тека слонова кост/бежова- немското производство и Шок Sabbia 58

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 15:40 от gqa

Общи условия

Активация на акаунт