Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 28 403
  • 717
  •   1
Отговори
# 690
Няма и да се задълбочат. Търсете други начини.

Точно затова писах тук. 😍

# 691
.... Имам повишен апетит, за съжаление.
Повишен апетит, или глад?
Повишеното ТСХ означава и бавен метаболизъм. Аз бих увеличила още дозата на еутирокса, и като начало бих изключила напълно глутена.

# 692
Търсете друг ендокринолог. В големите градове има по 1, макс 2 читави. От ИР може да има повишен апетит, както и наддаване на тегло без повишен прием на калории. ИР хич не е шега работа, води след себе си повишаване на пикочна киселина, често боледуване и т.н. Ако ендокринологът е добър, трябва да препоръча съответните медикаменти и/или хранителен режим. Вече в комбинация с Хашимото още по-внимателно следва да се подходи.

# 693
Апетит. Но аз отдавна си го имам. 😒 Мислех и аз да пробвам да махна глутена, да.

Spasiyka, благодаря за отговора, не мога да го лайкна.

Благодаря на всички, ще чета и ще се боря.

# 694
Въобще махни тестените. Не знам колко ти е на гладно инсулина.

# 695
Да постигна това е борбата ми от години. Инсулинът на гладно последно ми беше 18 - през февруари.

# 696
Много е 18. Пречат ти тестените.

# 697
  • София
Търсете друг ендокринолог. В големите градове има по 1, макс 2 читави. От ИР може да има повишен апетит, както и наддаване на тегло без повишен прием на калории. ИР хич не е шега работа, води след себе си повишаване на пикочна киселина, често боледуване и т.н. Ако ендокринологът е добър, трябва да препоръча съответните медикаменти и/или хранителен режим. Вече в комбинация с Хашимото още по-внимателно следва да се подходи.
Кога ендокринолозите са препоръчвали хранителни режими?

# 698
Има такива, които препоръчват хранителен режим. На мен лично са ми препоръчвали за ГД

# 699
  • София
Ми до сега при толкова жени с проблем със щитовидната не съм видяла да им предложат режим. Не изключвам да има, но не е честно срещано и не му е работа на него.

# 700
Има си диетолози за тази цел, така е.

Ми до сега при толкова жени с проблем със щитовидната не съм видяла да им предложат режим. Не изключвам да има, но не е честно срещано и не му е работа на него.

# 701
Здравейте, някой с препоръка за ефикасен крем за мазане на белези след лапароскопска операция?
Преди много години съм мазала с Контрактубекс оперативен голям белег, но явно не съм била сериозна с мазането и сякаш не помогна.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 22:44 от hintt

# 702
Не знам друг, освен Контрактубекс, но и на мен не ми помогна, за белег от нормална операция.

# 703
Kelo cote за белези.

# 704
  • София
Здравейте, някой с препоръка за ефикасен крем за мазане на белези след лапароскопска операция?
Преди много години съм мазала с Контрактубекс оперативен голям белег, но явно не съм била сериозна с мазането и сякаш не помогна.
Крем с невен

Общи условия

Активация на акаунт