Кралски работи и клюки - юли 2025

• 91 178
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 150
На този ден през 2014 г. Техни Кралски Височества принцът и принцесата на Уелс присъстваха на деветия ден от първенството по тенис на Уимбълдън през 2014 г.
За жалост бяха разочаровани от загубата на сър Анди Мъри и то не от кого да е, а от Григор Димитров!

# 151
Много хубав колаж!

Борбата с рака никога не спира. Не намирам разлика с предишната й поява, но само тя си знае през какво преминава. Предполагам продължава да приема някакви лекарства.
Стискам й палци.

# 152
Принцът на Уелс призова регенеративното земеделие да се превърне в „основополагащ камък“ на британското земеделие.
Принц Уилям отправи страстния си призив на фестивала за регенеративно земеделие Groundswell в Хартфордшир в сряда. Той говори пред публиката за „ангажимента на групата към по-светло, устойчиво и регенеративно бъдеще“.

Принцът отправи „призова за сплотяване“ по време на втората си поява на годишния фестивал, обяснявайки, че регенеративното земеделие „не е маргинална алтернатива“.
„То трябва да бъде основен камък на британското земеделие, за да ни помогне да възстановим здравето на нашата нация“, каза той.
Това се случва, след като губернаторът обяви, че SFI – който възнаграждава фермерите за управление на земята им по начин, който е от полза за околната среда – ще бъде преразгледан.
Речта на принца засегна неговия опит от първа ръка, откакто пое управлението на херцогство Корнуол, обширното имение, обхващащо 128 494 акра земя в 20 окръга.
Говорейки в Граундсуел, той каза: „Като херцог на Корнуол, аз се радвам да се доближа до фермерите и земеделието, да слушам и да се уча от тази забележителна общност, която е сърцето на селските имоти на херцогството, и да работя в партньорство за подобряване на земята, която споделяме с природата.“
Той добави, че земеделието не е просто отглеждане на храна, а „стопанство на земята, здравето на нашите почви, чистотата на нашата вода и устойчивостта на нашето селско общество в хармония с природата“.
Принцът отбеляза, че „твърде много“ земя е била изчерпана и почвите са деградирали, докато природата остава „в свободно падане“.

Позовавайки се на необходимостта от „различен подход“ поради изменението на климата и нарастващия икономически натиск върху фермерите, той призова за регенеративно земеделие като „движение, което разбира нуждата от нещо повече от просто стопанисване“.

„Регенеративното земеделие предлага надежден път напред, начин за работа с природата, а не срещу нея, за подобряване на здравето на почвата, а не за изчерпването ѝ, за изграждане на устойчиви системи, които са икономически жизнеспособни и екологично здрави“, каза той.

По време на посещението на принца в Граундсуел, се твърди, че той е харесал да научи за агротехнологиите и използването на изкуствен интелект в земеделието, докато е слушал други ключови лектори.

# 153
  • Някъде там
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Мете Фредериксен са готови да посрещнат кралската двойка в Арос.
Крал Фредерик и кралица Мери са в Орхус, за да участват в честването на поемането на председателството на ЕС от Дания.

Страхотен тоалет, много стилна и елегантна. Носеще го на 6 май на среща с директора на UNFPA д-р Наталия Кадем.

Няколко ангажимента свързани с поемането на председателството на ЕС от Дания имат днес.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 12:36 от daviz

# 154
Интересен избор на Мери, сако върху сакото, изобщо не ми седи добре.
Стойката на Фредерик е много зле, за сакото е излишно да коментирам.

# 155
Стойката на Фредерик е обичайната моряшка стойка, която винаги е имал Hands V
Мери е със сако върху топ/елек. Защо пък не!?! За едната снимка малко ми се разминават цветовете, но май си е костюм и са от еднаква материя с панталона. (виждали сме костюма и по-рано, и без горна дреха, и със. Май и някой друг роял имаша същия в друг цвят или същия, но не помня)
Харесва ми.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 13:26 от peneva_a

# 156
  • Някъде там
Може ли да видим кога  Мери е била със сако върху сако ?
Защото това с което в момента е облеченa е бял комплект от елек (жилетка) и панталон  и само сакото от комплекта е сменено.
Носен е многократно.
Max Mara е.

Peneva_a само тя го има този от 2017-та.
С Виктория имат и двете подобен в бяло,  но на друга марка.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 13:17 от daviz

# 157
Вчера гледахме шлифер върху палто, но беше ок Simple Smile

Сакото е много приятно розово.

# 158
Разкошна Мери, тази комбинация от цветове много й отива. MaxMara е един от любимите ми брандове.

Свежа Стефани от концерта на Стинг. Личи си колко е щастлива да бъде там.

# 159
Щом на вас ви допада, на мен не.
Елека/жилетката е с колан на кръста, тип сако и изобщо не си ходи нито с бялото, нито с това сако. Ако е без него вероятно ще е добре.

# 160
  • София
Е откога пък саката са с колан? Може да има някое и друго, но като цяло е рядкост.

На мен с розовото сако ми харесва повече, отколкото изцяло бялата комбинация, но и в двете Мери изглежда великолепно!
Само към обувките съм с резерви, хем не са снежно бели, но вчерашните бяха по-хубави.

И Летисия е в розовата гама днес

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 14:24 от Lana

# 161
  • Някъде там

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 14:26 от daviz

# 162
Херцогинята на Единбург посещава фестивала за регенеративно земеделие в Граундсуел.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 14:54 от Chonsi

# 163
И една снимка по актуалната тема.

# 164
  • Някъде там
И Летисия е в розовата гама днес

Харесва ми и роклята и обувките.

Общи условия

Активация на акаунт