Кралски работи и клюки - юли 2025

• 91 211
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 165
Много свежа Летисия, обувките й изглеждат удобни, освен елегантни.

Значи, на Софи визията я взимам цялата! Много ми харесва роклята, но най-вече чантата, която се оказа творение на дама от немската аристокрация, Софи Хабсбург.
Знаем ли нещо за нея?

# 166
Кралят по време на посещение на фермерския пазар в Кампбелтаун.

И още от слънчевата Софи:

Уилям изказва съболезнования във връзка със смъртта на футболиста Диого Жота.
"Като част от футболното семейство, съм дълбоко натъжен да чуя за кончината на Диого Жота и брат му. Мислите ни са със семейството, приятелите и всички, които са го познавали. У"

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 16:07 от Tinо

# 167
Не ми харесва комбинацията на това сако с този елек при Мери. На Софи не ми харесва връзването отпред на роклята, но пък е приятен летен десен. Само Чарлз е без грешка днес 😊.

# 168
  • Някъде там
Фредерик е имал среща със Зеленски в Марселисборг

Мери са ходили с коафьора й до кралските конюшни, докато Фредерик има среща и се връщат за подготовка за приема на кораба.

Много ми харесва в това облекло за езда. 😍

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 00:50 от daviz

# 169
Роклята на Летисия ми грабна очите! Разкошна, в страхотен цвят.

# 170
Катрин вчера е имала и втори ангажимент.
Принцесата на Уелс вчера присъства на събитието „Ден на културата“ на 2-ри батальон, Парашутния полк.
Денят на културата е възможност за парашутистите да се съберат и да отпразнуват многобройните културни групи, които съставляват батальона.

Принцът на Уелс прие президента на Кения Уилям Руто в замъка Уиндзор тази сутрин.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 17:14 от Chonsi

# 171
Меган и виното си е разпродала за по-малко от час 😀

# 172
Чарлз винаги е без грешка. Много го харесвам. Кралският му произход си казва думата.

# 173
Чиста проба аристократ. От старата генерация.
Чарлз винаги е без грешка. Много го харесвам. Кралският му произход си казва думата.

# 174
Чарлз, поне за мен, изглежда много свеж. Дано гнусните спекулации по медиите в Англия не са верни. Да си е жив и здрав още дълги години.

Аз пък вчера много харесах стайлинга на Кейт, мисля че тези цветове много й отиват, особено с този по-светъл цвят на косата. Беше спортно-елегантна, и този стил много й отива.

# 175

Значи, на Софи визията я взимам цялата! Много ми харесва роклята, но най-вече чантата, която се оказа творение на дама от немската аристокрация, Софи Хабсбург.
Знаем ли нещо за нея?
Софи има 30на нейни чанти, почти не носи друг бранд. https://ufonomore.com/recently-added/tag/Sophie+Habsburg
Предполагам са приятелки. Интересно е, че Софи обикновено е по-скоро предпазлива и консервативна в облеклото си, но пък чантите са винаги много интересни и раздвижени. Максима и тя харесва марката, голяма част от клъчовете й са именно на тази марка. Кой да предположи, че Софи и Максима имат еднакъв вкус за чанти Simple Smile)

А ето и интервю на ерцхерцогинята Софи Хабсбург за списание Ел, в него споменава Хари, Софи, Максима и Габриела Уиндзор.

Родена в Париж през 1959 г. в семейството на ерцхерцог Фердинанд Карл Маркс Австрийски и графиня Хелене Тьоринг-Йетенбах, тя произхожда от историческия и виден род Хабсбурги. Дядо ѝ е брат на крал Карло I, последният император на Австро-Унгарската империя, а пралеля ѝ, принцеса Марина Гръцка и Датска, е била омъжена за принц Джордж, херцог на Кент. „Не мисля, че човек наистина мисли за това, освен ако не се изправи пред неудобно препятствие, но имаш огромно уважение към това, което ти е дадено“, казва Софи за наследството си. „От малък го научаваш, че не вървиш по пътя на [принц] Хари“, шеговито се отбелязва тя.

След три години в училище във Франция и шест в Германия, тя в крайна сметка е изпратена да учи в Англия в „Сейнт Мери“ в Аскот. Считано за едно от най-добрите държавни училища в страната, „Сейнт Мери“ има строг и религиозен кодекс за поведение за своите млади ученици. „Имах тази невероятна главна монахиня, тя беше брилянтна. Веднъж ме хвана да правя нещо много непослушно, не мога да си спомня какво беше. Тя ме извика, сграбчи ме и с  много строго лице ме погледна и каза: „Софи, ще ти кажа едно нещо и се надявам, че ще го запомниш цял живот. Имаш име, имаш външен вид и имаш пари. Внимавай какво правиш с тях в живота.“ И това е нещо, което мисля, че ме е напътствало много. Беше ми дадено толкова много, така че е по-добре да върнеш по правилния начин.“
След като се премести в Испания през 80-те години на миналия век, Софи си изгради име като изключително It момиче, въпреки че скромно омаловажава звездния си статус. „Предполагам, че в Европа и Испания станах някаква публична личност. Когато отвориха испанския  Vogue, ме помолиха да бъда първата корица, което беше много мило“, казва тя скромно.

Скоро обаче Софи се озова зад кулисите на списанията, за които пишеше. „Бях категорично против, защото не обичам да се занимавам с пресата“, спомня си тя по времето, когато снимка с топлес попадна в местните таблоиди. „Но собственикът [на  Hola! ] беше много мил. Той каза: „Бихме искали да ви предложим следното: интервюиране на много важни хора, можете да ги изберете, но трябва да имате снимка на корицата, на която сте заедно.“ Отне ми известно време да кажа „да“, но после си помислих, че всъщност е доста забавно и мога да се запозная с интересни хора, ако се подготвя добре. И тогава ми хареса!“

Един от тези хора, когото Софи с любов нарича своя „лабораторен заек“, беше не друг, а Ричард Гиър. „В онези дни не можеше лесно да се сдобиете с видеокасети в Испания“, спомня си тя. „Единственият, който видях, беше  „Американският жиголо“.  Трябваше да гледам последния му филм, но не можах. Така че пристигнах, без да знам много за него, и след като видях само този  филм за жиголо , мозъкът ми си помисли... „Какъв жалък човек“. Така че отношението ми беше много негативно.“ При първата им среща „бях много груба, когато той пристигна късно, но не знаех, че е той. Започна зле и след това апаратът ми се повреди по средата на интервюто... Изведнъж си помислих: „Уау, всъщност той е доста готин човек и много по-чаровен, отколкото си мислех!“ До края на интервюто „Цялото нещо беше много забавно и станахме добри приятели.“ Оттогава двамата си сътрудничат по много благотворителни проекти и често прекарват време заедно.

Софи се омъжи за принц Мариано Юго през 1990 г. Естествено, Валентино беше перфектният избор за нейната бяла копринена рокля, украсена с панделка. „Той ми писа и каза: „Искаш ли аз да ушия роклята?“, а аз казах: „О, Боже!“. В онези години в Испания Унгаро ме обличаше за всичките ми събития. Но знаех, че Валентино все още е моето сърце. В онези дни правехме всичко по факс; дизайните, размерите, всичко! Долетях само веднъж, 10 дни преди сватбата.“ Целият процес отне около три месеца и в деня на сватбата си тя съчета декадентския дизайн с тиарата с ресни Владимир, която първоначално е принадлежала на прабаба ѝ, великата херцогиня Елена Владимировна.

18 години и три деца по-късно, приказният живот на Софи, изпълнен с мода и лукс, претърпява нов обрат, когато тя започва да проектира свои собствени чанти. „Направих три чанти, защото не можех да намеря забавна, интересна дреха за себе си. И тогава всичките ми приятелки казваха: „Откъде взе чантата, откъде е?“ Аз казах: „О, поръчах да я направят, ще направя една и за теб!“. И може би на номер 30, една приятелка каза: „Но защо правиш това? Знаеш ли, спри да даваш подаръци – направи бизнес от това!“

Две години по-късно трагедия сполетя семейството на Хабсбургите. „През 2010 г. загубих сина си в автомобилна катастрофа. Всичките ми приятелки бяха много мили и ме подтикнаха да остана активна. Казаха ми: „Трябва да отидеш на панаира в Париж, трябва да започнеш истински бизнес, трябва да направиш това, трябва да направиш онова!“ Така че бях тласната към това. Но днес съм невероятно благодарна“, размишлява тя.

Мода, интериорен дизайн, история: всички сфери на впечатляващата и широко разпространена кариера на Софи са вдъхновили нейните дизайни. „Мисля, че архитектурата и декорацията са много важни за окото, за да разбере пропорциите. Влюбена съм в цветовете и смесването на материали и правя много проучвания за антики. Една от последните каишки, които направих, беше вдъхновена от етиопски колан от 17-ти век“, обяснява тя.

Това е печеливша рецепта. Софи брои графинята на Уесекс, лейди Габриела Уиндзор и кралица Максима на Нидерландия сред най-лоялните си клиентки. Графинята всъщност е нещо като суперфен, като значителна част от арсенала ѝ от чанти е проектирана от ерцхерцогинята. „Тя е много готина“, казва Софи.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 18:24 от FreesiaR

# 176
Уау, каква свежарка е Чарли! Винаги много ме е радвал като се появи с килт. 💪

А Кейт е неуморна. Макар и не напълно възстановена, не се спира.
Надявам се да я видим и на финала на Уимбълдън. 🍀

# 177
  • Някъде там
Приема на кораба е приключил.
Фредерик и Мери пристигат в  кметството в Орхус за да участват в официалната церемония по откриването на датското председателство на ЕС.
Страхотна визия. Много го харесвам този гащеризон.

MaxMara е
Скрит текст:
https://www.instagram.com/reel/DLp1mDeoCSt
Lana с любимите ти обувки е.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 20:59 от daviz

# 178
  • София
Със сандалите от вчера, нали?
На цвят са ми ужасни, но моделът е жесток!
Гащеризонът също е много красив. Не си го спомням, честно казано.
Брошчицата също ми харесва - чудесна е кралицата!
Фреди с много закачлива подплата на сакото, днес по-добре си е вързал вратовръзката и се е подстригал. Свежарка е 😁

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 21:50 от Lana

# 179
Има нещо сбъркано в тоя гащеризон, но не знам кое точно. Може би долната част е прекалено широка, ако беше малко по-втален щеше да седи по-добре.
Макар че и отгоре нещо е много постен и като потник. Можеше да извади някой от тъмните си гащеризони, щяха да подхождат повече на случая.

Общи условия

Активация на акаунт