НАБОР 2004 - студенти - пета тема

• 16 873
  • 230
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
bibi, много здрави и все така успешни и още много повече да бъдат близначките. Шастливи да са! Revolving Hearts

Майки на бъдещи юристи, кажете нещо повече за задължителния стаж в СУ от втори курс нататък Hands Pray Факултетът предлага ли места, където да го карат, или сами трябва да си намерят? Ако и  двете, кой е по-добрият (по-полезният за студента) вариант?

# 181
  • София
Bibi, живи и здрави да са ти рожденичките Heart

# 182
  • София
Биби, честити да са момите! Здрави, щастливи, доброто да срещат,  все така сплотени и обичани в голямо Ви семейство, да жънат успехи във всички сфери на живота! Много са  хубави везничките, и умни, и добри, и естети!

# 183
  • София
Здраве и усмивки за момичетата ти, Биби!

# 184
  • София
Биби, да са честит големите ти момичета, здрави и много успешни.
Хипопотанчетата са много сладки (на външен вид, че аз съм с особени предпочитания към шоколада) и супер се е получило на тортата, много ми харесва и звездата.

Теди, в повечето случаи са си супер като са сами, особено, ако имат и помощници, които да им улесняват живота, уреди, не някоя майка/баба.Joy
Нашият младеж като дойде в къщи на вечеря/обяд не остава с приспиване.
Редовно събира приятели вечер, готви им, а вчера и 1/2 от групата си водил, писа ли нещо за университета, правили си някакви яйца (явно не е имал друг продукт по-голямо количество Joy), помага ли му за сглобяване на  един стол.
Днес трябваше да взимам едни мерки при него и признавам си че въпреки че поддържа ред, ми се искаше да направя някоя друга забележка, да подредя 1-2 неща, но устоях на изкушението.

# 185
  • София
Благодаря, момичета!
За тортата - звездата е, защото е за сестрата- звезда.
Хипопотамчетата предполагам са инженерно решение за лесна декорация.
Абе, опровергаха ме - получи им се брънчът.

# 186
  • В светлината на слънцето
биби, честити да са ти девойките! Все така успешно да вървят напред! Heart

# 187
Bibi и от мен да са живи, здрави и щастливи!Двойно щастие!
Наборката почна нова работа. Ще е събота и неделя, може и петък, за да има време за учене и проекти.А следващата седмица е на интервю за стаж.Стискайте палци.В Амстердам е интервюто. Ще може да пътува от Хага и няма да си налага отново да търси квартира.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 08:09 от Stanislavovamarina

# 188
  • София
Биби, честити да са младите  дами! Успешни, смели, щастливи и все така подкрепящи се една друга! Kissing Heart

# 189
  • Пловдив
bibi, много здрави и все така успешни и още много повече да бъдат близначките. Шастливи да са! Revolving Hearts

Майки на бъдещи юристи, кажете нещо повече за задължителния стаж в СУ от втори курс нататък Hands Pray Факултетът предлага ли места, където да го карат, или сами трябва да си намерят? Ако и  двете, кой е по-добрият (по-полезният за студента) вариант?

Здравей!!

Имат списък от институции, ог които приемат стажа. И съответно преподаватели, които отговарят и приеват бебежките им след това. Моята избра Софийски районен съд, отиде на място и там я опътиха.  Стажът й води съдийка и обсъждаха различни реални дела за гражданско право.  Доколкото помня имаше включени и няколко министерства.

# 190
  • София
Биби, да са живи, здрави и много успешни близначките!
Дезем, и аз се надявам, че самостоятелният живот ще е крачка напред. За сега пазаруваме, но мисля, че след като пренесем компа няма да има повече спане у нас Wink

# 191
  • София
Bibi, честити да са още по-пълнолетните;) сладурки! Здраве, усмивки и сбъднати планове и мечти! И да им е леко и забавно в трети курс!
AniK, казали са ти за стажа. Не е нещо особено. Моят син казваше, че колеги споделят, че като отидат по разните институции и им се мусят леко (то за 1 седмица става въпрос) и директно им подписват и подпечатват бележката, за да не се занимават с тях. 90% от потока не са ходили на стаж, но имат заверки.
Наборът ходи няколко дни в кантората на жената на колега на мъжа ми. 😂. Като Санака казваше, че е безсмислено, аз се чудех “ама как така”, пък после разбрах:))). Предполагам, че след 3 курс ще има повече полза.

# 192
  • столицата
Ами то за една седмица няма да успеят дори и да ги въведат в работата. Затова и на служителите в институциите не им се губи времето.

# 193
  • Sofia
Хм, представях си го повече време този стаж, но се опасявах, че може да не им се радват много. Благодаря за споделеното Revolving Hearts

# 194
  • София
Като чета днес какво е становището на държавата относно заплатите на младите медици и това, че цитирам “здравеопазването не се крепи на тях” се чудя как намират мотивация децата да учат медицина изобщо като знаят каква неравна битка ги очаква:(? И ние като общество търпим това и свеждаме очи. Държава-мащеха! И като вече месеци наред се тъпче грубо гласът им за право на труд в човешки условия и на достойно заплащане, по-добре тези деца да се реализират на място, където ще бъдат ценени и уважавани като млади специалисти.
А те нека внасят лекари за 500 евро.

Общи условия

Активация на акаунт