Студенти в Нидерландия - 26

• 42 879
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Точно днес съм пуснала SEPA превод около 13.30. Парите не са постъпили все още по сметката. Това е обикновен SEPA, иначе моментните имат друга такса. Въобще зад това наименование се крие превод между сметки в различни държави.
М дам, видно ми е незабавен СЕПА, таксата си е като обикновен кредитен превод в страната, според тарифата на банката:
"Какво е SEPA превод и какво представлява SEPA Незабавен превод
SEPA Незабавни преводи (SEPA Instant Credit Transfer) са преводи в евро в рамките на Единната зона за плащания в евро (SEPA), която включва Европейския съюз (ЕС) и Европейското икономическо пространство (ЕИП).

SEPA Незабавните преводи са значително по-бързи от традиционните SEPA преводи, като се обработват за секунди. Могат да се изпълняват 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, докато SEPA кредитен трансфер се обработва само в работни дни."

пп
В момента Xior  са пуснали 3 стаи за Венло, ако някой има интерес.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 11:56 от Shusha_boba

# 571
Здравейте, синът ми е от тези, които не успяха да намерят настаняване в Делфт и остава в България. Ще има време да реши дали да кандидатства отново догодина. Успех на вашите деца и късмет в новата учебна година! А, на вас благодаря за информацията и помощта 🙂

# 572
  • София
Много съжалявам да чуя, че има студенти, които не са намерили квартира и затова се отказват.
За Делфт - в roomplaza имаше доста стаи, които са само за студенти първа година. За догодина, ако пак го приемат, дебнете там датите, на които ги пускат, както и се подгответе с други студенти да сте готова група.
За Бреда имаше ненамерили. Ако в града не намирате, има един хотел извън града, който отдава стаи на студенти на месечен наем - пътува се с автобус и като за начало е ок. Пък на място вече ще се търси нещо по-подходящо.

# 573
За Грьонинген дъщеря ми беше в Upsilon първата година, то е само за първи курс и условията бяха повече от добри-стая със самостоятелна баня, доколкото си спомням имаха и опция за спешно настаняване до 4 месеца, а платформата беше SSH

# 574
Много жалко за студентите, които трябва да се откажат заради квартирата. Надявам се, че го приемат философски и не са много разочаовани. Като че ли тази година родителите на първокурсници във форума са много малко или поне на мен така ми се струва.

# 575
  • София
Много жалко за студентите, които трябва да се откажат заради квартирата. Надявам се, че го приемат философски и не са много разочаовани. Като че ли тази година родителите на първокурсници във форума са много малко или поне на мен така ми се струва.
Направо не мога да си представя какво им е на ненамерилите стая.Аз съм с първокурсник в Бреда,търсих неуспешно от м.03.Успяхме да вземем стая в общежитие и в същия ден,2 часа след това получих и мейл,че сме спечелили стая в klickvoor.А бях цъкала сигурно на над 50 обяви там,отделно поне 300лв по такси на агенции и сайтове,не можех да спя от притенение дали ще намерим нещо.
Преди седмица се върнахме от Бреда-всички се влюбихме в града,дори и мъжът ми,който беше против цялата авантюра с Холандия.Улучихме чудесно време,заведенията около канала бяха пълни с хора-навсякъде приятна музика,красиви хора,чисти улици,никой не ти бибитка или псува.Синът впечатлен от служителката в общината-много мила и 3 пъти го питала всичко ли му е ясно,сравнението с лелките в община Младост и НАП Младост е отчайващо.
Подредихме стаята за няколко часа,запознахме се със съквартиранта от Братислава,накупихме някои неща-пишеше,че дават завивки и чаршафи и затова не носехме от БГ.Купихме и стол за бюрото,остана само кафе-машина да си вземе сам.
Взел си е вече и год.карта за фитнес-така цената и на месец е 11,50 евро.
Плануваше да е без колело ,но като видял,че всички около него имат-на втория ден взел от турчин-търговец(конгакта от Sunny bunny😊)за 60 евро.
Той ще учи финанси-вече познавал няколко човека от неговата спец.Събират се по стаите група предимно българи и словаци.
Утре ще ходят до лунапарк,който ще е първата им фирма-поръчител на някакви проекти за изпълнение.
Та като видях къде го оставяме да живее и учи,съм много по-спокойна.Мъчно ми е,но съм сигурна,че е за негово добро.Като се чуваме по тел,той е щастлив и това ми стига.Праща ми снимки на първите си гозби-горд и доволен от себе си.Нищо,че първата леща не я прибрал в хладилника и му се доплака,че трябва да я хвърли.Но  това е опит😊.
Та така-много съм благодарна на всички,които пишат тук.Чета ви от поне 2 години и ако не беше тази група,най-вероятно нямаше да го има "приключението Бреда".

# 576
Направо не мога да си представя какво им е на ненамерилите стая.Аз съм с първокурсник в Бреда,търсих неуспешно от м.03.Успяхме да вземем стая в общежитие и в същия ден,2 часа след това получих и мейл,че сме спечелили стая в klickvoor.А бях цъкала сигурно на над 50 обяви там,отделно поне 300лв по такси на агенции и сайтове,не можех да спя от притенение дали ще намерим нещо.
Преди седмица се върнахме от Бреда-всички се влюбихме в града,дори и мъжът ми,който беше против цялата авантюра с Холандия.Улучихме чудесно време,заведенията около канала бяха пълни с хора-навсякъде приятна музика,красиви хора,чисти улици,никой не ти бибитка или псува.Синът впечатлен от служителката в общината-много мила и 3 пъти го питала всичко ли му е ясно,сравнението с лелките в община Младост и НАП Младост е отчайващо.
Подредихме стаята за няколко часа,запознахме се със съквартиранта от Братислава,накупихме някои неща-пишеше,че дават завивки и чаршафи и затова не носехме от БГ.Купихме и стол за бюрото,остана само кафе-машина да си вземе сам.
Плануваше да е без колело ,но като видял,че всички около него имат-на втория ден взел от турчин-търговец(конгакта от Sunny bunny😊)за 60 евро.
Той ще учи финанси-вече познавал няколко човека от неговата спец.Събират се по стаите група предимно българи и словаци.
Утре ще ходят до лунапарк,който ще е първата им фирма-поръчител на някакви проекти за изпълнение.
Та като видях къде го оставяме да живее и учи,съм много по-спокойна.Мъчно ми е,но съм сигурна,че е за негово добро.Като се чуваме по тел,той е щастлив и това ми стига.Праща ми снимки на първите си гозби-горд и доволен от себе си.Нищо,че първата леща не я прибрал в хладилника и му се доплака,че трябва да я хвърли.Но  това е опит😊.
Та така-много съм благодарна на всички,които пишат тук.Чета ви от поне 2 години и ако не беше тази група,най-вероятно нямаше да го има "приключението Бреда".
Та като видях къде го оставяме да живее и учи,съм много по-спокойна.Мъчно ми е,но съм сигурна,че е за негово добро.Като се чуваме по тел,той е щастлив и това ми стига.Праща ми снимки на първите си гозби-горд и доволен от себе си.Нищо,че първата леща не я прибрал в хладилника и му се доплака,че трябва да я хвърли.Но  това е опит😊.

perunika77, твоите думи за твоят първокурсник описват първата седмица на моят син преди година в Айндховен . Сега след успешно преминала  първа година изпълнена с емоции падения и възходи продължава  втори курс още по- уверен. Желая,  успешна година на всички студенти. 

# 577
Събирам мнения "за" и "против" електрическо колело в Амстердам. Моята дъщеря се замисля дали да си купи, тъй като разстоянията да големи и унито е далече. Предложих й да вземе под наем, но казва, че тези дето да под наем са бавни и с тях е по-трудно. Има ли някой опит в това отношение? Мисли да го поръча от Али експрес.

# 578
  • София
Мога да препоръчам да види на друг сайт - идва от склад в Европа и правят много големи промоции:
https://www.geekbuying.com/category/E-Bikes-2082?SortBy=3
А не се ли притеснява, че могат да й го откраднат? При дъщеря ми откраднаха на едно момиче скутер, паркиран пред общежитието.

# 579
Мога да препоръчам да види на друг сайт - идва от склад в Европа и правят много големи промоции:
https://www.geekbuying.com/category/E-Bikes-2082?SortBy=3
А не се ли притеснява, че могат да й го откраднат? При дъщеря ми откраднаха на едно момиче скутер, паркиран пред общежитието.
Да, това е най-сериозният ми довод "против". Може ли някаква застраховка да сключи?

# 580
Събирам мнения "за" и "против" електрическо колело в Амстердам. Моята дъщеря се замисля дали да си купи, тъй като разстоянията да големи и унито е далече. Предложих й да вземе под наем, но казва, че тези дето да под наем са бавни и с тях е по-трудно. Има ли някой опит в това отношение? Мисли да го поръча от Али експрес.
Синът ми преди няма и месец си взе от Али експрес. Като цяло е супер доволен, малко скърцали спирачките , но май не го е нагласил още.

# 581
Синът ми преди няма и месец си взе от Али експрес. Като цяло е супер доволен, малко скърцали спирачките , но май не го е нагласил още.
Бихте ли ми казали точно какво колело си е взел, в Амстердам ли го кара и как е решил проблема с краденето? Може и на лично, да не занимаваме групата.

# 582
  • София
Има застраховка велосипед, проверете дали ви устройва.

# 583
  • La casa de Mickey Mouse
Не всички електрически колела могат ДС се застраховат защото много ги крадат. Освен това има изисквания, за да покрив щетата застраховката. Синът ми има електрическо колело, което ползваше докато ходеше не училище, имаше къде да го прибира. В момента го продаваме, защото пред унито ше го откраднат. Сега кара едно доста старо нормално колело.

# 584
  • София
Не е ли по-добре да си вземе електрическа сгъваема тротинетка? Доста по-бюджетна е и по-лека. Сгъва я и я носи вътре Blush
https://www.geekbuying.com/item/TWOFISH-V1-MAX-Electric-Scooter- … 0-4Ah-529937.html

Общи условия

Активация на акаунт