Всичко за дамските чанти – 5

• 34 961
  • 420
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, харесала съм си тази чанта https://www.coccinelle.com/us_en/e1ssl180201-h14.html
но много се чудя кой размер - small или mini. По принцип нося по-малки чанти, но много се дразня на по-малките ми, които не ми побират почти нищо /например очила, два телефона и тн./, та по-скоро мисля за средния размер /small/, но пък се чудя да не ми дойде голяма, тъй като искам да я нося и като cross-body. Някой има ли я, за да каже как е наживо?Simple Smile

Оу, страхотна е! Нямам я, но ако трябва да избирам, бих купила small, а не mini.

# 316
  • на Мелмак
С размер е 24 см, нагоре се стеснява. Мисля, че ще побере това, което искате.
Ако имате чанта с подобни размери се водете пи нея.

# 317
  • Бургас
Ranella, назад бях писала и за intrend- аутлета на Макс Мара и марките им. Освен префърцунените ми чантета, другите ми отнесли най-много бой са от там, не на марка, а правени за Интренд от кожа/материали на брандовете. Обувките им също са много, ама много качествени, горещо препоръчвам.

Nia,  а връщането в  intrend как е. Доколкото се ориентирах не е безплатно.

# 318
Аз връщам сега една чанта на intrend. Нямат готов етикет, писах по чата, че искам да върна, попитаха ме защо 😃. Изпратиха ми мейл с потвърждение за връщането и адрес, на който да изпратя за моя сметка - в момента с Интерлогистика излиза изгодно за Италия - 25 евро. Спиди ми поискаха 106 лева…

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 15:45 от BoeL

# 319
От Интренд това ме притеснява - връщането.
Имам две поръчки на дрехи от тях, но знаех конкретния модел и точно кой номер ми трябва.
До Италия най-евтино съм връщала за около 45 лв със Спийди.

Тази чанта на Coccinelle съм я виждала и хващала, вижда ми се по-красива на снимките в сайта.
Малко ме разочарова вида ѝ, очаквах повече (пролетта я заглеждах за поръчка)

YSL-тата са много красиви, светли са прекрасни

# 320
  • España
Не съм поръчвала онлайн  в Интренд , но съм купувала във физически магазим , близо до дома ми има такъв. Проблемът с тях е , че реално не е връщане на продукт , а замяна ! Максимум седмица или две след покупката при това .
За предстоящите сезони си купих едни разкошни велурени боти и търсех подобна чанта . Поръчах от Liffner ето тази :
Скрит текст:
по цвят , размер и модел ми се стори подходяща, а и със 70% намаление 😉. Имате ли наблюдения за марката ? Никога не съм купувала от тях ….

# 321
воден пъпеш, онлайн има връщане, само на място- няма. И до моя дом има магазин, и онлайн поръчвам ако не намеря нещо- с втория вариант си е връщане.

# 322
Момичета ,имам нужда от съвет от вас ,получих бонус от един работен ангажимент, искам да си взема чанта ,която да ми остане за спомен за добре свършената работа , но искам нещо по ежедневно, до 1000лв ,заглеждам се по фурла ,но искам модел, който имате опит ,че ще устои повече във времето. Благодаря предварително

# 323
Купете тази която ви харесва най- много. Никой не знае коя точно ще устои. Това зависи как я носите, колко я пазите, с какво я пълните и колко чанти имате.
Разбрахме тук в дискусията, че моите Фурли са чудесни и сред години, но други дами да недоволни. Аз имам много и сменям всеки ден задължително, пазя много и нося три неща и в големи чанти, за да не ми тежи на ръцете.

# 324
За жалост и аз съм от недоволните от Фурла. Купувам чанти от марката от десетина години, като за този период са ми минали през ръцете около 20-25 чанти. Някои съм продала чисто нови, някои малко носени, подарявала съм и накрая оставих за мен 2 или 3. От пролетта не съм ги носила, кожата като цяло е добре, но металните части ...., имат окислявания, една верига направо ми се разпадна в ръцете и на всички чанти по-пипкавите неща от изработката или не са направени добре или много бързо се скапват - шевове изплюти, отлепени ъгълчета. Може и да е от моделите които нося (средни размери с фиксирана форма, тип твърда), но вече не купувам от тях. И обработката "сафиано" не е това което беше
В момента почивно нося масово раници на Кочинел, които също имат пробелм с металните елементи, нося и няколко малки Demellier, от които за сега съм доволна.
В моя списък в посочения от Вас бюджет съм гледала:
- La tanneur
- Paris 64
- Elemme , както и още доста.
За всички има доста добри отзиви по сайтове, както и за съставните елементи, така и за изработка. Също така на намаление изпадат Макс Мара и други подобен клас

# 325
Кочинел и Фурла бих избягвала, отрицателните отзиви са повече.

Специално сафианото им се скапва бързо, почва да лепи и да се разпада.

# 326
За съжаление и при мен металните елементи на Фурла се съсипаха за отрицателно време.

Имам и една сребриста, която стана цялата на петна и се наложи да пребоядисам, за да не изглежда като взета от кофите за боклук.

# 327
Имам една голяма Furla сафиано (става за А4 формат и прибирам лаптоп в нея). Не знам дали, защото вече е на 10години, но все още е като нова, супер качество е (купих я от чужбина, но на етикета пише “произведено в България”, не знам докога и дали все още правят тук). Не я експлоатирам на макс де, не е чанта, която нося всеки ден, но съм я товарила немалко. И кожата, и дръжките, и крепежните елементи са супер. Само малко закопчалката на ципа одрасках, че много се размята.
Тъжно е, ако сега наистина са влошили така качеството…то и за Шанел реват, че шевове се разваляли бързо, какво остава за други Sad

# 328
  • София
Нямам Фурла, но на близки приятелки също виждам съсипване на металните елементи. Сега се оглеждам за нова чанта и избрах една на Coccinelle,  но последните коментари за качеството им ме притесни. Имам само една тяхна чанта, но е съвсем нова и не мога за дам още отзиви.

Имам 3 чанти на Зарена и като цяло съм доволна. И трите ги купих на голямо намаление и струвалха около 120-140 лв.  Само при едната виждам лека промяна в цвета, но може и да си внушавам.

# 329
  • Виена
Кочинеле ( не е нито кочинел, нито кокинел и означава "калинки") ,купена в България, се съсипа за нула време. Имам други две,купувани в Австрия последните 2 години,не са мръднали, а едната я носих цяла зима без да я сменям. Фурла не купувам отдавна и последните ми впечатления са поне отпреди 5 години, но твърдя едно нещо със сигурност. Моделите на Фурла,произведени за аутлети и дисконт ритейлъри като бест сикрет са с качество, различно от това на чантите,произведени за редовните им магазини.

Общи условия

Активация на акаунт