Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 869
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 285
И аз им се чудя на тия природни защо са толкова. А защо не могат да се съчетае природен профил с физика? Това е супер уникална комбинация- хим, био, физика и мат. Може да кандидатства в уникални специалности с това комби.
Да, уникална е, но как ученик ще изкара отлични оценки с толкова четири тежки профили? Единици могат да го направят.
Да имат шанс децата да избират. Дали ще се  възползват, друг въпрос. Имаше такъв казус, по спомен, не можеше и четирите, заради задължителния бел.

# 286
А навсякъде ли разпечатват мвдицинското в кабинета? Аз, честно казано, мислех направо да отидем до педиатърката. Добре че сравнително наблизо има книжарница, ако се наложи да купувам.😏
И за това цветоусещане може ли педиатърката да се изкаже? Ние ще вадим медицинско със сигурност, защото ще имаме в списъка и паралелки с дизайн, фотография и др.
В четвъртък имам час при педиатърката за медицинско, ще кажа после какво е станало. Но ще купя за всеки случай една бланка утре, ако има такива.
Ако детето няма конкретни проблеми с цветовете, може би може и педиатъра да го пише в медицинското.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 18:51 от Vili Dim.

# 287
Значи, за съжаление, компютри и всичко свързано с тях не може да се учи с далтонизъм. Така беше по наше време и предполагам е същото и сега.
Колкото до въртенето на главата, просто пробвайте. Сигурен съм, че всички ще можете да я завъртите на 90 градуса. Всички жени могат, без значение възрастта и килограмите. И нито един мъж не може, ако ще да е на 19 и да е атлет. Не може. Пробвайте със синовете си. Това е фундаментално научно изследване, затова съм толкова сигурен.
Доп. Гледайте да не извиете вратовете на момчетата си все пак. Не ги насилвайте, просто вижте какво могат. Никой не може на 90 градуса. А всички момичета могат.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 01:07 от Татко Мецан

# 288
И ние сме до никъде с реденето. Мъка, мъкаааа!
Като гледам как вървят паралелките в списъка, който се опитвам да съставя направо ми се виждат много хаотично - редуват се такава с някакъв шанс да влезе и после такава дето няма никакъв шанс. Изобщо не виждам нищо логично в таз подредба, но ще спра и да я търся.

# 289
Вили, няма конкретен проблем, всичко с очите и' е 6. Просто не съм изобщо наясно с медицинските.
Брат ми е с далтонизъм. Искаше да кандидатства навремето в училище, нещо с рисуване или дизайн беше. Не стана, въпреки че имаше талант, но пък приеха за сметка на това...момче от съседния вход с умствено изоставане (и липсващ талант).🙄 Е, към днешна дата брат ми се занимава все пак с дизайн, макар и не това да е завършил.😃😉 Та не е най-определящо училището за реализацията в живота, но за някои специалности и аз не мога да разбера защо им е това цветоусещане...
Относно реденето, добре че една част от училищата отпадат заради висок бал, а други по други причини, та няма да ми се налага да избирам между десетки и десетки паралелки и училища. При нас по-скоро чуденето ще е в какъв ред точно да наредим следващите желания (няколкото след първото). Желанията, които ще са накрая, ще са май еднакво нежелани, ама все пак няма да пиша съвсем нежелани неща.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 09:00 от dolce miele

# 290
И аз редих паралелки с една съседка. Избраха няколко гимназии в съседните квартали, а след тях ще пишат кварталното. Очакваме на първо класиране да е в кварталното. Подхвърлих и да пише и по-нискобалови, но не и се иска. За кварталното е с 30-40 точки над миналогодишния минимален бал. Дано всичко да мине добре.
Всички деца искат да сменят училището, но от набор 2010 вече две деца ги върнаха в кварталното. Едното учеше в ТОХА и майката беше много недоволна, а другото в Младост в училище с недобър рейтинг.

# 291
Здравейте. Аз съм от редовно четящите, но не съм писала досега. Да попитам, много ли е тъпо да напишем само 4 желания, като със сигурност балът на дъщеря ми й стига за второто? Пишем първото, на което се надява и… останалите три. Трябва ли да пишем повече? Чета, че всички имате по много “желания”. Дайте съвет, моля. Абе направо помагайте 😉

# 292
На нас на родителската среща ни казаха да напишем поне по 12-13, дори и 15 желания (за всеки случай). Аз не съм сигурна, че ще събера чак толкова на брой. Според миналогодишния бал и, ако всичко е наред и няма свръх интерес към някоя от паралелките, би трябвало дъщеря ми да се класира за първо или второ желание.
Според мен зависи най-вече от това каква е конкуренцията и с колко още деца с подобен бал се състезават, не само дали и' стига балът. Аз бих написала повече от 4 желания, дори и да са там само за всеки случай.

# 293
  • София
Доп. Гледайте да не извиете вратовете на момчетата си все пак. Не ги насилвайте, просто вижте какво могат. Никой не може на 90 градуса. А всички момичета могат.
Бясна съм на мъжете днес. При нас ще подреждат желанията по мъжки, което  означава, че  немският, който до сега му беше първи чужд език,  ще отпадне.  Като му дойде времето имало Гьоте институт. Като си знам човека - няма да дойде никога.   
Та мъжата солидарност какво е?

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 03:44 от xxxxxx

# 294
  • София
Да ви върна на медицинските. Купува ли се бланка от книжарница или личния лекар разпечатва нещо?

Зависи от лекаря - нашата искаше бланка от книжарницата.

Аз я приклещих да редим желания още след последния изпит и вече съм я оставила на мира.
Беше й свръхдосадно, но свърши.
Сега чакането.

# 295
Относно цветоусещането и не само, моите минаха очен преди около година. Доста обстойно бяха прегледани. Самата бланка бе издадена от личния лекар, принтирана.

# 296
Не сме редили още. Знаем ориентировъчно кое и кое да пишем...само го подпитах до сега но той бързо сменяше темата.
Скоро ще го приклещя на сериозен разговор...

# 297
  • София
Здравейте. Аз съм от редовно четящите, но не съм писала досега. Да попитам, много ли е тъпо да напишем само 4 желания, като със сигурност балът на дъщеря ми й стига за второто? Пишем първото, на което се надява и… останалите три. Трябва ли да пишем повече? Чета, че всички имате по много “желания”. Дайте съвет, моля. Абе направо помагайте 😉
Зависи какви са желанията. Ако всичките 4 са в един диапазон на бала, малко са. Ако последните две са със значително по-нисък бал от нейния /спрямо бала от миналата година/, достатъчно са.

# 298
Май окончателно подредихме нашите желания, единствената промяна за последната седмица е отпадането на едно от резервните. Каза, че вече му е писнало всеки ден да го питам, та полагам усилия да спра да го занимавам. Не виждам причина да се пишат един милион нежелани желания - достатъчно е детето да си хареса една резервна паралелка, в която минималният през последните няколко години е поне 50 точки под неговия, или не успяват да я запълнят (но и да успяват да сформират паралелка!). А с интересни профили в професионалните има достатъчно, че все нещо да му грабне окото и да си е желано за изучаване. Стига да ви е ОК да учи там, разбира се.

LaRe, ние се очертава да пишем само 2,
Скрит текст:
но балът му е с около 200 над миналогодишния минимален за тях.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 08:05 от crow

# 299
  • София
В нашия списък желанията бяха 7, останаха 6 - 2 наистина желани паралелки на удобно място в желаната само първа смяна (много е удобно заради спорта), 2 желани, но на по-неудобно място, на две смени, една не толкова желана на удобно място, но на две смени и паралелка с приемлива специалност в квартала. По миналогодишния и по прогнозния бал има достатъчно (че и малко отгоре) точки дори за първото желание, надявам се да е разумен списъка.

Успех на Викинга с рисуването днес и утре, завиждам благородно на всички вече приети деца, които спокойно се наслаждават на лятото 🙂

Общи условия

Активация на акаунт