Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 853
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 525
Горе долу се избистрят нещата при ннабора. Само дето като му обясних подробно концепцията с профилите и кое какво, защо и кога изказа мнение - "що за глупост...".
Мен по-скоро ме е страх от това да не "затвора" по-желана паралелка като подреждаме желанията. Та да сверя часовника.
Значи:
1,2,3 желания са невъзможните;
4. Най-желаното възможно (ако не се вдигне бала с 10т.);
5,6. Желани, но с по-висок бал от нашия;
7. Не толкова на сърце, но би могъл да се класира.
8,9 По-малко желани, но бала ни е по-висок и ще му стигне.
10, 11 Тук са по-компромисните, но с по-висок бал от нашия с 10-15 т.
12, 13. Вариант, не толкова желан, но бала му стига, дори и да се покачи.
14 15 Много краен вариант с по-нисък бал.
Ок ли е според вас такова подреждане и да разбирам ли, че ако на първо класиране бъде приет на 7 позиция, но не му достигне малко до заветното  желание 4, то на второ ако да речем успее, би следвало да прескочи 5,6 (защото там търсения бал е с 20 т. по-висок)?
И, още нещо - пиша желанията, без да се съобразявам с бала, неговия и на паралелките? Нищо, че са хаотично подредени и се въртят около 4-5 училища и прескачам от едното в другото и обратно?
Важното е накрая да има 3-4 варианта с чуствително по-нисък бал за сигурност.
Дълго стана, дали се разбира какво питам...не знам.

П.П. Всички училища без първите -невъзможниже са извън топ-а и се опитвам да се ориентирам и налучквам за евентуалния им бал.

Доп. Е, и всичко това ако няма някакво извънземно покачване на бала с по 10,20,30 т. във втория ешелон. Тогава няма вариант за нещо желано и мечтано.

# 526
Моят юнак нареди 10 желания с голям зор. След известен размисъл заяви, че ще се запише още на първо класиране, където и да е приет. За второ желание би трябвало да влезе още на първо, до скоро бълнуваше само за НПМГ, където според мен има по-голям шанс на второ,  понеже е с точка и малко над минималния бал от миналата година за желаната паралелка. В испанската пък по мои сметки би трябвало още на първо класиране да влезе, понеже балът му е около 30т над минималния за миналата година, та ще стигне дори и да се вдигне тази година. Детето каза, че няма нерви да чака до второ класиране. Изключително много се изнерви докато чака да излезнат резултатите.
Сестра му учи в 129 ОУ, което е в същата сграда и това също накланя везните в тази посока, макар че там сега се заформят разни драми с евентуален фалит, не съумява новия директор да управлява бюджета май.
И при девойката е сходна ситуацията. Балът ѝ стига за всички езикови гимназии, но тя не ще и да чуе за тях и се чуди между две училища кое да сложи на първо и кое на второ място. И така вече не знам колко време се чуди... и кога ще се начуди. Снощи викам - дай да седнем да обсъдим плюсове и минуси на всяко и да решиш. Отговор - ох, нека да е утре... И все е "утре". Joy
Здравейте ако не е тайна бихте ли споделили между които се колебаете, защото и ние сме в подобна ситуация не са чак отхвърлени езиковите но не умира за тях, като бара ще му стигне за всички без 1ва немска🙂

# 527
  • София
Щом имат бал за почти навсякъде оставете децата сами да решат. Нищо, че са с високи балове за всички ЕГ. Дали повече език или не толкова и предимно език.
Ние миналата година бяхме наредили 33 желания. Приеха ни на 20 желание първоначално. После се покачихме на 18. И това беше. За децата с по среден бал около 350 400 може да сложите още паралелки защото спрямо статистиката за София от миналата година , тази година децата са повече от миналата. За всеки случай нищо не губите да имате и 50 60 т. под вашия.

# 528
  • София
Loliy, обърках се в подредбата ви. Номер 4 най-желаната паралелка ли е от всички или номер 1, 2 и 3 са по-желани от нея?

Надолу от желание 4 редете по реда на желанията на детето. САМО по този ред! Иначе може да се окаже прието, не където иска. Не гледайте приемните балове. Системата ще го класира, където стига балът.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 10:00 от Magenta2022

# 529
  • София
Да относно подредбата. Зареже тая логика че няма да му стигне бала. Ако номер 4 ви е най желаното. Сложете го на 1во място.
Ако после тези 1,2,3 също ги иска но мисли че няма да му стигне бала ги сложете на съответно 2,3,4 и после останалите които иска най много. Не гледайте баловете.

# 530
Loliy, обърках се в подредбата ви. Номер 4 най-желано ли е от всички паралелки или номер 1, 2 и 3 са по-желани от него?

Надолу от желание четири редете по реда на желанието на детето. САМО по този ред! Иначе може да се окаже прието, не където иска. Не гледайте приемните балове. Системата ще го класира, където стига бала.

1,2,3 са най-желани, но за тях няма шанс никакъв. Номер 4 е най-желано и по възможностите му като бал, след като се раздели с възможността за първите 3.

# 531
  • София
1,2,3 са най-желани, но за тях няма шанс никакъв. Номер 4 е най-желано и по възможностите му като бал, след като се раздели с възможността за първите 3.
[/quote]

Да така трябва. Успех

# 532
  • Пловдив
Не мога да спя от мислене и имам нужда от съвет/коментар.Ситуацията ни е: момче, Пловдив, бал,с който влиза навсякъде, където пожелае, на 1во класиране. Завърши МГ. Друг език, освен английски, не иска. Направихме тестовете за кариерно развитие-профил икономика, предприемачество, информатика излезе. Но това ни беше ясно и без тестове. Сведохме до 3 училища избора, но не можем да решим.
1. АГ - "какво друго ще ми даде, освен да задобрея по английски?", среда - неизвестна, местоположение - на другия край на града.
2. МГ - "ми още 5 години ще си почивам". Нивото не отговаря на високия входящ бал по никакъв начин. Среда - неизвестна към скучно-стерилна, пак е на другия край на града.
3. НТГ - най-привлекателната специалност е с немски, отпада. Другите харесани варианти са Финансист, Икономист-информатик, Бизнес-администрация и Организатор интернет приложения.
Среда - неизвестна, но, според познати деца, свежа и на ниво. Местоположение-топ.
И не знам. Полезно ще ми е,ако някой коментира по нашия казус. Благодаря предварително.

Дописвам с коментар от преди малко: "тъпото е, че в Иконома и без да дадете луди пари за уроци,пак щях да вляза".
Но е твърде егоистично да го насоча нанякъде,само защото може да влезе в най-високобаловата паралелка в града.
Подобна дилема имахме миналата година с нашата девойка, но НТГ не е била въобще в списъка ни. Люшкаше се между МГ /където изкара 5-7клас/ и АГ /и двете с АЕ, категорично не желаеше друг език/. До последния момент се чудеше. Избра АГ, въпреки че живеем близо до МГ. Какво натежа? МГ след 8 клас не е това, което е от 5 до 7. Сред учителите има много къси клечки. Съпоставяне на резултатите от матурите след 12 клас, АГ води пред МГ. Езикът ще се научи по-добре в АГ, отколкото в МГ.
По отношение на последната ви реплика, наистина не бива да влезе някъде, само защото му стига бала за там. Близнакът и, който изкара на НВО-МАТ-98.75т, избра Художествената гимназия, защото иска да твори с четка. Оставете последната дума да е негова! Нашата девойка избра АГ. Не съжалява!

# 533
Не мога да спя от мислене и имам нужда от съвет/коментар.Ситуацията ни е: момче, Пловдив, бал,с който влиза навсякъде, където пожелае, на 1во класиране. Завърши МГ. Друг език, освен английски, не иска. Направихме тестовете за кариерно развитие-профил икономика, предприемачество, информатика излезе. Но това ни беше ясно и без тестове. Сведохме до 3 училища избора, но не можем да решим.
Скрит текст:
1. АГ - "какво друго ще ми даде, освен да задобрея по английски?", среда - неизвестна, местоположение - на другия край на града.
2. МГ - "ми още 5 години ще си почивам". Нивото не отговаря на високия входящ бал по никакъв начин. Среда - неизвестна към скучно-стерилна, пак е на другия край на града.
3. НТГ - най-привлекателната специалност е с немски, отпада. Другите харесани варианти са Финансист, Икономист-информатик, Бизнес-администрация и Организатор интернет приложения.
Среда - неизвестна, но, според познати деца, свежа и на ниво. Местоположение-топ.
И не знам. Полезно ще ми е,ако някой коментира по нашия казус. Благодаря предварително.

Дописвам с коментар от преди малко: "тъпото е, че в Иконома и без да дадете луди пари за уроци,пак щях да вляза".
Но е твърде егоистично да го насоча нанякъде,само защото може да влезе в най-високобаловата паралелка в града.
При обсъждането имайте предвид и че в Иконома няма квоти и момчетата винаги са малцинство в клас. Те въртят смени на срокове, а не през месец както е свикнал в МГ. ЕГ са на на една смяна. Аз на ваше място бих лобирала да си остане в МГ - вижте паралелките различни от математика, ако не ви притеснява, че са професионални.
И аз бих лобирала за МГ или ЕГ щом му е дотегнала математиката.
За дете, което не е убедено какво иска , категорично бих отказала профилирана гимназия.
А в ЕГ, докато се реши къде го сърби, поне ще има конкурентно предимство в бъдеще.

# 534
  • Бургас
Направи ми впечатление сега, че две от паралелките в нашата АЕГ са с напълно еднакъв код. Разликата е единствено и само във втория език. Предполагам, че при кандидатстване се изписва не само код, но и пълното наименование на паралелката с все профили и няма да има изненади.
213070   Графичен дизаинер   2130701   Графичен дизайн   АЕ/ИсЕ
213070   Графичен дизаинер   2130701   Графичен дизайн   АЕ/КЕ

П.П. Явно в нашето РУО правят разлика между дизайн и дизаИнер Simple Smile

Тези паралелки са професионални и това са кодовете на професията, с която излиза детето! Тъй като професията е една, кодовете са еднакви! Ще са различни кодовете на самите паралелки! Кандидатства се за двете отделно!

PAPURCHE MEHURCHE , нека детето избере!
Това с похабения бал е голяма глупост, за мен! Ей сега едната взе да спряга ПМГ, защото някой й бил казал че е много добре за нея, след като е изкарала такъв бал! А тя от 2 години си иска Романските езици! Еми, казах й добре да си помисли, какво наистина иска и въобще да не се влия, какъв й е бала!

loliy , правилна ви е подредбата!

# 535
  • Куциндрел
Няма похабен бал, има бал, който те прави спокоен, че ти ще избираш, а не училището теб Wink

# 536
  • София

Ок ли е според вас такова подреждане и да разбирам ли, че ако на първо класиране бъде приет на 7 позиция, но не му достигне малко до заветното  желание 4, то на второ ако да речем успее, би следвало да прескочи 5,6 (защото там търсения бал е с 20 т. по-висок)?
Нищо няма да прескача, защото класирането винаги тръгва от горе надолу и спира на най-високото желание, за което стига бала. То не е асансьор, че да слиза до долу и после да се връща нагоре по обратния път. Joy

# 537
  • Бургас
Няма похабен бал, има бал, който те прави спокоен, че ти ще избираш, а не училището теб Wink

Абсолютно! Това е и моето мнение!

# 538
Абе има похабен бал...в профи гимназиите при нас мин.година са влизали с бал 200...то за кво да се пънеш да учиш..все 30 точки ще изкараш на НВОто и без учебник да си помирисвал...

# 539

Нищо няма да прескача, защото класирането винаги тръгва от горе надолу и спира на най-високото желание, за което стига бала. То не е асансьор, че да слиза до долу и после да се връща нагоре по обратния път. Joy

Хипотеза:
Първо класиране е приет 7мо желание, но за 4то не му достига точка да речем. И на второ се класира на 4то и влиза там.
Санака, искаш да кажеш, че е невъзможно ли?

П.П. Може би се изразявам неправилно със слизавето и качването, но това е образно казано.

Общи условия

Активация на акаунт