Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 948
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 255
IMV, стискам палци!🙂
Аз вчера четох инструкциите за онлайн кандидатстване. Та...малко блокирах. Нали НЕ е задължително да се представя медицинско в pdf формат? Т.е. можем просто да носим медицинското при записване в училището? Имаме час за медицински за другата седмица и да знам на какви носители ще трябва да е.😂
И друго. Кога се вижда минималният бал за всяка паралелка при желанията? Между 08.07. до 10.07. при подреждане на желанията ще се вижда ли?🤔

# 256
Няма да се вижда - на първо класиране ще видите в профила мин и макс бал за всяка паралелка.

# 257
Медицинското си върви и в хартиен формат. Аз го сканирах за целите на кандидатстванията с рисуване и всичко мина онлайн. Сега вече тези при МОН не знам точно, не съм проследила конкретно изискванията. При записване, дай Боже.... ще нося оригинала. По останалите въпроси не мога да се изкажа.

# 258
Благодаря! Значи на първо класиране се виждат баловетв, объркала съм се нещо. Това помага да се ориентирате за второто класиране, предполагам?
IMV, аз се шашнах, че трябва да ходя да сканирам медицинското. Дано да не трябва!

# 259
Благодаря! Значи на първо класиране се виждат баловетв, объркала съм се нещо. Това помага да се ориентирате за второто класиране, предполагам?
IMV, аз се шашнах, че трябва да ходя да сканирам медицинското. Дано да не трябва!
Снимай с телефона, ако не можеш да сканираш. Има приложения и може да го конвертираш.

# 260
Баловете са това, което се постига на самото класиране. Те ще ви ориентират за следващото, но на второто така или иначе не нареждате нищо отново, просто да знаете дали от следващото желание ви делят 1 или 30 точки, нищо повече.
Медицинското може да се приложи при кандидатстване или да се занесе при записване в професионална паралелка, доколкото знам.

# 261
  • Beyond the Frontiers
Медицинското нали е само при специфични паралелки?
За големия правих за ТУЕС, че и не само стандартно, а и очен с цветоусещане искаха...
Ама за езиковите, не се иска?

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 21:08 от Galactic Voyager

# 262
За езиковите- не, само за професионалните паралелки се иска медицинско.
ИМВ, стискам палци да успее художника!
МОН отдавна иска да снижи нивото на езика в ЕГ- вече е В2 (поправка) за първи език, това преди години не беше така. Идиоти- ще намалят броя на напускащите България- толкова елементарно разсъждават...Сега и паралелки съкращават, а виждам как много деца не искат чиста МАТ и "бягат" в езикови училища. За ФЕГ е дразнещо, да, но това е нова паралелка и няма много споделен опит там, ще видим...

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 21:58 от UnaDesconocida

# 263
Само за професионалните гимназии се иска. Цветоусещането го проверяват с едни цветни картончета с изписани цифри вътре, оцветени в някакъв нюанс като фона, например фона е топло зелено-жълто, а цифрата е студено синьо-зелено.
За голямата правих, че писахме резервен СГСАГ и докторът се престара, като знае, че няма вроден далтонизъм при жените

# 264
Аз само минавам да кажа, че сме под кривата круша с желанията.
Вие вече ги подредихте и забравихте за тях, а девойката е на "това не го искам и това не го искам, и това не го искам..."

А аз вече търся въженце и столче...

# 265
Къде сте чели, че е В1 за първи език?

Ахахах, Априлски душ, че няма вроден далтонизъм при жените не знаех. Това е голямо предимство. Че като кандидатствах в МЕИ моят набор имаше постановление на бай Тошо, че първите 30 от специалност електроника се освобождават от казарма, служат само 4 месеца след завършването. Първите 30 бяхме наредени буквално през 1 стотна, при максимален възможен бал 30 последният беше с 29,70. Имаше обща среща на всичките приети, доцентът дето я водеше, каза, че едното момче е с далтонизъм и го задраскват от списъка. Всички казахме "Ееее" и съчувствахме на момчето, то се разплака, баща му каза - ние не искахме да ни задрасквате, имаме бал - доцентът каза - съжалявам, такъв е законът. Бяхме потресени.
А миналата година на майтап писах в седмокласната - то си е истина - чел бях, че вие жените можете да си въртите главите на 90 градуса, а ние не можем, въртим си цялото тяло. Даже Санака тогава каза - "ох бе, Мецане"🤣 И накрая, трети безспорен факт - вие живеете по-дълго от нас. Средно с около 7-8 години най-малко....
И да ми ревете за квотите, ааа не. При всичките си предимства. Ще си имаме квоти и ще влизаме с по-нисък бал от вас. Вие пък живеете почти с 10 години повече.
Много се радвам на квотите аз.
Много ясно, че защото съм облагодетелстван.
Ако имах дъщеря, щях да рева против квотите че и на Северния полюс да ме чуят.
Ами квото, такова... както има една поговорка, квото за всички, това и за гол Хасан. Ами има квоти, това е.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 21:31 от Татко Мецан

# 266
Медицинското нали е само при специфични паралелки?
За големия правих за ТУЕС, че и не само стандартно, а и очен с цветоусещане искаха...
Ама за езиковите, не се иска?
Защо за ТУЕС им трябва цветоусещане?! Аз мислех, че е само за паралелките с рисуване, дизайн и от този род...

И аз се ядосвам много, че така се мъчат да лансират мат и прир.науки. Да, супер са, но за хората, които имат интерес и способности в тази насока. Излишно мъчение за спортисти, хора на изкуството, или тези, които предпочитат езиците и хуманитарните науки. Като прибавим и огромния недостиг на преподаватели по мат и науки (даже не говоря за читави, а за преподаватели като цяло)... и картинката е пълна. В училището на децата месец и половина в началото на учебната година нямаха химия и биология, защото преподавателката напусна лятото, после намериха един млад преподавател (на 25 г), които се оказа шестица от тотото, дано да се задържи.

Вчера се присетих за сайта на РУО София за свободните учителски места и прегледах какво се случва. Ми даже в елитни училища в момента търсят учители по какви ли не предмети, т.е. част от гимназиите есента ще са с нови преподаватели.

шмърциплянку, дай на девойката файла с паралелките, да почва да чете и да трие това, което не иска - все нещо ще остане?! Аз що пъти го правих това упражнение, преди да сервирам едни 30-40 паралелки на младежа да маха и той... беше си харесал между другите училища 134то - днес заяви, че всъщност не го иска, заради униформите. Луда работа.

# 267
Шмърци притискай в ъгъла, работа за около час е с доста иносказателни и уговорки. Времето тече и момата трябва да вземе решения. Аз имам примерен плей лист за ученолюбивия, но вече търпи само леки корекции. Основата си е една. Скръцни със зъбки и никакви столчета. Приемат се само шезлонги с охладени напитки Simple Smile

# 268
O, това с реденето било по-трудно от чакане на резултати...

Днес пуснах на моя клипче с френски и немски...ами посмяхме се, докато се опитваше да повтаря. По немски е пълна скръб.

Стискам палци за рисуването на Викинга, няма ли да свършва вече този тормоз с изпитите...

# 269
....

Стискам палци за рисуването на Викинга, няма ли да свършва вече този тормоз с изпитите...
Heart
Само още утре и на трети, и край на играта. Много мъка и това са си бая часове. Поне да имаше регламент за резултатите, че е яко през просото и тук историята.

Общи условия

Активация на акаунт