Защо Не емигрирахте?

• 20 625
  • 560
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Явно съм късметлийка. Наистина никога не ми се е случвало. Но пък вие пътувате по-често та аз не съм статистически показател.

# 541
  • някъде под слънцето...
Разликата можеше да я усетиш, като си в опашката,  всички с Бг ЛК бяха  привикани за проверка на размер на багажа, всички! Още докато се редихме нна priority и non priority. Не бяхме единствени с небългарски документи,  та не си фантазирам.
Били сте с не български лични карти на Адолфо Суарес и са Ви привикали? .
Не рабрах, венъж пишете   , че българските лични документи са дискриминирани, а после,  за не български документи

# 542
Искали са документ за самоличност още на опашката ли? При всички положения е било изолиран случай за конкретната компания на конкретното летище вероятно и не може да се обобщава за целия Шенген. А ако е била нискотарифна компания, хич няма да съм изненадана.

На Т1 на нашето летище Уиз еър проверяват ръчния багаж още на входа на летището между другото. Някой път на всички, друг път по преценка.

По преценка и на мен са ми проверявали багажа на летището във Варшава преди едно прекачване. Ама си беше заслужено. Не знаеха, че съм българка, просто видяха, че куфарът ми е с пълен преден джоб. Взеха ми го на гейта и го пуснаха в багажното.

# 543
Добре де, нискотарифна. Но само пътниците с  бг ЛК да мерят размери на багажи?!?
Както и да е,  не претендирам, че е норма.
sl, как го извъртя, баш наопаки на написаното Grinning

# 544
Без значение на коя опашка и с какъв документ съм, ако говоря местния език винаги минавам бързо. В Англия и Испания където и да съм кацала е било така. Въпреки че Англия даже не е в ЕС вече.

# 545
  • някъде под слънцето...
Разликата можеше да я усетиш, като си в опашката,  всички с Бг ЛК бяха  привикани за проверка на размер на багажа, всички! Още докато се редихме нна priority и non priority. Не бяхме единствени с небългарски документи,  та не си фантазирам.
Били сте с не български лични карти на Адолфо Суарес и са Ви привикали? .
Не рабрах, венъж пишете   , че българските лични документи са дискриминирани, а после,  за не български документи
Разликата можеше да я усетиш, като си в опашката,  всички с Бг ЛК бяха  привикани за проверка на размер на багажа, всички! Още докато се редихме нна priority и non priority. Не бяхме единствени с небългарски документи,  та не си фантазирам.
Пише "ние бяхме  единствени с не български документи" , как да се разбира.
По принцип доста българи имат не български документи за самоличност , не е чудо невиждано

# 546
За проверките на нискотарифните компании нетът е пълен с истории. Последно Райън бяха махнали едната преграда на рамката - тази отпред и са се заяждали за всеки багаж, който малко стърчи. Нищо, че ако го обърнеш и мекият джоб на куфара отиде към гърба на рамката, няма да стърчи от никъде.

Сега са се споразумели за допълнителен безплатен багаж и очаквам подобни ексцесии да зачестят.

# 547
Преди малко по новините казаха,че в Швейцария депутати са внесли предложение преминаващите през страната да плащат такса.

# 548
  • Мадрид / София
Не съм имала проблеми и проверки последните години на летищата Мадрид или София или някое междинно такова. Пътувах с българска Лк, то друга нямам де. Ръчния багаж минаваше на скенер както и на всички останали. Нищо по-различно.

# 549
Преди малко по новините казаха,че в Швейцария депутати са внесли предложение преминаващите през страната да плащат такса.

Ама не знаят дали ще мине, защото имат едни ангажименти към ЕС.
То и сега се плаща. За да се мине през прословутия им тунел, заради който се оплакват, се плаща годишна пътна такса. Няма дневна, седмична, месечна.

# 550

Ама не знаят дали ще мине, защото имат едни ангажименти към ЕС.
То и сега се плаща. За да се мине през прословутия им тунел, заради който се оплакват, се плаща годишна пътна такса. Няма дневна, седмична, месечна.
Ами то и да се влезе в ОК се плаща такса. Минимална е, но е такса.

# 551
Не е учудващо. Само допреди два века швейцарците основно са се занимавали с контрабанда или са били наемници в чужди армии... Yum

В миналото имаше транзитни визи,които се плащаха...

# 552
При пътуване на дете без родителите си или с единия родител, според мен е правилно да се проверяват и гражданите от шенгенските държави. Спомням си преди седем години, ходих за кратко в Гърция с дъщерята с декларация от баща й. Служителят от българска страна, който проверяваше документите, само ме попита имам ли декларация и дори не ме изчака да я извадя, каза ок и отмина, че бързаше. За няма и петнайсет минути минахме през граничните пунктове и от двете страни, а бяхме един голям автобус с много деца. За мен това не е чак толкова положително, сигурността на децата би трябвало да е на първо място, пък нека да си почакам, не ми е проблем.

# 553
Германия  я коментирахме вече- чакате на касата, прекарани сте със скъпи частни застраховки и наказания, ако искате да се върнете към касата. Уж ви е безплатно,  ама дефакто не е... в същото време, на повечето германци че и нна емигрантите, им се струва скъпо да идат на частно

Как ли пък, ако имам нужда от специалист, ще чакам да си ида до България! А ако, трябва да ме следи в последствие- ще летя пак ли?!?
За децата си, също ли чакате по 6 месеца, за да ги заведете на специалист?
Педиатърът не се води специалист. Той е като домашен лекар и при него детето, ако е с акутен проблем влиза веднага.
Не разбрах обаче защо решихте, че българите в чужбина ходят на лекар само като се приберат в България. Лично аз ходя при домашния ми лекар, който приема веднага и получавам адекватна помощ веднага, ако се налага. За специалистите се чака много време. Това е. Ако се разболея нещо, докато съм в България отивам в бърза помощ на градската болница. Получавам обслужване безплатно. По принцип, където и да живеем да не дава Господ да сме болни.

И от едно малцинство така правят и на края защо спешна помощ са претоварени с глупости. Отврат. Не ти ли е малко съвестно поне? Трябва да се намери решение на този проблем и който отива с неспешен проблем да плаща глоба.
Чакай сега малко! По-полека в обвиненията. За какво да ми е съвестно на мен? Аз си чакам послушно реда, а когато съм ползвала неотложна помощ нещата наистина са били НЕОТЛОЖНИ. Досега два пъти ми се е случвало и в двата случая имаше защо. Не мога да отговарям за малцинствата, към които държавата и обществото нямат адекватно отношение и адекватна политика. Който е достатъчно грамотен медицински може да прецени кога наистина трябва да тича в неотложна помощ и кога посещението при лекар може да почака.

# 554
Понякога, когато си в чужда държава или чужд град, не знаеш какви лекари има в града, при кой да отидеш, понякога не си сигурен и за какъв специалист си и затова отиваш в Спешна помощ, не за да си спестиш 50 те лева или евро, или долара. Моята дъщеря миналата година си навехна лошо крака на нашето море, въобще не можеше да стъпи на него. Ползвахме спешната помощ, а ако беше в нашия град, щях да звънна на личната и да ме насочи направо към специалист. Когато си в друга държава е още по-лошо. В общи линии, най-добре на никой да не се налага да ходи спешно по лекари за почивка. А що се отнася до "медицинския туризъм" не виждам нищо лошо, че някой се възползва от правото си на избор. При положение, че или внася на две места осигуровки или си плаща, защо не.

Общи условия

Активация на акаунт