Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 159
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 480

Тази година МГ имат две паралелки с немски, може те да дръпнат деца.
За 5-та с немски имаше доста обширна дискусия из фб групите. Имаха също широко отразен казус е учител, из медиите си стои информацията. Дано му стигне бала на детето, за където иска най-много..
О, при всички случаи допълнителната паралелка в МГ при равни други условия ще смъкне някоя  точка от бала. Особено от миналогодишния. Често деца, които са били на границата отиват в езиковите гимназии.
Тази паралелка е и моето желание, но детето ме отразя- никаква математика и информатика не иска.

Това звучи много успокояващо, тя е с 460 бал, надявам се да успее за Първа. Може ли да ми кажете от къде да прочета за Пета? Търсих из форума, но не успях да намеря информация.
Моите прогнозни изчисления дават за 1 ЕГ с немски език минимален бал 454,5. Допълнителната паралелка с немски в МГ се уравновесява с това, че тази година математическата паралелка в 1 ЕГ е с английски. Личните ми терзания за класирането отпаднаха- синът ми е с бал 474 и първото му желание е немски в първа. Ще пишем най- много три желания.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 01:22 от Румен Нейков 606820

# 481
Папурче, а защо не попиташ и в темата за гимназиите в Пловдив? Може и там някой да даде съвет.🙂

# 482
  • София
Всяка година има казуси с "хабене на бала". Въпросът е какво иска детето.

# 483
  • Пловдив
НТГ Пловдив е ОК. Обаче паралелката с бизнес администрация май е секретарската паралелка.

# 484
Не мога да спя от мислене и имам нужда от съвет/коментар.Ситуацията ни е: момче, Пловдив, бал,с който влиза навсякъде, където пожелае, на 1во класиране. Завърши МГ. Друг език, освен английски, не иска. Направихме тестовете за кариерно развитие-профил икономика, предприемачество, информатика излезе. Но това ни беше ясно и без тестове. Сведохме до 3 училища избора, но не можем да решим.
1. АГ - "какво друго ще ми даде, освен да задобрея по английски?", среда - неизвестна, местоположение - на другия край на града.
2. МГ - "ми още 5 години ще си почивам". Нивото не отговаря на високия входящ бал по никакъв начин. Среда - неизвестна към скучно-стерилна, пак е на другия край на града.
3. НТГ - най-привлекателната специалност е с немски, отпада. Другите харесани варианти са Финансист, Икономист-информатик, Бизнес-администрация и Организатор интернет приложения.
Среда - неизвестна, но, според познати деца, свежа и на ниво. Местоположение-топ.
И не знам. Полезно ще ми е,ако някой коментира по нашия казус. Благодаря предварително.

Дописвам с коментар от преди малко: "тъпото е, че в Иконома и без да дадете луди пари за уроци,пак щях да вляза".
Но е твърде егоистично да го насоча нанякъде,само защото може да влезе в най-високобаловата паралелка в града.
Съветът ми е АГ. Зарежете ги тия неща с кариерното развитие отрано - детето е на 14, хич не се знае накъде ще го завие вятъра. Всичко, което се учи в която и да е търговска гимназия, се наваксва с 2 семестъра в най-проваления икономически ВУЗ. АГ или МГ - представям си го как че ще скучае на профил математика, просто сега всичко, което  хвърчи, се яде. След 17-18 дано  да не мисли така.

# 485
На мен такава история за форма на парашутизъм ми разказаха...
Едно дете с много глупава постъпка се вкарва в болница, бащата го изкарва за деня на матурите, но то е така пострадало, че не може да пише. Схемата е, че уж диктува на госпожата, но госпожата му прави изпита...

Скрит текст:

Тази година МГ имат две паралелки с немски, може те да дръпнат деца.
За 5-та с немски имаше доста обширна дискусия из фб групите. Имаха също широко отразен казус е учител, из медиите си стои информацията. Дано му стигне бала на детето, за където иска най-много..
О, при всички случаи допълнителната паралелка в МГ при равни други условия ще смъкне някоя  точка от бала. Особено от миналогодишния. Често деца, които са били на границата отиват в езиковите гимназии.
Тази паралелка е и моето желание, но детето ме отразя- никаква математика и информатика не иска.

Това звучи много успокояващо, тя е с 460 бал, надявам се да успее за Първа. Може ли да ми кажете от къде да прочета за Пета? Търсих из форума, но не успях да намеря информация.
Моите прогнозни изчисления дават за 1 ЕГ с немски език минимален бал 454,5. Допълнителната паралелка с немски в МГ се уравновесява с това, че тази година математическата паралелка в 1 ЕГ е с английски. Личните ми терзания за класирането отпаднаха- синът ми е с бал 474 и първото му желание е немски в първа. Ще пишем най- много три желания.
И аз мисля, че минималният бал ще е там някъде, може би най-много до 453.,
Дори и с немски СТЕМ паралелката е с бал около тази на английски език.
На дъщеря ми балът е 481, също се готви за Първа с немски, а аз много искат МГ с немски ( 98 има по МАТ)
Но ще напишем като желания Първа, МГ и Пета с немски, за да е спокойна.
По план на 15ти я записвам Grinning

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 06:22 от BacuTy

# 486
Какви кодове? Не излизат ли училищата и паралелките в падащото меню при търсене? Нямам спомен да е било толкова сложно с големия ми син..., да си пиша предварително кодове на паралелки....
Или да съм забравила...

# 487
Нещо пропускам!
Чета за медицински и светоусещане? За къде са нужни? Нищо такова не съм изкарвала, трябва ли да ходим по спешност?

# 488
Изпратих Викинга на последното рисуване в този маратон. Много мъка, много зор. Дано има късмет това дете.
Варианта с МОН-ските с рисуване му е много афиф с уникалния бал, който докара. Да се свършва тук и да почвам да се притеснявам за другия младеж, че и там време не остана.

# 489
Нещо пропускам!
Чета за медицински и светоусещане? За къде са нужни? Нищо такова не съм изкарвала, трябва ли да ходим по спешност?
Медицинско свидетелство ви трябва за записване в професионална паралелка.

Изпратих Викинга на последното рисуване в този маратон. Много мъка, много зор. Дано има късмет това дете.
Варианта с МОН-ските с рисуване му е много афиф с уникалния бал, който докара. Да се свършва тук и да почвам да се притеснявам за другия младеж, че и там време не остана.
Успех стискам палци!

# 490
За всички професионални паралелки ли? НТБГ и НФСГ трябва ли примерно?
А това с цветоусещането?

# 491
  • София
За всички професионални паралелки трябва.

# 492
За всички, плюс спорта и изкуствата.

# 493
Много благодаря! Само от личния лекар или и от очен лекар? Това с цветовете трябва ли ми?

# 494
Много благодаря! Само от личния лекар или и от очен лекар? Това с цветовете трябва ли ми?
Ами на нас ни го направи личния лекар. Цветоусещането, доколкото знам, е задължителна част от медицинското - показват едни картончета и детето трябва да различи каква цифра е написана на тях.

Общи условия

Активация на акаунт