НАБОР 2005 - без заглавие е тая, че не ѝ се види края.

• 18 528
  • 233
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, девойки,
Търся един учебник по английски език, ако някой има ненужен, бих го закупил. Не може да се поръча нов (изчерпани наличности) и ако не го намеря днес-утре, ще падне едно печатане на 170 стр.

Cambridge face2face A1-A2 Elementary student's book (second edition)

Гледам, че ги има в store.bg

https://www.book.store.bg/hvo-ubs/uchebna-sistema-po-anglijski-e … n-nivo-a1-a2.html

Има го, но с евентуална доставка през септември (текуща информация), а той курса ще свърши дотогава

Иначе го поръчахме от там още миналата седмица и доставката тогава беше 5-7 август.....нооооо 2-3 дни по-късно получихме съобщение, че не е наличен.

Пратих съпругата на ускорен летен курс да си опресни малко английския, че не го е ползвала и учила от гимназията, а това си е време......е, няма да уточнявам колко точно Mask MaskMask

Благодаря Saffron

По студентските въпроси - дъщерята и сина завършиха успешно 1 курс с взети всички изпити, та наесен съм с 2ма второкурсници с чисто "досие". Дъщерята се отказа след 1 курс от ФМИ Комп. науки ( този ФМИ не е мръднал на йота с материала от 40г. поне - безсмислена математика до откат), кандидатства миналата година в НБУ Графичен дизайн и я приеха, сина е УНСС, Търговия и продажби.

Раздават го айляк цяло лято, къде с пътуване, къде с книги, приятели, концерти и т.н., оставил съм ги на самооправяне, само като ми трябва волска сила за нещо, ги впрягам да помагат Mask

Направихме едно юнско гръцко море, после кратко юлско българско, за август се оглеждам накъде да хвана гората....ама какво цИпуро набарах и си донесох от гръцко да знаете,  като си сипя и направо ми идва да хвърлям чинии Mask

Айде айляшко лято на всички.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 14:32 от Ceco1

# 91
Ами дайте в началото на септември да се видим на градина ( ама не на морската …). Там, където беше предпоследната ни среща на Попа има градина.
Ради, 🥰 чудно море ви пожелавам!

# 92
  • София
Здравейте!
    Нямам го учебника, Ceco1,но някога съм учила по тази система. Помня, че някак вървеше леко по нея.
    Safron, да знаеш, че тази нощ те сънувах. Срещнах те на улицата и бяхме с еднакви зелени блузи на бели цветенца Smile Приемам го като знак за среща на всички нас.
   Ние сме добре. Бяхме с наборката, племенницата и сестра ми за няколко дни в Будапеща. Чудничко ни беше. Предстои и седмица на нашето море от 18.08 семейно. Много бързо лети лятото.
Можем да се организираме другата седмица,ако има желаещи и налични в София.
Ceco 1 показах учебника на щерката.Няма го.

# 93
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Сесо, и аз проверих при малкия, но го нямаме. Моля, тук или на лично да ми драснеш нещо повече за ФМИ и компютърните науки, че дребния се е насочил на там и събирам всякаква информация.

# 94
Сесо, и аз проверих при малкия, но го нямаме. Моля, тук или на лично да ми драснеш нещо повече за ФМИ и компютърните науки, че дребния се е насочил на там и събирам всякаква информация.

ФМИ и специалност Компютърни науки.....

Дъщеря ми завърши СМГ с отличен и беше лесно да влезе в тази специалност, като си признавам без бой, че и аз имам малко (всъщност не чак толкова малко) влияние за взимане на това решение.
Предисторията е, че тя се справя отлично с математиката, но също така и рисува много добре, творческа и приключенска натура е, та още от 10-11 клас се почна едно чудене какво да кандидатства и на къде да продължи образованието си. То не беше архитектура, минахме през урбанизъм, здравен работник към СЗО / Червен кръст за Африка ( не знам това дали е специалност Thinking ) военна лекарка, епидемиолог (за последните 2-3 подозирам една дузина филми с такава тематика) и разни други периферни залитания по всякакви екзотики.  Записах я на курс за кариерно развитие, да видим какъв заек ще изскочи от шапката и насочеността в общи линии беше свързана с математика и информатика.

Убедих я, че специалност Компютърни науки е много широко перспективна, защото на практика може да се реализира във всякакви сфери. Аз изхождах от наименованието Компютърни науки, като не проверих тогава достатъчно добре материала за изучаване, воден от презумпцията, че ФМИ се движи в крак с технологиите и времето и си е модернизирала материала и практиките за обучение. Да, ама не....От 1ви курс / 1ви семестър висша математика до откат, неща, които никога (думи на дъщеря ми) няма да влязат в каквато и да е употреба, особено пък свързани с компютри....закостенял метод на обучение - не взимаш контролно, не отиваш на изпит, няма проекти, няма творчество в обучението,  някои преподаватели с откровено нарцистично себевиждане и всякакви подобни. По програма чак някъде в 3ти курс имаха някакъв предмет за 1 семестър, свързан с компютри, останалото математика. Мой близък е завършил ФМИ средата на 90те и като му разказахме за предметите и формите на обучени, ами никаква разлика от преди 30 години... С 2 думи суха академична математика до припадък, което определено не се хареса на дъщеря ми.

Дъщеря ми прекъсна след 1ви курс, седнахме да си поговорим и ми каза " мога да го избутам, ако държиш,  но не е моето..." "Ок, сестро, дай да видим кое е твоето и да продължаваме напред..." беше моят отговор.

Сега в НБУ се чувства отлично, програмата още от 1ви курс е насочена практически към специалността, имат много проекти, с които може да се освободи от изпити, ако положи усилия, начина на обучение като цяло е доста по- приятелски преподавател-студент и т.н.

Та си попадна на "нейното" място...

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 18:09 от Ceco1

# 95
Е точно за КН това навсякъде се коментира, Нинка, отбивай топката.
Али, Ради и Сие - ами хайде още другата седмица делнично да спретнем една среща - не помня как се казваше заведението … нещо италианско беше … има много хубава градина.

# 96
Мама Мия и до него Малките неща също е много хубаво.

# 97
Ла Пасионе сетих се … Казвайте кой е в София другата седмица

# 98
Гаджето на дъщеря ми учи Компютърни науки в Делфт, понеже са на гости и го метнах да ми разказва - ами на 180 градуса от разказа на Цецо… в края на 2 курс вече работи в банка по 6 часа дневно като Risk management analyst (каквото и да значи това 😃) и взема приятна четирицифрена сума в евро.
Та, Нина, според мен се огледайте добре за КН - следването в Холандия има според мен един недостатък - проблемът с квартирите след 1 курс.

# 99
  • София
Аз съм в София, но ще мога само петък и събота.

# 100
  • София
Ох, и моето дребно учи в СМГ, и ако не й се получи в УАСГ, резирвния вариант е ФМИ. Учителите й по математика твърдят, че за тях първи и втори курс там по математика ще са песен и да нямаме колебания при избора на факултета, ама явно не е точно така 😒
Ако срещата е следващата седмица, аз няма да мога да дойда, защото съм извън София. След 22.08. съм на линия.

# 101
  • София
За среща началото на септември мисля, че е най- удачно.
Иначе другата седмица мога в понеделник и вторник, след 18- ти съм на линия делнично.

# 102
  • нейде там, където ....
Cеco, сподели, моля, малко поовече за този курс за кариерно развитие, може и на лични.

# 103
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Cеco, сподели, моля, малко поовече за този курс за кариерно развитие, може и на лични.
Никакво на лични. И ние се интересуваме.
Благодаря на всички за коментарите. Много са ми важни!
Аз съм си твърдо в София

# 104
Ние имаме приятелско дете ФМИ Компютърни науки. Сега ще е трети курс. Първата година й беше много натоварено, но тя си е щастлива. Сега имат стажове лятото и започна работа в софтуерна фирма близка до факултета заедно с част от състудентите си.

Общи условия

Активация на акаунт