НАБОР 2004 - студенти - пета тема

• 3 813
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
  • София
По-добре е. Ходим всеки ден и чакаме в понеделник да изпишат. Тъпото е, че 40 дни не трябва да стъпва на него.

# 61
  • София
Bibi, къде я оперираха?
Пиши ми като дойде време за рехабилитация. Да, няма да стъпва, но е добре да си движи крака от седнало и легнало положение, за да не губи мускулна маса. Знаеш, че сме минали през подобни проблеми и ще ти дам насоки и контакти. Сега е възможно да има продължителни отоци след операцията, особено заради горещините. Вземи охладители напр. от Декатлон и поддържай постоянно в хладилника. Съветът ми е да вземете патерици тип “канадки”, а не от онези, които се слагат под мишниците, защото често причиняват болки в раменете и ставите, протриване и др. дискомфорт. Въоръжи се и с обезболяващи, защото ще я наболява първите 1-2 седмици, за съжаление.

# 62
  • София
Здравейте!
Да се запиша и аз в новата тема.

Биби, бързо да се възстановява детето пожелавам! И рехабилитацията да мине добре, много е важно.
Аз преди няколко месеца претърпях операция, макар и от друг тип, но после рехабилитацията ми беше толкова важна и ме спаси от мускулни проблеми от залежаването. И сега всеки ден правя специална гимнастика, която ми назначиха, така ще бъде и занапред. Много по добре се чувства тялото ми от нея.

При нас нищо ново. Наборката беше един месец във Виена на обучение, върна се много доволна.
Сега следва Мароко. Краят на август . Ще мине бързо- бързо.
Признавам, че ми е свито сърцето. Дано всичко е наред там, тя толкова го мечтаеше това Мароко.
Днес получи одобрение от университета си, че ще и  възстановят сумата за самолетните билети, която хич не е малка.
Такива работи при нас, самолети, куфари....Сега почна за малко работа , да си изкара някой лев за морето. А и разнообразие да има, хич не и се седи на едно място.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 19:20 от Валенцето

# 63
  • София
Отчитам успешно приключил втори курс. Остава клиничният летен стаж, който ще кара в Пирогов на първа линия - операционна и реанимация.

# 64
  • Варна
Браво!

# 65
  • София
Летният стаж в дълбокото и екшъна в Пирогов, браво на щерката на Санака. Стажантите медици какво правят на тези стажове, в действие ли са, лесно ли се намира такъв стаж?
На набора му е втори ден на стажа, все го мисля, как ще му е да е сам, в непознат голям град, в чужда страна, без нито един познат или близък там  - майчини работи, знаете, все ги мислим, някои сме по премислящи Smiley. Има опита от Нидерландия и аклиматизиране в чужда страна, ама там си има голяма българска общност студенти. Надявам се да му се получи.
Бързо зарастване на крака на щерката на Биби, ще намери начин да почива ефективно и в тази ситуация, ще я поглезите повечко.
Валенцето, много дейна девойка, всичко да й се получи както иска и с лекота и да обогати  още журналистическия си взор!

# 66
  • София
Намират се стажовете, не е проблем. Специално за там, където ще е тя, ММ помоли колега, но иначе всички си намират стаж. Това е сестринският стаж, а сестрите са кът, така че после могат и да започнат да работят като сестри.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 21:26 от sanaka

# 67
  • София
Биби, бързо възстановяване и от мен на девойката,... бедствията са тези колела, скоро и аз търсих помощ в Германската за приятелско дете паднало с колело.
То не, че тук не може да се случи - мъжО пострада преди няколко години, за щастие само ожулвания и натъртване - бе помогнало някакво ограждение да не се размаже съвсем, но и пък е с "опит" от детството си - комоцио от сериозни сблъсък с колело.

И аз се отчитам със завършил 2рокурсник. Бяхме светнати, че "3курс е по-гадно от 2ри, но в 4ти вече става е по-добре"Joy, ... при което аз умозаключих,че сигурно вече си претръпнал и не ги пука Joy

Да, намират си стажове -  къде полезни, къде не (по инфо от по-големите, а и от съкурсници), зависи от самото отделение, че и от колектива там. Понякога намират местата през познати, друг път сами.
Младежът миналата година беше в коремна хирургия (не в Пирогов, друга натоварена болница). Харесали го бяха, след края го бяха поканили и за догодина, но той "стоеше" пред деня повече от колкото е нужно, а и почти седмица отгоре. Тази година питали за него (през близка бе). Ще видим дали ще е същото или ще види и друго отделение.
Имал беше "разнообразие". Опитал бе от всичко, не бяха го жалили, но и доста неща, че видял - присъствал на операции, правил сестрински манипулации, санитарствал.

# 68
Следващата година живот и здраве, ще бъде годината на проектите и стажовете при дъщеря ми. И на кандидатстването за магистратура, ако реши.Така, че я чака голям зор.В Нидерландия доста трудно се намират стажове, та ще видим.Стажът по принцип не им е високо платен, а като работиш втора работа взимаш само процент от парите които искарваш.Та тази ще и е може би най трудната година.Тя си е събрала пари за таксата и си е разпределила добавката, която дава за квартира над парите които ние и изпращаме.Иска и се да събира за магистратура.И ние да видим с брат и какво правим.

# 69
  • София
А тук изобщо не е платен. Joy

# 70
Това е много лошо.Той при медиците е много тежък.Не е никак честно да не е платен стажът. Има образователната ни система какво да вземе като пример. Не само платен стаж, но и степендии които се дават на всички които учат и работят и на тези които не живеят при семействата си.Така в Нидерландия ги мотивират да са самостоятелни и постепенно без стрес да се отделят и да започнат да работят.

# 71
  • София
Има доста какво да се поучим за самостоятелността.
Много ми се иска юнакът да излезе на квартира, за да бъде самостоятелен. Но докато приятелчетата му си живеят при мама и тати и нямат още гаджета, направо ми се струва мисията невъзможна. Сега ми обяснява, колко си му е добре у нас Simple Smile
Аз отговарям, че на мен ми е още по-добре. Пък и като се изнесе, ние няма да се затрием - просто като се виждаме ще ни е още по-приятно.

# 72
  • София
Да се поФаля с нова шофьорка Grinning  Днес успя на кормуването и е супер щастлива.  За сега не иска нова кола, ще кара семейната. Каза, че се е отказала от собствена кола, защото ще събира за таксата за магистратура в Испания Stuck Out Tongue Winking Eye (тя работи в Нидерландия и получава помощи, та наистина ще успее).

# 73
  • София
Знам,че говорите за стажове за медици. Но тук трудно се намират стажове за учещи право. Просто не ги искат адвокатските кантори, предпочитат студенти, които карат мастър. Случайно синът ми подаде документи през април и имаше успех да го наемат в една банка в централата за август месец. Като заплатата е минималната за 35 часова седмица, демек чисто е около 1400 евро. След първият семестър на третата година кандидатстват за мастър. Има платформа,през която става това. Ще видим какво ще измисли до тогава. Колебае се между нещо икономическо или международни отношения. Не знам какво ще работи с това. Надявам се да избере правилното нещо.

# 74
  • София
Браво на всички девойки!
Абе момичето си е момиче! 😂❤️
Моето още е в Холандия, но вече поне има купен билет за връщане следващата седмица.
Стиснете палчета за утре, моля ви, пък ще разказвам след това за какво!

Общи условия

Активация на акаунт