Защо Не емигрирахте?

• 38 751
  • 1 309
  •   1
Отговори
# 195
LordOzzy, ама ние законност ли коментираме  или прозрачност? Аз дадох краен пример на аналогов живот като контрапункт на дигиталния. Нищо повече, нищо по-малко.

# 196
LordOzzy, ама ние законност ли коментираме  или прозрачност? Аз дадох краен пример на аналогов живот като контрапункт на дигиталния. Нищо повече, нищо по-малко.
A, нямаш грижи, аналогов е, защото няма кой знае какъв досег с живота. Живее си, ама в периферията.
Няма ученици, нито възрастни хора, за които да се грижи...
Доколкото съм запозната, дори в Бг ги задължиха пенсионерите, да имат сметка, по която се плащат пенсиите.

# 197
  • Melmak
Пенсионерите не са задължени да имат сметка в БГ. Могат да получават пенсията си по банков път, могат и кеш в пощата.

# 198
Пенсионерите не са задължени да имат сметка в БГ. Могат да получават пенсията си по банков път, могат и кеш в пощата.
Супер. Значи са свободни от системата.

# 199
Няма пос терминал. Смята ми колко дължа и правя банков превод по сметката. Дългогодишни клиенти сме и ни познава, че няма да я завлечем.

И защо цялото това упражнение, вместо просто да платите на жената?

# 200
  • Варна
На майка служител даже ѝ носи пенсията до дома ѝ.

# 201
  • Melmak
Супер. Значи са свободни от системата.

Зависи. Пощата е на 3 спирки от майка ми. Качва се на трамвай, за да отиде. Баба ми живее в град до София и пред пощата опашки, понякога парите свършват. Чакаш и няма пари в пощата. Опитвала съм се да обясня колко полезно нещо е банката и банкомата, не вярват.

# 202
  • Варна
Защо да се мъчат да ходят до някъде си, в пек или пък ако е заледено, като може и лично вкъщи да си получат пенсията?
Поне на нас така ни е удобно. Те пак си имат и банкови сметки за получаване на други доходи, примерно рента от земи.
Но да пътуват специално за пенсията ми се вижда резервна опция. Особено за по-възрастни пенсионери.

# 203
  • София
И защо цялото това упражнение, вместо просто да платите на жената?

Защото ми е много по-лесно, бързо, просто, сигурно и хигиенично.
Скрит текст:
Далеч по-сложно ще ми е да планирам кога и какво точно ще купя предварително и дали ще ми стигнат парите в брой, да се съобразявам с времето, да ходя да търся банкомат, да тегля, да се чудя къде да прибера парите, на пазара да се притеснявам да не ги изгубя или да ми ги откраднат, да смятам дали ще ми стигнат, да пипам парите, да се чудя после къде да пъхна рестото и да ми дрънкат монети.
Пазарувам само с телефон и платнена чанта за покупките, вместо да нося чанта, портфейл и т.н.
За плащанията с карта получавам периодично и кеш бек.

# 204
  • Sofia
Повечето от тия проблеми се решават, като просто теглиш по-голяма сума кеш веднъж месечно, примерно.

И аз навсякъде плащам с карта, но има и магазини, които са без ПОС терминал, та искам, не искам, няма как.

# 205
Не емигрирах, защото ме притеснява говоренето на чужд език. Аз съм интроверт със социална тревожност и едва се справям на родния ми език😅

# 206
  • Мадрид / София
При нас в Испания планират от октомври тази година да няма пари в брой, тоест да няма кеш. И май ще е за целия ЕС. Мойта хазайка иска в брой да ѝ се плаща за да не се знае какво печели, ама ако въведат всичко да е дигитално ще трябва да премине ще не ще на друга система.
На възрастните хора им е доста трудно винаги да се нагаждат на новите въведения. И затова за тях е добре да има някаква алтернатива.

# 207
При нас в Испания планират от октомври тази година да няма пари в брой, тоест да няма кеш. И май ще е за целия ЕС. Мойта хазайка иска в брой да ѝ се плаща за да не се знае какво печели, ама ако въведат всичко да е дигитално ще трябва да премине ще не ще на друга система.
На възрастните хора им е доста трудно винаги да се нагаждат на новите въведения. И затова за тях е добре да има някаква алтернатива.
Ще поживеем, ще видим, дали не е малко раничко за това.
При все, че планираха , до края на октомври да влязат в обръщение , нови милиони купюри от 5€, 10€,20€ - да заменят старите, малко ми се струва всяване на паника. Все още.

# 208
  • София
Повечето от тия проблеми се решават, като просто теглиш по-голяма сума кеш веднъж месечно, примерно.

И аз навсякъде плащам с карта, но има и магазини, които са без ПОС терминал, та искам, не искам, няма как.

Не желая да ми се размотават големи суми, а и това е относително, защото не знам какво ще ми се наложи да похарча.
Много рядко попадам на магазини без пос, но вероятно зависи и от начина ми на живот и липсата на нужда от такива. Просто ги подминавам. Не се сещам какво мога да си купя от подобни места, а и не желая да финансирам сивата икономика и нечии нелегални доходи.

# 209
Финансирай тогава толупите от народното събрание, министерствата, полицията и другите нищо не правещи.

Общи условия

Активация на акаунт