НПМГ - Тема 11

• 18 137
  • 136
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, записвам се и аз във вашата тема.  Младежът става НПМГец от тази година. Това си му беше първо желание (избра НПМГ пред СМГ) и се надявам да изкара едни прекрасни, вдъхновени и вълнуващи 5 год в училището.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 19:40 от Сейчан

# 31
  • София
Желаем му го от сърце и на него и на останалите бъдещи и настоящи НПМГении!

# 32
  • София
Записвам се и аз тук с един младеж, паралелка Химия.
Това му беше първо и единствено желание и се радвам, че си осъществи мечтата.
Предполагам, че макар и 8 клас да стартира по-рано, учебната година се открива стандартно за всички на 15 Септември?
Ще се радвам да се видим и да запознаем и ние 🍀

# 33
  • София
Привет,
И от мен запис. Младежът ще бъде в 8 е клас, биология и химия с немски. Това искаше много, беше му първо желание.
Вярвам, че ще бъде на добро място, в добри ръце и ще учи с огромно желание.
Леко се притеснява да не е попаднал в предимно момичешки клас, но това ще разберем Септември предполагам.

# 34
Привет,
И от мен запис. Младежът ще бъде в 8 е клас, биология и химия с немски. Това искаше много, беше му първо желание.
Леко се притеснява да не е попаднал в предимно момичешки клас, но това ще разберем Септември предполагам.
Поне миналогодишните 8 е не са предимно момичешки, балансирано е. А и като цяло класовете са доста "отворени" в смисъл усещането не е да си затворен в едни клас само. Добре дошли!

# 35
  • София

Поне миналогодишните 8 е не са предимно момичешки, балансирано е. А и като цяло класовете са доста "отворени" в смисъл усещането не е да си затворен в едни клас само. Добре дошли!
[/quote]
Много благодаря!

# 36
Привет,
Подгответе се, че ще бъде трудно в 8 клас. Това е паралелката, където в 8 клас е най-трудно, тъй като се учат всички предмети, засилено химия и биология и освен това немски по 12-13 часа седмично, а за повечето деца това е чисто нов език и стрес.
Но в края на учебната година нещата ще се стабилизират.

# 37
  • София
Привет,
Подгответе се, че ще бъде трудно в 8 клас. Това е паралелката, където в 8 клас е най-трудно, тъй като се учат всички предмети, засилено химия и биология и освен това немски по 12-13 часа седмично, а за повечето деца това е чисто нов език и стрес.
Но в края на учебната година нещата ще се стабилизират.
Благодаря за информацията.

# 38
Здравейте, записвам се и аз да следя за полезна информация - за една госпожица от 8д Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 16:01 от Potrebitelsko ime :)

# 39
Здравейте
И ние ще бъдем НПМГ-ейци - 8а клас.

# 40
Здравейте! Честито на всички деца, които положижа толкова много труд и усилия, за да сбъднат мечтата си и да станат част от едно от най-желаните училища в България! Те са истински герои и трябва да бъдем горди с тях! Учиха не само за НВО- та, но и за олимпиади и състезания и накрая успяха! Пожелавам им бързо адаптиране в новата среда, много здраве, успехи, нови приятели и незабравими моменти! 🥰
Има ли дечицата, които са приети в 8- ми ж?
Много се надявам и ние родителите да се опознаем, за да си помагаме и споделяме мнения. Успех на всички новоприети!❤️

# 41
Здравейте!

Приятно ми е "да се запознаем"Simple Smile

Девойка, 8Е (биология и химия, немски).
Успех на всички деца.

Привет,

# 42
Към тези, които са приети с Биология и Химия - само с подготовката от курса ли успяха децата ви? Какви стратегии са били успешни в подготовката?

# 43
В нашия случай курсът по химия миналата година беше напълно излишен и се оказаха напразно платени пари. Не получи нищо допълнително към онова, което вече знаеше от самоподготовка. Просто минаха учебника отново.
За биологията - курсът се състои от лекции с подробна информация вкл. и извън учебника. Детето ми я знаеше, тъй като много сериозно си учеше само, но нямаше как да знаем предварително колко и каква информация извън учебника ще включат на изпита. Платихме, но не сме ходили на курса, само получавахме презентациите. От моя гледна точка е некоректно да се включва на изпита материал, за който ще разбере само човек, който е платил за курса на НПМГ.

# 44
  • София
Синът ми за паралелка Химия се яви на състезанието само по химия, не е ходил на биология. Неговото желание беше паралелка химия и не пожела да се застрахова и с изпит биология.
Много зависи за коя паралелка кандидатствате. Ако се явява и с химия и биология, ще има план Б. В нашия случай, ходи на курс една седмица априлската ваканция в НПМГ, всеки ден изписваха страшно много и решаваха задачи.
Около 2 месеца веднъж седмично решаваше задачи с наша близка, завършила Микробиология.
Ако няма да ходи на курсовете на НПМГ, задължително си купете сборника със задачи и решавайте. За мен форматът е специфичен и не става просто с четене на учебника.
На него му върви доста математиката, така че със задачите се справяше много добре.
След състезанието на НПМГ сподели, че според него изпитът тази година е бил доста по труден.
Като гледах резултатите после едва 15-18 деца имаха над 92 точки (той имаше 92.46 и исках да знам какви са шансовете изобщо).
Балът за неговата паралелка е страшно висок за мен, след математическите.
Момчета 472.2
Момичета 475.74
с около 5 точки по-висок от 2024.
Купете си също така учебниците, по които учат НПМГ по химия и биология.
Според мен може и само да се подготви детето, но да тренира конкретния формат.
Стискам палци 🍀

Общи условия

Активация на акаунт