Защо Не емигрирахте?

• 38 703
  • 1 309
  •   1
Отговори
# 180
Ха ха,  най- добре да се върнем в ерата без Интернет Sunglasses

Аз създавам нещата, които ти ползваш, така че малко трудно ще искам това, само че зная какви потенциални слабости имат, колкото и да се тестват.

# 181
  • София
Плюс е училището, защото (все още) децата не са се научили да си подправят оценките в дигиталния дневник. Wink
Пък при криза, засягаща глобалната електронна система, кешът ще ни е най-малкият проблем, за съжаление, та дано да няма такава.

# 182
  • София
За дигиталния дневник - да. За онлайн обучението - не.

# 183
На 20+ съм обмисляла емиграция в Западна Европа, но никога не усетих истински порив да го направя. Останах в България и от сегашна гледна точка смятам това си решение за много добро. Пътувам в чужбина като турист или по служебни ангажименти, харесват ми определени страни/места, но винаги се връщам без колебание.

# 184
Ха ха,  най- добре да се върнем в ерата без Интернет Sunglasses

Аз създавам нещата, които ти ползваш, така че малко трудно ще искам това, само че зная какви потенциални слабости имат, колкото и да се тестват.
Добре де, слабости имали. Знаем.
А, няма ли слабости , примерно,  едновремешната система на ЕСГРАОН??
Баба ми работеше в едно от най- старите поделения във Варна- лично съм виждала на куриозни ситуации. Картовата система, с ръчно изписани данни, милионите грешки....
Не мога да си представя, че някой може да си мисли, че е 100% защитен, пък било то, и защото  не е подложен на дигитализация.

# 185
  • Мадрид / София
Най-добре е да има и аналогов вариант. Не само и изключително дигитален. Когато спря тока в Испания, Франция и Португалия за поне 10 ч, че и повече нямаше транспорт освен автобуси, нямаше интернет, не можеш на никого да се обадиш по телефона, банкоматите не работеха и ако нямаш пари в брой нищо не можеш да направиш. За да се върна от работа беше одисея. Много хора им се наложи да вървят пеша десетки километри за да се приберат. Разбирай 4ч ходене пеша за да си стигнеш до вкъщи. Та пълната дигитализащия не е най-умното нещо.

# 186
Най-добре е да има и аналогов вариант. Не само и изключително дигитален. Когато спря тока в Испания, Франция и Португалия за поне 10 ч, че и повече нямаше транспорт освен автобуси, нямаше интернет, банкоматите не работеха и ако нямаш пари в брой нищо не можеш да направиш. За да се върна от работа беше одисея. Много хора им се наложи да вървят пеша десетки километри за да се приберат. Разбирай 4ч ходене пеша за да си стигнеш до вкъщи. Та пълната дигитализащия не е най-умното нещо.
Абсолютно съгласна, но с едно уточнение- нямаше банкомати на една от системите, в повечето магазини, ползващи другата, можеше да се плаща с електронни плащания, и без проблем. Пеша ходеха хората, зависещи от електро-транспорти/ метро, тролейбуси, .../, никой не ни е виновен, че искаме да сме зелени...
Аз , и една голяма част от народонаселението, каращи нормални коли, не сме ходили пеша.

# 187
  • София
Ако имам пари в брой за билетче за метрото, но няма как да си купя билетче, а и метрото не върви, няма голяма полза.
За много неща важи.

# 188
Бъркат се нещата- нямаше ток, не беше проблем с дигиталните услуги, които тук се обсъждат.
Без ток, ако си само с електро уреди удома, няма и да вечеряш.

# 189
  • Melmak
Винаги и навсякъде може да стане авария. Аз съм от хората, които вечно нямат кеш пари и пак оцелявам, дори в България, където все още има разни места без пос.

# 190
  • София
Аз от 2+ години не съм ползвала кеш и никога не съм имала проблем. Може би за цялото време ми се е налагало 2-3 пъти да ида до близък банкомат, понеже е забил някой пос или защото искам да си купя цвете от някоя баба на улицата. Даже и на пазара си плащам с банков превод на жената, при която купувам домашна продукция.

# 191
Даже и на пазара си плащам с банков превод на жената, при която купувам домашна продукция.
Леле, това ме впечатли! Пос терминал ли ползва жената?
Аз пък познавам хора, които нямат банкова сметка. Получават си заплатите в кеш, плащат си задълженията в кеш, пазаруват в кеш и т.н.

# 192
  • София
Няма пос терминал. Смята ми колко дължа и правя банков превод по сметката. Дългогодишни клиенти сме и ни познава, че няма да я завлечем.

# 193

Аз пък познавам хора, които нямат банкова сметка. Получават си заплатите в кеш, плащат си задълженията в кеш, пазаруват в кеш и т.н.
Това, че технически е възможно някой да си получава заплатата в кеш, все по-рядко срещано,  не значи че е винаги законно или прозрачно. После се чудим, защо няма пари в социалните системи.

# 194
Колкото и да наливаме от данъци, пари няма да има. Пари има, ама не се разпределят както трябва. Много хора не искат да плащат данъци, защото от тях се плащат заплати на държавни служители, които нищо не правят и на цигани, които никога не работят.

Общи условия

Активация на акаунт