НАБОР 2005 - без заглавие е тая, че не ѝ се види края.

• 2 462
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
Къде са публикувани?
                В сайта на СУ.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/ … dop_lnenie_na_zvo
     https://sustudents.bg/pozitsiya-taksi-plateno-obuchenie/         
               Има ги и във фейсбук.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 21:38 от Didia

# 31
  • София
Има специалности с 200% увеличение на таксата Confused

# 32
  • София
Момичета, има ли деца в НБУ, които са записали майнър специалност "Англицистика"? Колко предмета имат на семестър? Дъщеря ми ще бъде втора година Графичен дизайн на есен и иска майнър АЕ. Всякакво инфо ще ми е от полза!

# 33
От фейсгрупата на СУ:

Уважаеми съграждани,
Във връзка с обявеното решение за драстично увеличаване на таксите за платено обучение в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ — считано от академичната 2025/2026 г. — студентите от различни специалности се обединяваме в знак на несъгласие с това несправедливо и непропорционално финансово натоварване.
След проведени разговори и дискусии, студентите, ви каним да се включите в протест, който ще се проведе на:
📍09 юли (сряда )
🕕 18:00 часа
📌 пред подлеза на Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Инициативата е насочена към всички студенти от всички специалности, които са засегнати или солидарни със засегнатите колеги.

# 34
  • Sofia
Има ли документ, в който пише, че таксите НЕ/подлежат на промяна в периода на обучение?
Аз изкарах 3 платени обучения в последните 4 години, таксите се вдигаха за следващите приети, но моите, на които бях започнала - не и това ни го казваха от унитата (СУ, ВТУ) като нещо съвсем естествено. Едва ли не защо изобщо питаме дали ще има промяна в таксата.
Увеличението е безумно Rage

# 35
  • В средата на времето
Наборът е приет по второ желание в УНСС - МО, платено. Ще чака второ класиране. И сега тук не ми е ясно - запазва ли мястото, на което е приет или не?🙄

# 36
По мое време - преди 20 и кусур години в СУ платеното юридическо  обучение си се променяше всяка година и таксите на колегите се увеличаваха. Не с такива драстични флуктуации де.

# 37
  • София
Наборът е приет по второ желание в УНСС - МО, платено. Ще чака второ класиране. И сега тук не ми е ясно - запазва ли мястото, на което е приет или не?🙄
Запазва се, ако не мине на по-горно желание. Както в седми клас.

# 38
По мое време - преди 20 и кусур години в СУ платеното юридическо  обучение си се променяше всяка година и таксите на колегите се увеличаваха. Не с такива драстични флуктуации де.

Ами не е така! Дъщеря ми е от първия випуск платено образование - право в СУ и таксата три години беше 100 лв семестриална - 200 годишна. Последната година беше 150 лв семестриална - 300 годишна. За ДП беше 4-та в опашката за второ , но хич не ми се занимаваше за 100 лв да чакаме класирания и я записах веднага.

# 39
  • Варна.
До колкото разбрах, таксите ще останат такива, но се дава право на стипендии.

# 40
                  Стипендии винаги си е имало в СУ - за успех, социални и т.н. Заеми за обучение - също може да се вземат.

# 41
  • Варна.
                  Стипендии винаги си е имало в СУ - за успех, социални и т.н. Заеми за обучение - също може да се вземат.

Платеното обучение нямаха стипендии до сега, така мисля.

# 42
Платеното обучение нямаха стипендии до сега, така мисля.
                Да, платеното нямаха. Кога са приели такова решение? Въпреки, че стипендиите няма да компенсират високите такси. 200 лв най-високата стипендия са 2000 лв зая годината. Няма как да компенсират такса от
26 -28000лв.

# 43
# 44
  • София
Привет в новата тема и от мен Heart Eyes

Имах чудесно пътуване в Шампан със сестра ми и приятелки в края на юни, а от летището заминах директно към морето за да посрещнем 1 юли една седмица Nature High Brightness
Синковецът няма само по един предмет оценка в НБУ и има риск да е на поправителен, но това не му попречи да изкара прекрасна седмица на нашето море, а сега да лети за Канада с баща си на гости.
Аз вече съм в София и се местя от климатик в къщи на такъв в офиса, но ако се организираме за среща съм налице.

Желая прекрасно лято на всички Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт