Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 952
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Благодаря. Диетата е ясна. Детето се прибира от село скоро, за училище.
Но този висок гликиран хемоглобин май говори за поддържана висока кръвна захар през последните 3 месеца (доколкото четох)? С диета регулира ли се до нормални нива? ЛЛ ще ни нахока здраво Flushed

# 421
Не е супер висок, но вероятно ще трябват допълнително изследвания. Диабетът не е шега работа. Лошото е , че децата не го разбират и не спазват режим, какъвто трябва.

# 422
Преди няколко дни някой беше искал съвет за болки в кръста - споделям това упражнение. На мен лично ми действа добре:

https://prekrasna.bg/5-minuten-yaponski-metod-s-karpa-izpravya-g … yQTWxufPxLPQcZ4xw

# 423
Благодаря. Диетата е ясна. Детето се прибира от село скоро, за училище.
Но този висок гликиран хемоглобин май говори за поддържана висока кръвна захар през последните 3 месеца (доколкото четох)? С диета регулира ли се до нормални нива? ЛЛ ще ни нахока здраво Flushed
Гликираният хемоглобин отразява средно как е била кръвната захар, най-грубо казано. За 3 месеца назад някъде, червените кръвни клетки живеят толкова някъде.
Така че ще спадне и той, като вече не вдига захарта, но естествено не от днес за утре. Притеснявайте се за детето а не за хокането от лекаря, което ще е с пълно право в случая. Детето тепърва ще го тресе пубертет и ще се бунтува, говорете и с него, и с бабите да не му угаждат с тесто и сладко.
И не, не мекици със сирене за целта... Сирене без мекици по-скоро Grinning Мед не е много по-различно от захар, не се заблуждавайте че понеже има и някакви малки количества полезни неща в него, захарта в него не вреди както тази от магазина...

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 10:47 от natka

# 424
  • Бургас
Против гадене и повръщане: Вомитусхил, капки, хомеопатично.

Вомитусхил не и хомеопатично, а някакъв коктейл. На половината деца действа наобратно, т.е. засилва повече повръщането.
При нас единствено помагаше детето да седи на предната седалка до шофьора и да гледа пътя.

# 425
Вомитусхил е Кокулин са хомеопатични лекарства. Много са слаби и като бяха малки децата ми,може би малко помагаха,но после изобщо.

# 426
  • София
Против гадене и повръщане: Вомитусхил, капки, хомеопатично.

Вомитусхил не и хомеопатично, а някакъв коктейл. На половината деца действа наобратно, т.е. засилва повече повръщането.
При нас единствено помагаше детето да седи на предната седалка до шофьора и да гледа пътя.

Пише си, че е хомеопатия: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000649

# 427
Взех вече близалките. Видях, че са джинджифилови, дано не са неприятни.
Детето е на 8г. Не повръща, но винаги ѝ е много лошо, особено на завои. Надявам се с тях да избегнем гаденето.
Благодаря за всички отговори!

# 428
  • Бургас

Маркетинг Grinning
Съставките са хомеопатични, но смесването им не.

# 429
Здравейте, имам кожно образувание около носа, дължи се на носенето на очила.
Препоръчайте ми моля някакво коремче, тъй като лекарката, при която ходих иска да плащам 3-4 пъти частни прегледи за махане на въпросното нещо на лицето ми с течен азот .

# 430
Не експериментирайте със съвети от хора, които не са видели проблема и нямат медицинско образование. Особено на лицето! И на всяка друга част, де. Имате ли точна диагноза поне, какво образувание?

# 431
Какво искате да кажете? Съставките хомеопатични, а смесването не? Имате предвид, разреждането или?

Питам, като излагам и моята гледна точка и нещо ми се губи нишката.
Хомеопатичен „състав“ в класическия смисъл почти няма. Първоначално може да се използва каквото и да е вещество, минерал, билка, животински продукт, дори и някакъв “патологичен” материал. Едва след многобройните разреждания (напр. 30С = 1 част вещество в 100³⁰ части разтворител) молекули от първоизточника даже практически отсъстват.

Маркетинг Grinning
Съставките са хомеопатични, но смесването им не.

# 432
Препоръчайте ми моля някакво коремче, тъй като лекарката, при която ходих иска да плащам 3-4 пъти частни прегледи за махане на въпросното нещо на лицето ми с течен азот .
Да не ви плаша, само пример давам, който за жалост е реален. Леля ми така мислеше че е от очилата нещо, образувание някакво беше (не бенка или брадавица)там на носа и добре че работи в болница, та един ден на шега прибягала до дерматоложката в обедната почивка. СЛед биопсия се оказа че е меланома и в момента е на химиотерапия. Така че първо на доктор и каквото той ви каже. ВЪобще не се занимавайте с кремчета и подобни, защото не знаете какво стои зад това "безобидно" на пръв поглед нещо.

# 433
Да не ви плаша, само пример давам, който за жалост е реален. Леля ми така мислеше че е от очилата нещо, образувание някакво беше (не бенка или брадавица)там на носа и добре че работи в болница, та един ден на шега прибягала до дерматоложката в обедната почивка. СЛед биопсия се оказа че е меланома и в момента е на химиотерапия. Така че първо на доктор и каквото той ви каже. ВЪобще не се занимавайте с кремчета и подобни, защото не знаете какво стои зад това "безобидно" на пръв поглед нещо.

Именно при дерматолог бях, но биопсия не ми е правила. Преглед и каза няколко процедури с течен азот да направим.

# 434
Твърдо образувание с кремче няма да се махне. Послушайте дерматоложката и го махнете. Ако Ви идва скъпо, вижте и някъде другаде, но не оставяйте нещата така.

Общи условия

Активация на акаунт