Защо Не емигрирахте?

• 20 616
  • 560
  •   1
Отговори
# 555
  • някъде под слънцето...
Всъщност странно е на кого  и защо пречи, след като хората си плащат с лични средства и не ощетяват когото и да било.
Винаги ми е било интересно, защо някой би се  вълнувл кой как си харчи парите.
Ако споменатия от мен казус  с трансплантациите се беше случил в България , не с чужденци  а с българи експат,   дори да си бяха платили(за разлика от това, което се случи тук),  сигурно щеше да се вдигне  вой до небето.

.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 11:33 от sl

# 556
Преди малко по новините казаха,че в Швейцария депутати са внесли предложение преминаващите през страната да плащат такса.

Ама не знаят дали ще мине, защото имат едни ангажименти към ЕС.
То и сега се плаща. За да се мине през прословутия им тунел, заради който се оплакват, се плаща годишна пътна такса. Няма дневна, седмична, месечна.
Ами то и да се влезе в ОК се плаща такса. Минимална е, но е такса.

Не точно, защото в ОК е по-скоро такса обработка на документ за влизане. Който важи 2г. Докато в Швейцария обмислят да я сложат за хора, минаващи транзит, без нощувка, че им развалят дзенЯ.

# 557
В Северна Ирландия (Балимена), миналия месец са запалили къщите на 20 семейства, основно от Румъния и България. Вероятно са били Рома, но понеже е полит некоректно, се говори само за румънци и българи. Филипинците си слагали надписи тук живеят филипинци, за да не ги закачат. Аз лично не мисля, че има разлика с паспорта, но някои “трикове” на наши сънародници, пораждат отношението. На мен например до преди десетина години, когато майка ми пращаше колети, един път не получих здрав колет. Винаги беше разтаръшуван. Но то защото хората си пътуват с по незнам колко си стекчета цигари и си пращат, когато данъкът тук на алкохол и цигари е висок.

# 558
Германия  я коментирахме вече- чакате на касата, прекарани сте със скъпи частни застраховки и наказания, ако искате да се върнете към касата. Уж ви е безплатно,  ама дефакто не е... в същото време, на повечето германци че и нна емигрантите, им се струва скъпо да идат на частно

Как ли пък, ако имам нужда от специалист, ще чакам да си ида до България! А ако, трябва да ме следи в последствие- ще летя пак ли?!?
За децата си, също ли чакате по 6 месеца, за да ги заведете на специалист?
Педиатърът не се води специалист. Той е като домашен лекар и при него детето, ако е с акутен проблем влиза веднага.
Не разбрах обаче защо решихте, че българите в чужбина ходят на лекар само като се приберат в България. Лично аз ходя при домашния ми лекар, който приема веднага и получавам адекватна помощ веднага, ако се налага. За специалистите се чака много време. Това е. Ако се разболея нещо, докато съм в България отивам в бърза помощ на градската болница. Получавам обслужване безплатно. По принцип, където и да живеем да не дава Господ да сме болни.

И от едно малцинство така правят и на края защо спешна помощ са претоварени с глупости. Отврат. Не ти ли е малко съвестно поне? Трябва да се намери решение на този проблем и който отива с неспешен проблем да плаща глоба.
Чакай сега малко! По-полека в обвиненията. За какво да ми е съвестно на мен? Аз си чакам послушно реда, а когато съм ползвала неотложна помощ нещата наистина са били НЕОТЛОЖНИ. Досега два пъти ми се е случвало и в двата случая имаше защо. Не мога да отговарям за малцинствата, към които държавата и обществото нямат адекватно отношение и адекватна политика. Който е достатъчно грамотен медицински може да прецени кога наистина трябва да тича в неотложна помощ и кога посещението при лекар може да почака.

Ок, от коментара не стана ясно.

Лятно време, това състояние не ми се струва неспешно.

# 559
В Северна Ирландия (Балимена), миналия месец са запалили къщите на 20 семейства, основно от Румъния и България. Вероятно са били Рома, но понеже е полит некоректно, се говори само за румънци и българи. Филипинците си слагали надписи тук живеят филипинци, за да не ги закачат.

В Сев.Ирлания 2 румънски цигани са изнасилили 14г. момиче, затова ирландците палиха цигански домове. За български не съм чула, но нищо чудно по циганска линия да са изгорели и те. Агресията беше много ясно изразена срещу румънци и цигани. Общо взето извадихме късмет, че не са били българи, защото все тая чии цигани са били.

# 560
През 90-те години някои румънски цигани бяха застреляни в Швейцария от швейцарци при опит да ограбят къщите им. Тогава румънски цигани се оплакали в румънското посолство в Берн,а оттам им отвърнали,че нищо не могат да направят и сами да си берат гайлето. Yum

Общи условия

Активация на акаунт