Медицински университет - Тема 4

• 60 032
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Варненска клюкарка
Аз писах за еднократната която предшества започване на изплащане на месечна социална помощ - миналия октомври на синът ми му дадоха почти 600 лв без някакви 5-10 лв. А от тогава имаше повишение в помощите. Писах май в първата, или втората тема.
За пръв път чувам и че социални ще ходят на проверки и ми е странно - къде ще ходят, в нечий чужд дом, само защото адресната   регистрация на студента е там ли? Гледат собственост и дали работи или е имал някакви доходи през последните месеци. Не се гледа колко пъти и къде е пътувал студента, нито има ли голяма банкова сметка (то няма и как, има банкова тайна) нито професията на родителите и доходите им. Сред познатите на сина ми тази помощ получава студент роден в далекоизточна страна, който не е бежанец, не знам с какъв статут е тук, а родителите му са с елитни професии. Социална помощ получава и колежка от платената форма на обучение, също и момиче, дъщеря на лекари, тоест не се гледат родителски доходи. На помощта  имат право всички чието образование няма задочна форма и не работят, значи не само за студенти по медицина, дентална, или фармация, но и учащи се за лаборанти, сестри, акушерки и прочие.. Бях писала и да не се занимавате  с тромави процедури свързани със стипендия за успех - социалните дават повече. Неприятното е че се ходи всеки месец до социалните, но тъкмо да свикват сами да се оправят с бюрокрация и опашки.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 09:03 от Беллора

# 361
вели123, така или иначе като отиде в общежитието, трябва да си смени настоящия адрес и след това отива в социалните на студентски град.

# 362
Аз писах за еднократната която предшества започване на изплащане на месечна социална помощ - миналия октомври на синът ми му дадоха почти 600 лв без някакви 5-10 лв. А от тогава имаше повишение в помощите. Писах май в първата, или втората тема.
За пръв път чувам и че социални ще ходят на проверки и ми е странно - къде ще ходят, в нечий чужд дом, само защото адресната   регистрация на студента е там ли? Гледат собственост и дали работи или е имал някакви доходи през последните месеци. Не се гледа колко пъти и къде е пътувал студента, нито има ли голяма банкова сметка (то няма и как, има банкова тайна) нито професията на родителите и доходите им. Сред познатите на сина ми тази помощ получава студент роден в далекоизточна страна, който не е бежанец, не знам с какъв статут е тук, а родителите му са с елитни професии. Социална помощ получава и колежка от платената форма на обучение, също и момиче, дъщеря на лекари, тоест не се гледат родителски доходи. На помощта  имат право всички чието образование няма задочна форма и не работят, значи не само за студенти по медицина, дентална, или фармация, но и учащи се за лаборанти, сестри, акушерки и прочие.. Бях писала и да не се занимавате  с тромави процедури свързани със стипендия за успех - социалните дават повече. Неприятното е че се ходи всеки месец до социалните, но тъкмо да свикват сами да се оправят с бюрокрация и опашки.

Да, социалните ходят по домовете. При дъщеря ми са ходили 4няколко пъти в опити да я открият, но тя цял ден е навън и не са я открили. Звъняли са по съседи да питат живее ли такова лице на адреса. Въпреки, че не са я открили, си получава помощите.

# 363
  • Plovdiv
Утре ще кача файл, който започнах миналата година, от 2021 до 2025, за МУ София, СУ, МУ Варна и МУ Пловдив. Дано е полезен за събиране на данните.
epicagotenmoten, файлът е качен, таблиците са две, за жени и мъже. Качих и снимка на балове за мъже от 2018 до 2021, не помня от къде съм я свалила, може би от форума. Ако има нужда от нея.
Моля, пишете ми, ако е възниквал проблем при качването, ще го изпратя на имейл.
За сега, понеже ще отнеме все пак време, качвам линк към диска. Може да хвърлите един проверяващ поглед всички. Както казах, правих я миналата година, за да запазя инфото за деца, и на познати и на приятели.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r-gs_I1-eOMlTheWvQcOzDmw … tpof=true&sd=true
Благодаря за усилията и идеята на epicagotenmoten. Hug

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 09:46 от N i y a

# 364
  • София
Преди няколко месеца се замислих, че не се събират данните за минималните балове при приема на едно място. Затова реших да направя сайт, който да прави точно това. https://sabev03.github.io/info-mu/

Последните дни се занимавах с изграждането на структурата на самия сайт. Остана само наливането на данни. За момента са предвидени 2024 и 2025 година, но ако има и данните от по-минали години не пречи да бъдат вкарани.

Ако смятате, че това ще е полезно на всички бъдещи кандидат-студенти и имате информация за баловете през годините, може да попълните тази форма:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJJbrSBamJfhNd9PMjeqls … 34968102719944225
Е, браво, страхотна инициатива Hands Plus1
Аз откривам все още налични класиранията на МУ Пловдив 2023:
https://mu-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2023/07/1-%D0%BA%D0%BB% … 80%D0%B8-2023.pdf
https://mu-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2023/07/2-%D0%BA%D0%BB% … 2%D1%80%D0%B8.pdf
Както и данни за 2024: https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/na-treti-tur-balat-za- … hti-do-minimalniq

# 365
# 366
Да попитам и аз, предполагам че престилката е задължителна и няма значение откъде ще си я закупим, но нужен ли е екип тип srubs още в първи курс?

Само престилка, но се изискват еднократни ръкавици и пинсети. Използват се когато са в моргата.

# 367
Здравейте,
В момента въвеждам данните, които ми изпратихте. Оказва се, че няма никакви данни за Тракийския и Бургаския университет. По-скромни са данните за Плевен и Софийски университет.

Благодаря на човека, който ми сигнализира, че съм объркал бала за жени на първо класиране в Плевен. За съжаление незнайно защо МУ-Плевен вече са го скрили и не мога да видя точно колко беше. Ако някой го има с точност нека да го сподели.

# 368
  • Пловдив
Благодаря на човека, който ми сигнализира, че съм объркал бала за жени на първо класиране в Плевен. За съжаление незнайно защо МУ-Плевен вече са го скрили и не мога да видя точно колко беше. Ако някой го има с точност нека да го сподели.

39,05

# 369
  • Plovdiv
Здравейте,
В момента въвеждам данните, които ми изпратихте. Оказва се, че няма никакви данни за Тракийския и Бургаския университет. По-скромни са данните за Плевен и Софийски университет.

Бургас не публикуват балове, миналата година ми казаха приятели.
За Стара Загора - 2024, : Първо - 30,19, няма посочен пол, не съм наясно как е там разпределението.
Второ - 29,13
Трето - 33,59
Имам файловете, ако някой ги иска, ще ги пратя.
За СУ има на първо и второ, последно, само допълнителният прием липсва.
Редактирам : запазила съм второ и трето красиране за 2024 на Плевен:
Второ медицина жени - 36,61, мъже - 30,34; фармация - жени - 28,26, мъже - 25,18
Трето медицина жени - 35,56, мъже - 28,40; фармация жени - 26,74, мъже - 24,73

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 14:35 от N i y a

# 370
Здравейте,

За Стара Загора - 2024, : Първо - 30,19, няма посочен пол, не съм наясно как е там разпределението.
Второ - 29,13
Трето - 33,59
Винаги може да се поиска информация от Университета за минималните балове по полове и години по ЗДОИ.

# 371
  • Plovdiv

Второ - 29,13
Трето - 33,59
Винаги може да се поиска информация от Университета за минималните балове по полове и години по ЗДОИ.
Да, наясно съм, Hug но не ми е трябвало, затова не съм го направила тогава.

# 372
  • София
Бихте ли споделили кои медицински приложения ползват студентите? Също така - кое е това с атласа по анатомия и откриващите се названия?

# 373
Ния, а какви са баловете за Бургас миналата година?

# 374
Бихте ли споделили кои медицински приложения ползват студентите? Също така - кое е това с атласа по анатомия и откриващите се названия?

anatomy learning

Общи условия

Активация на акаунт