Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Юли '25

• 125 350
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Копче, хареса ли ти Скиатос? Имаше ли много хора и как е в жегите? Красиви места, плажове? Къде повече ти харесва Крит или Скиатос? Ние мислихме сега лятото да ходим там и бях организирала почти всичко преди месеци, но после приятели се обадиха с предложение за Халкидики, но пък то пък взе че се разпадна, и за първа път нямаме рано планирана лятна почивка, което хич не обичам. Сега не мога да намеря подходящо място и едва ли ще стигнем до там, но догодина може би.
Красиви места и плажове -Крит, разбира се!
Скиатос е (за мен) за кратка почивка, с акцент към храната и лежерната почивка. Самото градче Скиатос-  плаж има на скалите, но не и такъв за ходене с деца.  Плажове -не сме и ходили да обикаляме, освен на 2- на които, ако оставим на страна прекрасната вода, им намерих 100 кусура. Nerd
Но, вечерите в Скиатос ми напомнят отчасти Ханя, отчасти Ретимно...Има живот и атмосфера и ми харесва точно това!

Намерихме едно заведение, което препоръчам на всеки. Големи порции и вкусна храна, на пристанището, до обръщалото на автобусите в Скиатос

Не се скъпяха на порции

# 121
Папурче, с целия респект към отговорностите, които си поела към племенника ти, не бих му подреждала желанията, това е избор, който влияе и е добре решенията да си ги вземе той и родителите му. Бих казала, дала съвет, но дотам, този избор трябва да се прави от детето и родителите.

# 122
  • Ямбол
Да е жива и здрава Лорънката, аз си пожелавам мъжът ми и след години да ме гледа така както Безос я гледа нея 😹. Ни роклите ѝ ме смущават, ни лисичата ѝ муцунка.

Уморено ми е и нещо леко негативно (като наближат датите за посещения в София обикновено се случва това), днес съм така:

People Ok WomanPeople Ok Woman

Да се престорим, че не ми виждате многомного стърчащите коси 😅, сутринта май пропуснах да се среша.

Зари, съгласна съм с теб ✌.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 11:34 от Майола Бени

# 123
  • Берлин
Зари, права си. От мен се очаква да го изслушам и посъветвам, но аз не съм убедена кое е най-доброто. За себе си вземам решения много бързо,но случаят не е такъв.

...

Майолка, така си е. Мм ме гледа с такава обич, че грея и летя /пу-пу/

# 124
Парурче, при все, че МГ Пловдив,  ако правилно съм разбрала,  че обсъждате, е на първо място по успех от матурите тази година,  мисля, че място за съмнение не трябва да има, че е правилният избор.

# 125
Папурче,  и аз съм на мнението на Зари и много браво за детето, на което му е трудно да избере сигурно първо желание....
Скиатос и аз го гледам от предното лято след като Раян пуснаха полети ( иначе път до Волос, скъп и ранен ферибот все ме спираше)....засега ранния полет на връщане ме отказва...Копче, а там как се придвижвахте?
Аз пък изгледах много неща от милионерската сватба...пътувахме почивните дни и имах време...И на мен ми харесаха много от тоалетите, Венеция си ми е от любимите места, младоженците изглеждат да се обичат и все пак не са с 20 г. разлика...А бе беше ми забавно ....

# 126
Аз съм от тези, които имаха пълната свобода да вземат сами решения и от много ранно знаеха какво искат. Не и без помощта на учителите, които ми повтаряха, че човек има талант или в хуманитарните или в точните науки и аз съм от първите. С времето се оказа, че учителите ми са преценили грешно, а това, което учих, ми остана хубаво хоби, но няма нищо общо с професията ми и всъщност логическото мислене е силната ми страна. Та аз съм за съвети, разширяване на собствения хоризонт и възможност за проба, което в случая за съжаление не е възможно. Но много ми харесва местната система за задължителна практика, за да се получат живи впечатления  от реалния живот.
И за да не спамя изцяло, сдобих се спонтанно покрай шапката от вчера с ленена риза от HM за плаж (да видим качеството, защото не обичам тежък и бодящ лен) и шапка, но различен модел, защото такава ми се носи това лято. В този ред на мисли Чека ме вдъхнови допълнително с шармантните визии

# 127
  • София
Папурче,  и аз съм на мнението на Зари и много браво за детето, на което му е трудно да избере сигурно първо желание....
Скиатос и аз го гледам от предното лято след като Раян пуснаха полети ( иначе път до Волос, скъп и ранен ферибот все ме спираше)....засега ранния полет на връщане ме отказва...Копче, а там как се придвижвахте?
Хм, за ранния полет на Раян да споменавам ли?! Weary
Кеф цена няма! Ще ставате рано и това е! Sunglasses
От Скиатос взехме още първият ден, първият ферибот до Скопелос. Имахме нощувка там. От Летище Скиатос се взема такси- 10 евро до пристанището, центъра.
Билети за ферибота Скиатос-Скопелос - отиване и връщане -90 евро да си приготвите. Ферито е доста шик. Имаше 3 салона, с кожени лежанки, кафенета и най-вече ...бутик за дрехи! Предложиха ми бански, намален на 100евро. Без пари! Sweat Smile
ММ искаше да взема скутер още първият ден е Скопелос, но на място прецениха уменията му (а и аз си умирах от страх и дадох на собственика да разбере с поглед, че не му трябва тая беля с нас!) и казаха, да не си разваляме почивката.... Обикаляхме градчето пеша. Автобуси има до всяка точка на острова. Не искахме. Искахме да разучим мястото, в което се намираме  за пръв път и това ни стигаше.

В Скиатос има рента кар. Не взехме. Ако вземеш до 7 дни цената беше добра- 25 евро на ден, естествено без нищо друго да се включва. Гориво, застраховки- екстра според уговорката.
От Скиатос тръгват корабчета до всички възможни плажове и места. Качихме се само веднъж до съседния плаж, колкото да си припомним, че искаме да слизаме. Satisfied Шегата настрана, но след ежедневните маратони с екскурзии с корабче и лодки в Тайланд тази година, ми се повръща само като ги помириша. Трябва ми време, да позабравя, може би. Има градски автобус, който срещи 3 евро на човек си те кара до който искаш плаж. Ако посоката е по-далечна, расте и цената на билетчето, разбира се. Ползвахме веднъж- видяхме Курунари и Банана бийч.

# 128
  • София
Ани, Копче, Агент, Чека, прекрасни сте.
Надявам се, че не изпускам никого.

Миналата година за първи път и аз носих шапка с голяма периферия.
Това лято ще сме за 2 седмици на Хиос и вероятно пак ще я взема с мен.
Скрит текст:

Места като Скиатос не са за мен. Както и северният бряг на Крит. Виж южният бряг е приказен.

# 129
  • Пловдив
Да се включа и аз в хубавата тема - на плаж винаги с телефон, шапка и крем. Немога да чета на плажа все се разсейвам. Последните години винаги се настаняваме близо до плажа и друг багаж  не нося.  Залеза от снощи в Гуаделоупе
Скрит текст:
Папурче, аз съм за МГ. Език днес се учи по лесно, не е нужно да е ЕГ.

# 130
Страхотни шапки видях - много различни като стил, но всяка си пасва на собственичката!
Мтз, това ти ли си? Змия, а каква материя е твоята!

Папурче, МГ или Електронни Системи. Извини ме за непоискания съвет.

Чека, ние ще бъдем на Скопелос през Август (отхвърлихме Тасос и Лезбос) в опит да избягаме от тълпите. С наша кола. Ще докладвам, познавайки семейството ще стигнем и до Скиатос и до Алонисос.

Пепсън, имам 1:1 плажна снимка Simple Smile) от Коста Рика!

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 19:55 от Agent Provocateur

# 131
  • София
Агент, ако говориш за ТУЕС,  в Пловдив не знам имат ли такова училище, аз поне не съм чувала.

# 132
За тях говоря, Клеми, за секунда изпуснах факта, че визираме само Пловдив. Благодаря ти за корекцията!

PS Пустата му Коста Рика ми е много на сърце. Трябва да направя албум и от миналогодишното пътуване. Първото ми преди 10 год бях сама и бяха най-освежителните и ревитализиращи 8 дни в живота ми след раждането на децата!

PS Плажът, който си бях избрала беше комбо от черен вулканичен и бял пясък и след всяка вълна комбинацията от двата цвята създаваше нова абстракция. Абсолютна медитация!

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 18:03 от Agent Provocateur

# 133
  • София
Агент, 100% рафия е моята шапка.

# 134
  • София
Ако не бяха ни пускали на завършването 10 пъти химна на ТУЕС, в който се повтаря електронни системи, електронни системи, даже нямаше да се сетя кое е училището. Никак не е лош, направо ти се забива в главата.

Общи условия

Активация на акаунт