За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 805
  • 618
  •   2
Отговори
# 90
Тирекс, какви проблеми могат да докара приема на пробиотици?

Поява на слуз в изпражненията, разстройство/ запек,усилване на колики, ленив стомах....
Излишна намеса е, без доказана нужда.
Организмът изгражда сам тази система. Нужно е само да се дава адекватна храна. До 6 месеца кърма/Ам и за ужас на много майки- без вода в допълнение и в последствие адекватно захранване по възможност приготвено в къщи, без бурканчета.
Просто мнение от четене и опит. Изобщо не целя спор или провокации.
Реагирам остро обаче, на спекулации с майчин страх. Насаждането на научно необосновани "нужди" с цел продажби.
Не може да вървят редом с млякото! То е нужно,те- не, ако специално не се налага.

# 91
Аз давах пробиотик (Омнибиотик Панда) до 4 месец по препоръка на педиатъра в родилното. Родих секцио. Нищо от изброеното не ни беше налично. Запек никога не е имала, нито разстройство. Коликите отшумяха около 3-я месец. Не бих казала, че червата са й лениви, дори много добре се изхожда. И готвено е яла, и пюрета от бурканчета. Важно е да се гледа състава (Слънчо, Ганчев, дори и Хип - пълен хикс им давам), та да… четене с разбиране. И аз не искам да влизам в спорове. Моето мнение е, че родени секцио, ако приемат качествен пробиотик - няма как да им навреди. Да, после кисело мляко, кисело зеле и естествени пробиотици - ок, но за новородено - няма как.

# 92
Не споря. Попитахте- отговорих.
И никъде не твърдя,че на всяка цена ще ви се случат изброените.
Но задължително и препоръчително, определено не е.

# 93
Задължително нищо не е - освен храната. Но го намирам за препоръчително. 3/4 месеца е ок. За мен. Всеки сам си решава. Някъде между мненията ни е истината.

# 94
Предпочитам истината да е в ръцете на науката,не в нашите.
Моята мъка е огромната разлика в педиатричните препоръки в БГ и навън. Визирам добрите школи. Няма прави,криви и виновни майки. Всички искаме най- доброто за децата си. Но за съжаление сме в огромно лутане и липса на работещи авторитети.
За протокола- и аз давах. Както всички...пак по препоръка на педиатър ,не защото е модерно. После ми се случиха някои неща и един друг педиатър, та...за това се обаждам от време на време с най- добри чувства!
Доста по- простички са нещата и е видно бързо, кое работи и кое- не.

# 95
Здравейте ! На каква възраст дадохте за първи път на бебетата си свинско месо ? Дъщеря ми след седмица прави 10 месеца . Досега съм й давала само пуешко , заешко , пилешко и телешко . Проблем не е имала. Днес за първи път дадох и пюре на Хип със свинско месо . Надявам се да няма проблем , знам че е по - трудно смилаемо .

# 96
Моят въпрос е дали в частните детски кухни използват по-качествени продукти от държавната?

# 97
Моят въпрос е дали в частните детски кухни използват по-качествени продукти от държавната?

Зависи от частната. Със сигурност има такива с много ниско качество. Може да опитате всеки ден различни и да намерите своята.

Здравейте ! На каква възраст дадохте за първи път на бебетата си свинско месо ? Дъщеря ми след седмица прави 10 месеца . Досега съм й давала само пуешко , заешко , пилешко и телешко . Проблем не е имала. Днес за първи път дадох и пюре на Хип със свинско месо . Надявам се да няма проблем , знам че е по - трудно смилаемо .

Аз някъде около годинката дадох. И за мен е по-трудно смилаемо. Педиатъра също ме посъветва да изчакам. Щом сте на пюрета и избираш ти какво да дадеш, просто не взимай свинско. Има достатъчен избор на други меса.

# 98
Свинско и аз дадох след годинката. В пюретата месото е някакъв много малък процент, по спомени около 8 процента от цялото количество пюре, така че надали ще е проблем, още повече, че детето се е захранило с други видове месо.

# 99
  • UK
Свинското не е по-трудносмилаемо от телешкото/говеждото. Давала съм по някое време след 6 месеца.

# 100
Аз не съм видяла смислено обяснение защо свинското да е по-трудно смилаемо. Просто някой си така бил казал. Единствената храна, която категорично не бива да се дава преди годинката е медът. Също и храни с високо съдържание на живак е добре да се избягват. Важно е да не се дават кръгли храни, с които лесно може да се задави бебето. И да не се дава никаква добавена захар и със солта да се внимава. Оттам нататък е хубаво да се дава възможно най-голямо разнообразие от храни, за да свиква бебето с вкуса на възраст, в която приема почти всичко. И е хубаво да се дават храни, богати на желязо. Свинското е сред тях, макар и не чак толкова богато на желязо като телешкото или агнешкото примерно.

Ние дадохме парче пържола на 7 месеца някъде и кюфтета на 8 месеца.

# 101
  • Пловдив
Всичките меса съм ги предложила между 6-8 месец.

# 102
Защото свинското е най-мазното месо от всички други. За това и се почва с белите меса - заешко, пилешко, пуешко. Като най-леки.
Разбира се, всеки може да дава, каквото сметне за добре. Аз предпочетох свинското да дам около годинката. Има достатъчно други меса и риба, които разнообразяват менюто.

# 103
Зависи коя част се дава за това колко е мазно. А и мазнините са супер важни за бебетата, мозъкът има нужда от мазнини, за да се развива

# 104
  • UK
Да, това за свинското, че било ‘тежко’ е от рубриката ‘една жена каза’. Като много други неща впрочем.
В България съм чувала, че и маслините били ‘тежка храна’.

Общи условия

Активация на акаунт