Студенти в Нидерландия - 26

• 45 266
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте Simple Smile
Може ли, да ми помогнете дали правилно съм разбрала и не изтървам нещо, защото синът ми уж си ги следи нещата, но е доста пестилив на информация, която ми дава и аз лично се притеснявам Simple Smile

Става въпрос за таксата. Заявил е, че ще се плаща със заем. Този заем се заявява, след като има има регистрация и холаднска сметка, нали ? Докато получи заема, той си внася вноските за таксите - това кога и как ще стане ?!? Доколкото ми стана ясно, ако е холандска сметка, ще си ги дръпнат автоматично, но в момента е заявена българска.

Извинявам се, ако вече е коментирано, но не го намерих!
Нашият опит от първо лице - заявихме, че ще се плаща таксата на вноски. Дадохме BG сметка. След вземане на BSN и откриване на сметка в NL, девойката писа на университета, че сметката е друга - тя не можеше сама да я смени.
После - в DUO - пусна апликация за заема за таксата. За 1 ден я одобриха.
От там нататък е така, както е описала Червенокоска.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 13:33 от Sunny bunny

# 361
  • София
Да, DUO одобряват заем за таксата  бързо. До дни. За другите компоненти от финансирането се бавят, защото разглеждат много съпътстващи документи и обстоятелства.

# 362
Някой да има контакти на човек или фирма за транспортиране на мебели от ИКЕА Heerlen до Маастрихт?
С доставките на ИКЕА не става, имат свободни дни, другата седмица.

# 363
При доставка със Спиди обаждат ли се по телефона на място? Синът ми е с БГ номер и са го записали с 088, а не с +35988... Като поисках да го сменят, казаха, че те и без това няма да се обадят на бг номер. Е как тогава ще го получи? Също, сложих вътре 400 мл. измивен гел за лице, да не вземат да ми върнат колета заради него?
Аз редовно пращам със Спиди. Не само, че не се обаждат, ами и направо си оставят пратката пред входа.Единствено може да се следи докъде е и да се проверява пред входа.Като изключим това, не съм имала проблеми с пратки досега.Капки за нос съм пращал само от лекарствата.

# 364
  • София
При доставка със Спиди обаждат ли се по телефона на място? Синът ми е с БГ номер и са го записали с 088, а не с +35988... Като поисках да го сменят, казаха, че те и без това няма да се обадят на бг номер. Е как тогава ще го получи? Също, сложих вътре 400 мл. измивен гел за лице, да не вземат да ми върнат колета заради него?
Аз редовно пращам със Спиди. Не само, че не се обаждат, ами и направо си оставят пратката пред входа.Единствено може да се следи докъде е и да се проверява пред входа.Като изключим това, не съм имала проблеми с пратки досега.Капки за нос съм пращал само от лекарствата.
Следи се в.сайта кога ще дойде и се дебне пред входа. Евентуално млже да пратят мейл,че е доставено. Мятат го някъде във входа и бежанци да ги няма.

# 365
Здравейте дами,
Дъщеря ми заминава за Бреда след две седмици, но все още не сме успели да намерим жилище. Регистрирана е в няколко платформи, но за съжаление излизат все по-малко нови обяви, а повечето предложения във Facebook са измами.
Ще бъда благодарна, ако някой може да ми препоръча надежден брокер, платформа или има информация за свободна квартира.
Благодаря предварително за съдействието.

# 366
  • София
Ето една обява за Бреда от българско момиче

Успех!

# 367
Здравейте дами,
Дъщеря ми заминава за Бреда след две седмици, но все още не сме успели да намерим жилище. Регистрирана е в няколко платформи, но за съжаление излизат все по-малко нови обяви, а повечето предложения във Facebook са измами.
Ще бъда благодарна, ако някой може да ми препоръча надежден брокер, платформа или има информация за свободна квартира.
Тук търсихте ли?
kamernet.nl

# 368
Здравейте дами,
Тук търсихте ли?
kamernet.nl
Да. Има регистрация. От месеци кандидаства за почти всичко, но досега успяхме само за един оглед и квартирата беше в много, много лошо състояние. Кандидатсва и за всяка квартира, която излиза в https://www.klikvoorkamers.nl/. Но засега няма късмет с класацията. Но и там напоследък почти няма нови обяви.

# 369

Следи се в.сайта кога ще дойде и се дебне пред входа. Евентуално може да пратят мейл,че е доставено. Мятат го някъде във входа и бежанци да ги няма.

Моя дългогодишен опит със Спиди е следния: Винаги ми претърсват колета и  в него не може да има стъклени буркани  повече от 2 не може и мед, алкохол,лекарства и пари-изброявам хи хипотетично не ,че някога съм слагала.Винаги ми искат хонлански номер  но той е проформа .Синът ми няма такъв и давам номера на една приятелка която живее на другия край на Нидерландия.Никога , ама никога не са звънели!!!! Доставката става за около 5-6 дни ако не случите празнични дни!DPD-идват звънват на вратата на квартирата и които отвори от всичките 5 живущи в къщата я приемат и я оставят на плота в кухнята.До сега за 5 г нямаме нито един загубен колет, въпреки ,че съквартирантите се сменят непрекъсната ,но децата там имат друго самосъзнание. Имаше случай ,на дете с колет оставен на комшии на съседна улица и те го донесли след като видели сбъркания адрес...иначе Сойка е написала..следете пратката и ще знаете поне деня в който ще е при детето .

# 370
  • София
И аз съм същия опит със Спиди, като описания от pali78. Само дето синът ми има холандски номер, но пак никога не са му звънели.
Аз имам отново въпрос - вчера синът ми получи съобщение, че му удължават договора за работа с 1 година. Сега как да процедира с DUO - там субсидията му е до октомври тази година и за да продължи без прекъсване, какво трябва да направи? Ние извадихме с баща му бележки за доходи за 2024 г., синът ми ще ги изпрати през профила си, но има ли още нещо, което трябва да се направи, за да няма прекъсване от два месеца до края на тази година.

# 371
Здравейте дами,

вижте в тази агенция: Stadhuis Breda. Там на място идете, директно с тях се угояорете за огледи. Вършат работа. Не знам къде ще отседне първоначално ,но хотел Premiere Classe Breda  е евтин. Успех.

# 372
Изпращаме само с Интерлогистика. Много сме доволни. Огромни количества шампоани, парфюми, по някое  лекарство, което не може да си вземе от там в джобове на дрехи. За последното не съм ги питала. Не ровят в колетите. Само им казваме какво сме сложили, приблизителна бройка и сума. След като колетът напусне България, се поема от GLS. Пристига за една седмица, не се обаждат по телефона, но онлайн следим движението на пратката. В сайта на куриера изписват часа на доставката. Последният път подранил с няколко минути, оставил кашона вътре в общежитието и нашата госпожица си го прибра с помощта на съсед.

# 373
  • София
Аз имам отново въпрос - вчера синът ми получи съобщение, че му удължават договора за работа с 1 година. Сега как да процедира с DUO - там субсидията му е до октомври тази година и за да продължи без прекъсване, какво трябва да направи? Ние извадихме с баща му бележки за доходи за 2024 г., синът ми ще ги изпрати през профила си, но има ли още нещо, което трябва да се направи, за да няма прекъсване от два месеца до края на тази година.
Да прати на имейла на DUO новия договор и вашите документи за доходите. И за изчака малко да види дали няма да му удължат финансирането.
Нашата девойка така прати договора за стаж и й удължиха финансирането без да пуска апликация - до края на договора.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 11:01 от Sunny bunny

# 374
Ето една обява за Бреда от българско момиче

Успех!
Благодаря. За съжаление я дава без регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт