12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 44 469
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
  • у дома...
Излезе класирането на УХТ-Пловдив! Не мога да разбера дали сме приети - срещу името му е първото желание, но на "участващ в класиране" пише "не"...
Да не би това "участващ в класиране" да е ако си приет не по първо желание и да подадеш за участие на второ класиране?

# 61
Благодаря за новата тема!
Ако има някой на който по-голямото му дете да учи ССС, може ли да даде някаква информация за обучението. Младежът много се е притеснил, че няма завършване тази специалност.
Моят син завършва ССС тази година. Трудно е, но ако ходиш на лекции и упражнения, няма нищо страшно и непреодолимо. Просто трябва учене и постоянство.
Но от 100 човека на защита на дипломна работа са допуснати около двайсетина. Останалите имат невзети изпити.

# 62
Излезе класирането на УХТ-Пловдив! Не мога да разбера дали сме приети - срещу името му е първото желание, но на "участващ в класиране" пише "не"...

Аз бих звъннала в университета да попитам, за да съм сигурна точно какво е положението.

Ох, аз много се ядосвам, че УНСС и СУ още не са нанесли баловете. Айде СУ приемаха записвания до вчера, но УНСС приключиха още в понеделник, а балове още няма.

# 63
В документите за записване на приетите, гледам че във всеки университет искат разлини неща. Основните са диплома оригинал , снимки и документи за записване индивидуални за всеки ВУЗ
В УАСГ искат медицинско, а в ЛТУ не искат. Някъде видях че даже и свидетелство от Психо искат.

# 64
В ТУ искат и сканирано удостоверението от първи гимназиален етап.

# 65
  • у дома...

Аз бих звъннала в университета да попитам, за да съм сигурна точно какво е положението.

Ох, аз много се ядосвам, че УНСС и СУ още не са нанесли баловете. Айде СУ приемаха записвания до вчера, но УНСС приключиха още в понеделник, а балове още няма.
В УНСС май ще има балове при класирането. А и там балообразуването е едно и също за всички специалности, като за тези, където се изисква математика ДЗИ Мат се умножава с коефициент 4, ако кандидата е положил такова ДЗИ.

# 66
Много ми хареса сайта на УНСС при кандидатстването с опцията за разместване с влачене, с информация за таксите, с описанията, всичко. Със сайта на СУ преживяването беше ужасно. Какво подреди, как ги подреди - още ми е лошо. Дано стане правилното за нея и за всяко дете.

# 67
Е това е тъпо, защото, ако бала е сгрешен, няма да има време да се звънне, за да се направи корекцията. Аз затова толкова се тюхкам за тези балове. Помня, че в предишната тема някой писа, че е имало грешка при изчисляването на бала миналата година - не помня в кой университет беше. Но са звъняли, за да го коригират.

Много ми хареса сайта на УНСС при кандидатстването с опцията за разместване с влачене, с информация за таксите, с описанията, всичко. Със сайта на СУ преживяването беше ужасно. Какво подреди, как ги подреди - още ми е лошо. Дано стане правилното за нея и за всяко дете.

И аз съм по-доволна от сайта на УНСС. В този на СУ всичко е направено възможно най-сложно.

# 68
  • София
За УНСС имате ли представа колко време след изпита излиза резултатът? Става въпрос за техния ЕПИ.

# 69
  • у дома...
За УНСС имате ли представа колко време след изпита излиза резултатът? Става въпрос за техния ЕПИ.
3-4 дни. Предполагам, че за последното ЕПИ утре, в понеделник ще излезнат резултатите.

При грешно нанесена оценка на едно от ЕПИ-тата, УНСС се коригираха сами, пратиха мейл и се обадиха по телефона на девойката да ѝ се извинят за грешката.

# 70

На сина ми им бяха казали в деня на изпита, когат да си чакат резултатите. Изпитът май беше в сряда и им бяха казали, че в понеделник ще бъдат обявени.

3-4 дни. Предполагам, че за последното ЕПИ утре, в понеделник ще излезнат резултатите.

При грешно нанесена оценка на едно от ЕПИ-тата, УНСС се коригираха сами, пратиха мейл и се обадиха по телефона на девойката да ѝ се извинят за грешката.

Да и при сина ми имаше корекция. Първо бяха написали една оценка, след седмица оценката беше друга. Обаче мен ме притеснява, ако не видят, че има грешка, защото няма да имам време да реагирам. И те са хора - може да сгрешат.

# 71
За нас също драмите приключиха, записа се младежът, рано сутринта не е имало хора, а и вече бяхме подготвили наръча хартии.
Бях възмутена от работното време на гишенцата, но дъщеря ми ме увери, че в нейния университет са се и били на опашка за протоколи. Ами хубава работа, но българска
По отношение на трудността това е относително. По наблюдения, народа го мързи, много невзети изпити, подкаскзване и преписване на поразия. Позната завършва екология в СУ, не знам лесна или трудна специалност е, но завършва самичка. При дъщеря ми също успеваемостта не е висока на финала. Така че всеки да си наляга парцалите и да учи. Пряк път няма, не и в университетите и специалностите, които са избрали нашите деца. Има и достатъчно университети фантоми с онлайн дипломи, има си клиенти и за тях. Но тях няма какво да ги обсъждаме и да треперим.

# 72
В СУ писах аз за грешки минали години, и сега се оказа при позната, че имаха. Звънна и веднага я коригираха, но както казахте- тя видя и се обади, ами ако не беше....

# 73
Незавършването има съвсем друго обяснение. Бройките ДП не са променяни десетилетия, а броят деца постоянно намалява, като прибавиш,че ученето в чужбина е все по-достъпно и изтичат доста повече деца от преди 10-20г. Та в ДП приемат деца, които нямат капацитета да го завършат. В инженерните специалности им трябва математика и физика, качествено учене чо тези предмети има само в единици училища в страната.
Хубавото е, че за сега университетите поне не пускат нeуки инженери, че ей тогава Господ да ни е на помощ

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 12:03 от скаридка

# 74
  • у дома...
Хепи, честито за младежа и успех! Какво записа?

Скаридка, те затова и от тази година намалиха бройките за държавна поръчка. Мит е вече това, че е достатъчно да се запишеш и вече си с готова диплома за висше. Поне за университетите с реноме.

Общи условия

Активация на акаунт