Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 544
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте бих искала да се включа и аз с въпрос. Аз не деля много училищата от топ 20 а по-скоро на желани и не толкова харесвани от моя човек. Изчела съм почти всички теми за училищата които ни интересуват, но намирам по-малко информация за едно от тях 32ро. Младежа има бал за всички езикови, но по една или друга причина това училище ще е в първите желания, а може и първо. Принципно съм го проучила доста навътре, но ми се иска и някой който в момента учи или прясно завършил за мнение. Знам че учат с програмите на двете английски, базата им е доста добра изкл двора който ме дразни на двата основни булеварда, имат много програми по Еразъм даже в друго училище толкова много не съм виждала. Дисциплината знам че е на прилично ниво😇Само не мога да видя профилите след 10ти клас как са били предни години. Ако нещо друго ми убягва моля споделете🙂

Тук мога да се включа, въпреки че основно съм ЧИТАТЕЛ в групата. Аз съм завършила 32-ро. Да, преди 100 години. Мога да кажа от позицията на човек, често канен по годишнини и юбилеи на училището, че е много високо нивото на обучение. Много се държи на ученето. Дете на мой съученик от 32-ро, което до 7 клас е било пълен отличник в 30-то, в 32-ро бая се трудеше за да върже 5 и не защото пубертета го е треснал, а защото нивото е много високо. Мисля, че е от малкото училища, за които днес не се казва “едно врвме неше”, а още Е.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 00:45 от LaRe

# 736
Връщам се на темата за НФСГ/НТБГ, аз съм от завършилите първото и после учих счетоводство и контрол в УНСС, никаква база за сравнение няма по професионална подготовка, в УНСС не се научава нищо. Скучно не ми е било, имала съм време за други неща извън учението 😀
Но подготовката по математика не е на ниво, ако на някой му е важно, нека избере друго.

Учила съм немски и руски, и с двата се мъчех с падежите.

# 737
  • София
Моля не се смейте ( много) на въпросите ми, ама съвсем се обърках.
- Когато системата е отворена за подреждане на желанията, това подреждане се случва от бутона "желания"?
- След първо класиране, ако детето е прието на ниско желание и иска да участва във второ класиране как се процедира?
- Как става слагането на училище от друг град в списъка със желанията?

# 738
  • София
Кът са момичетата в ТУЕС - по няколко в клас. А не знам защо - повечето it професии са подходящи за всеки, който иска да си разполага с времето, без значение мъж или жена.
О, не!  Първо - училището е различно от останалите. Учи се всичко, което се учи в училищата под шапката на МОН, но и много специални предмети. По математика и физика някои допълнителни неща  - целево.

Второ - програмирането не е лека професия.  Даже напротив. Едно е да си потребител на софтуер, друго-разработчик.  Така че, ако искате "женска" професия с малко ангажименти  и да не ви боли глава,  изберете нещо друго, нещо рутинно. При програмистите рутината помага, но всичко прочетено вчера, днес е старо.  Някакъв дизайн  ще е по-женско.

Най-добре е в гимназията да се учат активно езици, трябват на всички, за всякакви дейности и бездейности. Не, че в къщи ме слушат.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 05:08 от xxxxxx

# 739
Моля не се смейте ( много) на въпросите ми, ама съвсем се обърках.
- Когато системата е отворена за подреждане на желанията, това подреждане се случва от бутона "желания"?
- След първо класиране, ако детето е прието на ниско желание и иска да участва във второ класиране как се процедира?
- Как става слагането на училище от друг град в списъка със желанията?
-Не си спомням, но мисля, че от от "Желания".
-Ако детето иска да участва във второ класиране, подавате заявление за това в училището, където е прието на първото класиране. Ако обаче детето е класирано по първо желание, тогава не може да участва във второто.
-За училище от друг град се подава отделно заявление.

# 740
  • Стара Загора
Помниш ли текстовата задача за ЕГ с банковия депозит (това беше в София, не помня дали изпитите бяха различни за различните населени места)? Колко задачи за работа, движение и сплави бях изрешила, а те дадоха задача за лихви 😁

И по темата - тогава избрах ЕГ пред СМГ, а сега синът ми иска обратното Simple Smile След N години, ако има бг-мама, да видим какво ще искат внуците Simple Smile
[/quote]
Бога ми, не помня Simple Smile Аз бях писала като желание само НЕ-АЕ за ужас на майка ми:)
В МГ ходих на отделен изпит по математика само. Вечерта преди изпита в МГ /беше ми разрешено само списание Математика да чета/ дойде месечното издание на списанието. При решените задачи отзад имаше геометрична задача, тя се падна на другия ден на изпита:) Разбира се, бях приета в МГ, но и с немски в ЕГ. Избрах езиковата гимназия. Тогава на едни големи списъци изкарваха резултатите. Майка ми, учител по мат в езиковата, нямаше право да е на изпита защото аз бях вътре. Чакаше ме отвън с вече решени задачи и от стълбите ме започна Simple Smile)))
Ех, времена Simple Smile

# 741
Женски и мъжки професии, олеле! Grinning Grinning Grinning
Щях да напиша кога една професия може да е само женска или само мъжка, ама няма, че ще ме баннат на момента.
Много е хубаво да има повече жени в ИТ сферата, ако им харесва и искат да го работят, нищо мъжко няма. И да, наистина БГ е една от страните с най-голям дял жени, заети в ИТ сред тия от ЕС.

# 742
И да допълня, в ит-сектора не мога да кажа, че човек разполага с времето си. Да, може да има работни места, където може да си пръснеш работния ден сутрин рано и вечер да речем. Но самото естество на работа е...такова, че не можеш да си оставиш работата в офиса. Спънеш ли се някъде... в главата ти няма почивен ден Simple Smile
Та, самият занаят е малко..как да кажа... изисква особена мотивация, отвъд парите.

# 743
Забравихте да добавите към клишетата - в ит сектора разполагат с времето си (работят от вкъщи без да си дават зор), професията е повече мъжка и взимат мнооооого пари Grinning

# 744
Въпрос относно редене на ЖЕЛАНИЯ от 8 до 10 юли. Ако ги наредим още на 8ми, може ли самостоятелно през системата да ги разместим в срок до края на деня на 10.07?

Прикачам снимка от инструкциите в платформата.

# 745
  • София
Може, да.

# 746
  • Sofia
Някой има ли представа днес ли ще качат резултатите от изпита в НГДЕК? Кога и къде се публикуват обичайно?

# 747
Някой има ли представа днес ли ще качат резултатите от изпита в НГДЕК? Кога и къде се публикуват обичайно?

На техния сайт. Предполагам следобед ще ги качат.

# 748
  • софия
Може ли да не се прикача медицинско и след прием да се предостави, ако сме класирани в проф. Училище/ паралелка
 и също така, ако искаме само да потвърдим участие в следващо класиране , а не да се записване в това Училище/ паралелка, ще трябва ли да носим и медицинското.
Въпроса ми е свързан с възможно ли е вадене на медицинско само при  крайна необходимост

# 749
  • София
Бога ми, не помня Simple Smile Аз бях писала като желание само НЕ-АЕ за ужас на майка ми:)
В МГ ходих на отделен изпит по математика само. Вечерта преди изпита в МГ /беше ми разрешено само списание Математика да чета/ дойде месечното издание на списанието. При решените задачи отзад имаше геометрична задача, тя се падна на другия ден на изпита:) Разбира се, бях приета в МГ, но и с немски в ЕГ. Избрах езиковата гимназия. Тогава на едни големи списъци изкарваха резултатите. Майка ми, учител по мат в езиковата, нямаше право да е на изпита защото аз бях вътре. Чакаше ме отвън с вече решени задачи и от стълбите ме започна Simple Smile)))
Ех, времена Simple Smile

Ееех, къде ме върна.Heart Големите списъци с резултатите си имаха своя чар. Помня как се струпвахме нетърпеливи деца да си видим оценките - вълшебно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт