НАБОР 2004 - студенти - пета тема

• 16 840
  • 230
  •   1
Отговори
# 195
Skiorche важно е полицаите да са добре Frowning1

# 196
  • Варна
Не знам какво мислят другите бъдещи медици, но моята дъщеря твърдо е решила да специализира в чужбина. Точно заради здравеопасната ни система. (Не е грешка на автокоректора.)

# 197
Мили хора, пийнете довечера по напитка за здравето на моята наборка.  И тя вече голяма Simple Smile

# 198
  • Варна
Късметче, честита да е наборката! Ще я уважим

# 199
Честита да бъде!

# 200
  • София
Късметче, честита да е наборката, много здрава и щастлива да е Ива, много любов, радост и успехи в цъфтежа на младостта! Какъв беше резултатът от онова изследване, което прави за хората дето виждат в цветове думите, спомням си, че го попълвах и ми беше любопитно?
Наборът днес се "прибра" в Нидерландия след трите месеца стаж в Букурещ, направо оттам акостира в новото общежитие, което само го мисля как ще е. Доста по трудно студентство, поне откъм бит и усилия в тази посока ми изглежда, в сравнение с моето. Днес си го представих как в тоя студ от едно чуждо място, с куфара, отива в едно друго чуждо място, празна непозната стая, сигурно студена, неуютна .... 
Говорите за медиците, щерката се чуди а тука, а навън, но не знам кое "зло" е по малко - скиталчеството по чужбина, далеч от дома или положението тук, но у дома. А колко нужда имаме от младите да помогнат да се справим в държавата ни и по нов, по добър начин да тръгнат нещата!

# 201
  • София
Късметче, здрава, щастлива и успешна да е наборката!

# 202
Късметче, много щастие и радост на девойката!
Биби,честити ти и на теб момичета, макар и с малко закъснение!

Скиорче, точно това обсъждахме вкъщи снощи, за съжаление на тях ентусиазъм и желание не им липсва, но сякаш след това с годините, бездушието и такива изказвания и третиране, младите лекари постепенно се превръщат в цинични незаинтересовани хора. Много е тъжно и проблемът е много сериозен и дълго време трябва да се работи върху него, за да се промени нещо. В момента масово хората мразят лекарите, а лекарите мразят хората.

Моята дъщеря също иска да специализира в чужбина. При нея водещ мотив е желанието ѝ да поживее на чуждо място сама повече, отколкото самото образование, иначе е ок да си направи специализацията и тук. Казах ѝ да чете, да се интересува и да проучва къде какво се иска, за да го направи, защото предполагам, че за тая цел ще трябва сериозна подготовка.
Между другото, някой ако има идея за някакви надеждни източници и подскаже, ще му бъда много благодарна.

# 203
  • София
Късметче, честита да е девойката! Да е здрава,   с късметЧе и успешна във всичко, с което се захване!
Подкрепям специализацията на младите медици извън БГ. Много малко деца получават възможност за добра специализация в БГ, освен ако не ги вземе под крило познат и близък лекар. Стоят и гледат отстрани, а докторите си пазят “безценните” знания и умения за себе си, защото не искали да обучават конкуренция.😶
Аз да се оплача, че наборът е на упражнение днес от 19:00-21:00. Тези съвсем изперкаха. 😶. За сметка на това първата му лекция пак днес започна в 7:15. Поне преподавателят е проявил разум и е казал, че по тъмни доби нищо няма да научат и им е позволил следващият път да дойдат в 7:45.

# 204
  • В светлината на слънцето
късметче, честита да е наборката! Да сбъдва мечти и цели! Да е здрава и устремена! Heart

# 205
Хаха, Скиорче, явно имат някакви нощни птици, дето предпочитат по късни доби да преподават Grinning
Между другото, навремето и в моята специалност беше така, по-голямата част от лекциите и упражненията ни бяха следобяд или дори да сме имали сутрин, рядко сме почвали преди 11ч.
Щерката в момента е всеки ден от 8ч., като дните продължават различно - до 3,4,5 следобяд. Единият е особено разкошен от 8 до 15ч. плътно, с 15минутни почивки между занятията. Само петъкът им е малко по-свободен, та приключват в 1ч.

# 206
  • София
Късметче, честита да е младата дама! Успешна, щастлива, пълна с енергия и идеи!
Наборът също има часове до 9 вечерта, даже два дни. Оплака се от малко идиотска програма - четвъртък и петък от 9:00 до 21:00, останалите дни с някакви разпиляни упражнения посред деня. Късните упражнения са при преподаватели, които работят и друго, освен в университета. Мисля, че най-ранните им досега все са от били 8:15, обаче, няма такива "на разсъмване", започващи със 7 часове Joy
Вчера си е взел и кормуването. Поканили го за инструктор в школата, че паркирал по-добре от всичките им налични. Викам - как ще те канят, бе, ти може да си паркираш, ама не може да общуваш с хора! Представяш ли си някой да не разбере от първия път какво се опитваш да му обясниш - директно ще го изриташ от колата и ще му кажеш да забрави тъпата идея да се опитва да изкара книжка. Съгласи се Rolling Eyes Сега някакъв курс към БЧК имало и чак тогава следвал документа.

# 207
  • София
Късметче, жива и здрава да е наборката! Да мечтае смело и да сбъдва смели мечти!

# 208
Късметче, на патерица, честита да е наборката! Да е здрава и да има успешен път!
   И моят набор има часове до късно. Според него, защото преподавателите са хора от бизнеса и кариерата и през деня си движат техните неща.

# 209
  • София
Късметче, и от мен позакъснели поздрави!
Направо ме разбихте с подробната информация на кого кога са му лекициите и упражненията. Аз от време не време се информирам, дали изобщо университетът си е на мястото Wink
Мандаринке, безаварийно и спокойно шофиране на набора!
Бора, много ми стана мъчно като прочетох как мислиш преместването на набора. Споко, те гледат по друг (за радост по-спокоен) начин на битовизмите.

Общи условия

Активация на акаунт