Студенти в Нидерландия - 26

• 42 527
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
bodak, все по-голям е проблемът и с измамниците. Горещо Ви съветвам да изисквате  адреса на имота и да проверите на сайта на кадастъра (има линк на първа страница на темата), става за минути и струва само 3.70 евро. Ние, докато търсехме, попаднахме на много измами и като ги гледам как предлагат във всички по-натоварени университетски градове, мисля, че са организирана, международна  мрежа за измами, включваща български сметки и WhatsApp номера, полски, британски, американски, узбекски...
Не давайте пари без да сте проверили всичко. Обикновено, повечето измами започват със дребна сума за попълване на формуляр и уж административна услуга.

Скрит текст:
Зад този имейл стои измама:
ismael.icci90@gmail.com
Свързан е с този WatsApp: +447342781388
и този: +1(913)296-6455

И зад това:
santandreastefano32@gmail.com
В началото не искат пари и пращат видео на жилището, като казват, че в момента не са там и не могат да покажат веднага.
Освен тези обяви, за Айндховен казват, че дават жилище на адрес :
Leenderweg 99
5614 HL Eindhoven
Истински собственик е съвсем друг човек.
През Фейсбук измамите са най-много. Има един профил Darlis Castrorojas-чист скам.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 09:18 от petiaivanov

# 451
Ако лекарствата са тип нурофен, парацетамол, смучалки и пръскалки за гърло, сиропи з акашлица и т.н. не мисля че има смисъл да плащаш за изпращане. Миналата седмица, като бях там, обърнах внимание, че ги има във всяка дрогерия и не са по-скъпи отколкото е България.
За дрехите вече не знам- освен ако не е някоя по-специфична дреха, от която детето да има нужда, то в тамошните вериги има дрехи на доста по-ниски цени от нашенските.
Казвам го, защото не знам колко би струвал този транспорт и разкарването за изпращане и получаване, че нашенци не си поплюват с цените и искат да им излезе безплатен курса Simple Smile
Благодаря ти за отговор! Да, така е,но в един момент ще ми се наложи да изпратя багаж и по този начин.Ако някой има опит,моля да сподели.

# 452
Ако лекарствата са тип нурофен, парацетамол, смучалки и пръскалки за гърло, сиропи з акашлица и т.н. не мисля че има смисъл да плащаш за изпращане. Миналата седмица, като бях там, обърнах внимание, че ги има във всяка дрогерия и не са по-скъпи отколкото е България.
За дрехите вече не знам- освен ако не е някоя по-специфична дреха, от която детето да има нужда, то в тамошните вериги има дрехи на доста по-ниски цени от нашенските.
Казвам го, защото не знам колко би струвал този транспорт и разкарването за изпращане и получаване, че нашенци не си поплюват с цените и искат да им излезе безплатен курса Simple Smile
Благодаря ти за отговор! Да, така е,но в един момент ще ми се наложи да изпратя багаж и по този начин.Ако някой има опит,моля да сподели.
Изпращала съм няколко пъти вече багажи по тези коли, които пътуват и с това се занимават. Всеки път й повтарям виж дали си струва това, което е в кашона, защото плащам 50-100евра, зависи от обема. Но моята щерка си има любими неща и си ги иска Simple Smile. Та до Холандия 2 пъти и веднъж насам, до Испания веднъж натам и веднъж насам. До сега не сме имали проблеми. Веднъж и с ДЧЛ прати два кашона тя, всички куриери проверяват за цигари, алкохол и лекарства, така че това си е вариант - частните превозвачи

# 453
Студентските/младежките билети на България Еър с два куфара са ни решавали тези въпроси... чекира се голям и малък куфар, но малкия по-тежък и с неща не като за ръчен... и натъпкана раница за ръчен... или два големи куфара + малък кабинен + малка (ненатъпкана) раница, само с компютър...

Един път се пробвах да организирам нещо... но реших, че сама в 4:30 на караулката на Ботевградско на изхода на магистралата ... не мога да си го причиня

# 454
  • Шумен
Моят второкурсник лети в момента към Айндховен. Ваканцията свърши.

Успех на всички студенти и родители! Hug

# 455
Девойката си е взела билет за 7 ми септември.Преди две години на 9 ти август я пратихме съвсем сама.Тя ми каза,че е плакала почти през целия полет.
Реално това и беше и първото излизане в чужбина.Имаше отменени влакове и  вместо в Хага пристигна в Утрехт.Приятелка бесарабска българка и помогна тогава, и тя с младеж в същия университет.
🙂Помагаха и много хора от тук..На момиче на което бяхме дали контакти за квартира и каза местата за пазаруване и и вдъхна кураж.
На първокурсниците -успех!
Това наистина е едно голямо и смело приключение и както каза тя да напиша.."изпълнено с вълнение и положителни емоции"❤️
На втори и трети и четвърти курс-също успешна година, много късмет и да се сбъдват мечтите!

# 456
Моята девойка днес приключва успешно стажа си тук, после ще дойде с нас за три дни на море в Гърция и ще лети от Солун към Холандия. Тези два месеца не ги усетих кога минаха. Успешна учебна година на всички.

# 457
  • Varna
С моето гардже-зайче тръгваме днес с кола към новото приключение в Маастрихт.Едва побрахме всичкия багаж и ние-"трима души в една лодка без кучето".Първата спирка е Будапеща,а утре Маастрихт-идваме.Колкото е вдъхновена,толкова и уплашена,но вуйчо ѝ,който живее в Белгия ѝ дава кураж,че три часа път не се усещат.На добър час на всички "зайци-нидерландци" и на "старите кучета"!

# 458
Нашия първокурсник е сглобил вече всички мебели, днес си поръча и монитора.
В понеделник е на гости на брат му, на който следващата седмица е последната от стажа. Предстои ни интересна година първи и последен курс.

# 459
bodak, все по-голям е проблемът и с измамниците. Горещо Ви съветвам да изисквате  адреса на имота и да проверите на сайта на кадастъра (има линк на първа страница на темата), става за минути и струва само 3.70 евро. Ние, докато търсехме, попаднахме на много измами и като ги гледам как предлагат във всички по-натоварени университетски градове, мисля, че са организирана, международна  мрежа за измами, включваща български сметки и WhatsApp номера, полски, британски, американски, узбекски...
Не давайте пари без да сте проверили всичко. Обикновено, повечето измами започват със дребна сума за попълване на формуляр и уж административна услуга.

Скрит текст:
Зад този имейл стои измама:
ismael.icci90@gmail.com
Свързан е с този WatsApp: +447342781388
и този: +1(913)296-6455

И зад това:
santandreastefano32@gmail.com
В началото не искат пари и пращат видео на жилището, като казват, че в момента не са там и не могат да покажат веднага.
Освен тези обяви, за Айндховен казват, че дават жилище на адрес :
Leenderweg 99
5614 HL Eindhoven
Истински собственик е съвсем друг човек.
През Фейсбук измамите са най-много. Има един профил Darlis Castrorojas-чист скам.
Да, точно така е, за съжаление! Обхватът на измамниците е колосален. Абонаментите в сайтовете, които предлагат обяви за квартири също води до неприятни случки, като например да продължат да си теглят пари след като си се отписал. На някои от тези сайтове, подозирам, че има фиктивни обяви и то многобройни, за да те мотивират да платиш абонамент, отначало даже безплатен. Отговори на запитвания почти не се получават. Така че, бъдете внимателни!

# 460
Попътен вятър на всички пътуващи и успешна година!

# 461
... ще ми се наложи да изпратя багаж... Изпратете на детето 100 евро, и да си купи каквото му е необходимо. Голямото ни дете, преди 9г. замина за .uk с два куфара. Е, и? Замина за ук, не за Южния полюс.

# 462

Поне четири-пет пъти съм пращала багаж със Спиди, партнират си с DPD. 30kg, 47лева, отива за пет дни , и го доставят до адреса.

# 463
А в обратна посока, от Нидерландия за България, праща ли ли сте багаж? При прибирането как процедирате?

# 464
Здравейте, дами .Няколко страници назад една дама беше написала , че има контакти на брокер за Делфт, но така и не отговаря на съобщенията ми.От няколко месеца се търси квартира за младеж , които ще кара Магистратура там и от никъде нищо.В 10 сайта се плаща абонамент и нищо.Ако някой може да помогне с информация.
[/quot

Здравейте, пратих Ви координати !
Дано да имате успех , че става все по-голям проблема с квартирите с всяка изминала година !
Може ли и на мен?

Общи условия

Активация на акаунт