НАБОР 2004 - студенти - пета тема

• 12 244
  • 170
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Стискаме!

# 76
  • София
Слънце, стискаме!
Ако е за квартира и не стане, погледнете и в Тилбург, има още няколко свободни стаи, които не са на лотария, а кликаш и запазваш:
https://booking.studenthousingholland.com/category/all/new-incoming/
А другата възможност е в Ден Бош новия комплекс (линка по-горе), за който ще има още два пъти теглене на лотария на множество стаи.
Успех!

# 77
  • Варна
Слънце, 🤞

# 78
Слънце, стискам!!!!
  Браво на девойките , Абе на всички браво!!!!!

# 79
Слънце, стискам и аз!

# 80
Стискам палци.

# 81
  • София
Sunny bunny, честито на девойката и без аварийно.
Слънце, успех.
Super Tedi, ще стане. При моя повечето приятели са с техните, а той осигурява терен Joy, засега няма оплаквания от комшиите.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:36 от Desem

# 82
  • В светлината на слънцето
Слънце, и от мен стиснати палчета! Flowers Four Leaf Clover

# 83
  • София
Може би младежът има стая. Събрахме всички документи, а той има мейл, че до понеделник ще изготвят договора. Успяхме през агенция. Стаята е в съседно градче, според холандските стандарти, според софийските е на няколко метростанции от Люлин, тоест на 17 км от унито, 9 мин пътуване с влак. 😆
Той, както се надяваше на каквото и да е, сега е недоволен, че щял да бъде изолиран...  щото като се прибере в София 9 мин пътуване му е проблем! Не мога да се отпусна и да се зарадвам, докато договорът не е подписан, но се надявам, че всичко ще е наред! А колко ми идва да му бия един задвратник, заради последните претенции, няма да ви казвам...

PS: Благодаря за палците и добрите мисли! ❤️

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 18:27 от Слънчевата

# 84
  • София
Ей, страхотна новина, много се радвам!
Аз на моята, когато има претенции, казвам, че нямам против, нека си намери нещо по-добро. Ми, нямало. Еми, добре Grinning

# 85
Слънце, супер новина! Значи ще може да се отпусне и да си почине детето, а и мама също!

# 86
  • София
E, Слънце, браво, който търси намира! Важното е, че се е получило преди да си дойде, вкупом да си отдъхнете.
И моят тази година намери нещо на половин час от университета  с колело, с трамвай ли,  влак ли е даже по дълго към 40-50 м., в съседно градче, също стана въпрос за евентуална изолация, но важното е да имат покрив на главата и адрес в общината, да са ни здрави и все така да се преборват с  изпитанията!

# 87
  • София
Не знам, аз може би съм припяна, а може и да е пт възрастта вече. Той беше притеснен, но не много. Разборайте, че не беше изпаднал почти в истерия, като мен. Не можех да си представя, че ще се прибере без нищо и ще ппродължи да търси от тук. През групата за експати в Айндховен имахме временен вариант - стая без право на регистрация в общината, което е възможно само за 4 месеца. Имаше днес и оглед в самия Айндховен, между изпращането на документи и разговорите с агенцията, но веднага след огледа ми се обади, за да ми каже, че в такава мизерия не може да живее... Ми, знам! А стаята, която наема е в споделена малка къща, много добре поддържана сграда и общи части. Стаята е просторна, чиста, с балкон и най-важното за мен - без мухъл и с много светла. В центъра на Хелмонд е, което скоро би станало квартал на Айндховен, ако беше в България. 😂😂 Времето за пътуване е 9 мин, а цената на влаковия билет е по-ниска от цената на градския транспорт в Айндховен... Казвам му, е калво сега? Мизерията или Хелмонд? Е, Хелмонд, много ясно, ама ако можеше да е в Айндховен... Ама в първи курс беше същото,преди да замине. Три месеца страдА, че щял да живее в кампуса, щял да учи в кампуса и изобщо щял да бъде каторжник в тоя кампус, изолиран щял да е... Сега пак ще е изолиран. От кое? От "изолацията", в която беше в кампуса? 😂 То, това моето е като шугаво, изолирано никога не може да бъде, ама важното е да се самонастройва. Лесно се адаптира, но мисълта, че предстои промяна го вади от комфорт.
Ох, измрънках си всичко!

# 88
  • София
Аз като бях студентка в NL по Еразъм преди 100 години, живеех на 30 минути с колело от унито и центъра на града. Такъв релеф на Голям седалищен мускул и бедра бях образувала от колоездене, че с носталгия сега поглеждам към велосипеда със спаднала гума в гаража, nowadays... Simple Smile
Нищо си не е 30 минути с колело! Фитнес и безплатен транспорт в едно. Не го мислете.

# 89
  • София
Разбирам и аз. Синът не е от мрънкащите, но сестра му беше като за двама в онези студентски години. Квартира тогава тя приемаше само в един квартал на Ротердам - Кралинген. И успя, имаше късмет и възможност. Успокоителното е,че вече не е такава. Порасна и стана доста зряла и уравновесена. Сигурна съм,че и при вас, Слънце, нещата ще се наместят с времето.

Общи условия

Активация на акаунт