За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 661
  • 611
  •   1
Отговори
# 420
  • София
За абонаментните кутии, аз си подбирам играчки подходящи за възрастта и си ги взимам тях.Не мисля че са практични и по-евтини тези кутии.

Вит Ка пишеше, че се дава от педиатъра, когато бебето стане на 1 месец.Така и направихме, педиатърката въздъхна "Ох,слава Богу, че не е инжекционен, че нямам !"
30 мл + 1 лъжичка
90 мл + 2 л.
120 мл + 3 л.
И така нататък...
И все пак четете, примерно на Хип Комбиотик 3 е с една лъжичка на 45 мл вода.

# 421
На моята кутия Аптамил АР пише 
90 мл - 30 гр
Както казаха, но отгоре пише с дребни букви 100 = 90 мл преварена вода и 3 лъжички.
На хипп си пише колко преварена, колко лъжички и колко готова смес става.
Направих си ‘експеримент’ и публикувах въпроса си в една група във фб и се оказва, че всеки различно приготвя млякото……..
Буквално..

# 422
30 мл + 1 лъжичка
90 мл + 2 л.
120 мл + 3 л.
И така нататък...
И все пак четете, примерно на Хип Комбиотик 3 е с една лъжичка на 45 мл вода.
Оф, аз сега видях каква глупост съм написала в бързината, вместо 60 мл + 2л съм написала 90 +2 Sweat

# 423
Нищо, аз знам как е по схема. Въпроса ми беше друг. Пускам линк към публикацията ми.
Много различни мнения има.
😀 а малкото зверче май напъва за повече мл вече ама не мисля, че е ок😀
https://www.facebook.com/share/p/19ypLkMe71/?

Оказва се, че всяка майка различно прави храната?

# 424
Не мога да видя публикацията, защото е в затворена група. Но каквото и да правят хората, правилния начин да се приготвя АМ е един, според инструкциите на производителя. Не е толкова сложно, отмерваш си съответното количество вода и после сипваш вътре колкото АМ е указано. Ако не се спазва стават проблеми, защото бебето пие разредено мляко или недобре разтворена формула.

На моята кутия Аптамил АР пише  
90 мл - 30 гр
Както казаха, но отгоре пише с дребни букви 100 = 90 мл преварена вода и 3 лъжички.
Ами да, като смесиш 90 мл вода и 3 лъжички сухо мляко се получава 100 мл АМ?

Относно увеличаването на дозата, ако бебето си изпива всеки път шишето до дъно, трябва да започнеш да му правиш повече. По принцип винаги трябва да остава малко АМ в шишето, за да си сигурна, че му стига.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 02:26 от Tessaria

# 425
Не мога да видя публикацията, защото е в затворена група. Но каквото и да правят хората, правилния начин да се приготвя АМ е един, според инструкциите на производителя. Не е толкова сложно, отмерваш си съответното количество вода и после сипваш вътре колкото АМ е указано. Ако не се спазва стават проблеми, защото бебето пие разредено мляко или недобре разтворена формула.

Относно увеличаването на дозата, ако бебето си изпива всеки път шишето до дъно, трябва да започнеш да му правиш повече. По принцип винаги трябва да остава малко АМ в шишето, за да си сигурна, че му стига.
Не е време да си изпива цяло количество, а по-малката доза е малко. От там ми дойдоха чуденките. Няма как от 90 да скочи на 120.
Въпросът е, че всеки различно приготвя.
1 казва слагам първо ам после водата ?
2 каза слагам 120 после лъжичките
3 казва слагам малко вода, бъркам лъжичките, после доливам до 120

На хипп ар пише всичко подробно, но явно не на всички.
На таблицата на Аптамил АР  пише 90 мл - 3 лъжички примерно. Докато на хип си пише 90 мл - 3 лъжички - еди си колко ГОТОВА СМЕС

# 426
  • Пловдив
Реално количеството все е едно и също, всеки го прави както му е удобно.
Аз докато си топля водата в микровълновата в другото шише вече съм сложила лъжиците АМ, след това само сипвам водата, друсвам два пъти и детето вече яде.

.

# 427
Не е време да си изпива цяло количество, а по-малката доза е малко.
Извинявай, но не разбирам какво искаш да кажеш тук. Ако 90 мл не му стигат на бебето, трябва да започнеш да правиш по 120, независимо, че няма да изпие всичко и ще останат 10-20-30 мл. Винаги ще остава по малко, няма как иначе.

За смесването, като сложиш първо АМ и после долееш вода, откъде ще си сигурна колко вода добавяш? Ако си я отмерваш в друг съд предварително е ок, но в този случай няма разлика дали ще сипеш прахчето във водата или водата при прахчето. Както искаш можеш да си го бъркаш. Единствено не е ок да сипеш лъжичките и след това да досипваш вода до указаните милилитри, без да си я отмерила предварително, че е точното количество.

На таблицата на Аптамил АР  пише 90 мл - 3 лъжички примерно. Докато на хип си пише 90 мл - 3 лъжички - еди си колко ГОТОВА СМЕС
Ами едно и също е, просто на Аптамила са си спестили пояснението, че след като смесиш водата и АМ, сместа ще е малко над 90 мл.

# 428
Благодаря, Onirique! Heart По- добре съм днес, мога и да се усмихвам отново хахха Леле, представям си какво си преживяла и ти първия път Scream 7 месеца го опазих аз, въобразявах си, че няма да го допусна, ноо съм грешала. Сега разбрах, че ,,секунда невнимание" не е пресилен израз, буквално толкова им трябва. Слава богу е добре Hands Pray

Аз моето човече успях да го опазя 8 месеца да не падне от никъде. До един хубав ден, в който просто полетя от повивалника 😃 който е метър и нещо висок. А бях до нея.
Преди малко, понеже се опитва вече да ходи, но не пази баланс, позволих на едно момиченце да я гушне, тя пък не я хвана добре, свлече се, падна си лекичко на главата, заплака. След малко вече ѝ нямаше нищо. Тук аз вече съм виновна, че не бях в готовност да я хвана.
Какво да ти кажа, част от живота е това. По-малко самообвинения, гледаш за повръщане и дезориентация, сънливост, знаеш. Малките са по-жилави, отколкото си мислим.

# 429
  • София
видях каква глупост съм написала в бързината, вместо 60 мл + 2л съм написала 90 +2 Sweat
Случва се, аз това изобщо не го бях забелязала 😁
Имах предвид, че на нашето мляко 3 -ка, на 45 мл вода се пада 1 лъжичка .

Иначе аз примерно наливам водата ,затоплям  в нагревателя и тогава слагам млякото.

InYan238 , миличката ,няма как да го опазиш от всичко, ти първа ще има да пада.
Това си е част от детството 😁
Моето малкото много пада ,ох няма да казвам колко пъти се изсипва вече от спалнята, но той се и катери ,опасна работа е!
 Кухненските столове съм ги изкарала на терасата.

# 430
Непредвидими са дребните, малката преди малко се набра на масичката на стола за хранене (най-обикновения, лек стол от Икеа), та я хванах в последния момент преди да се изсипе на земята с все стола върху нея. Тепърва ще става интересно, наистина за части от секундата се случва всичко. 😃

# 431
Здравейте мами ❤️Имам бебче на почти 3 месеца ,като от близо месец има постоянни хрипове от нослето ,по 3 пъти на ден пръскам с физиологичен разтвор и вечер ползвам аспиратор, но даже и след почистване пак има хрипове, много пъти даже няма видимо секрет ,а пак има хрипове ,най силно изразени са при плач 2 ма педиатри ми казват че било нормално, но на мен не ми дава мира при вас случвало ли се е

# 432
  • Пловдив
Може да пробваш освен физиологичен разтвор, да пръскаш сребърна вода.
Пускали ли сте секрет за бактерия. Голямото дете имаше бактерия в носа и дълго време я влачи. Накрая пулмоложката каза, че няма смисъл само да го блъскаме с антибиотични капки и че ще я израсте в един момент. От години няма вече такъв проблем и секретът му е чист.

# 433
  • София
Някой дали има триъгълник на Пиклер и Монтесори кула, каня се да взема за моето едногодишно, но се чудя дали "бейби" размер или нормален.
Ето този гледам
https://mamtoys.bg/product/baby-pikler/
И други на Wooden Magic , които са една идея по-големи.
И за Монтесори кулата, има ми някакви специфики?

А за хрипащото носле на бебчето, да няма рефлукс и да му се връща нагоре?
С тоя рефлукс име ще ми излезне във форума, ама съм го минала този "филм" и си го мисля.

# 434
Bubble, ние купихме директно големия размер Пиклер, защото не ми се струваше удачно да инвестирам в толкова скъпа играчка, която евентуално ще ползва няколко месеца. Детето  (на 1г1м) спорадично проявява интерес към него, два-три пъти в седмицата да се качи веднъж и да слезне, това е 😏 Надявам се с времето да му стане по-интересен. Виж, по стълби (стълбище) може да се катери и слиза с часове 🤣

Общи условия

Активация на акаунт