Смешни чуждици

• 16 182
  • 410
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Сега пък искате и обща култура от тв "журналисти"...

# 286
Според Копайлът било пОке.
Когато го видях за първи път, и аз реших че е поук, по очевадни причини. Пишат на латиница думи от различни езици, иди разбери кое как се чете. Веднага се сещам за учения Анри Бекерел, който според учителката ми по английски преди 40 години беше Хенри Бекуъръл.
У нас така си се правят нещата - Джордж Вашингтон и Дензъл Уошингтън.

# 287
  • София
Вашингтон е навлязъл доста преди Дензъл да се роди, така че...
Ама защо сме по католици от папата и Скарлет наричаме Йохансон, като тя е американка. А на Джейк и Маги викаме не Йеленхол, а Гиленхал.

# 288
  • Glasgow
Ами градовете или някои държави. Ние, поляци, чехи, как сме транслитерирали навремето идея нямам. Аз живея в Шотландия, със столица Единбург, дето само ние и поляците май наричаме така. На едно испанско летище на остров всъщност видях Edimburgo. Никой не би разбрал ако кажа Единбург. Единбъро/а е както Мидълзбро/а . Защо едното е "ург" другото не🤷🏻‍♀️
За на чехите нямам думи, нещо смешно беше техния Мюнхен, то не че Мюнхен е много коректно де. Мнихов май😅

# 289
  • София
Вчера в едно предаване момичета си говориха нещо от рода - Ама ти защо не си хайдната/хайтната. По пътя на логиката това би трябвало да бъде защо не си на върха на щастието или развълнувана. Обаче е много, много странно.
да не е хайпната? от hype

Аз реших, че идва от high, но определено може да е хайпната. Няколко пъти го повториха. Това определено е нова дума за мен, но никак не ми допада.

# 290
  • Mars Hotel
Вчера в едно предаване момичета си говориха нещо от рода - Ама ти защо не си хайдната/хайтната. По пътя на логиката това би трябвало да бъде защо не си на върха на щастието или развълнувана. Обаче е много, много странно.
Ако е в този смисъл наистина, тогава е хайПната.

Слап-ването ми напомни за смаш (smash). Ползва се, когато смяташ, че някой е много готин и си му навит.

# 291
Скрит текст:
Според Копайлът било пОке.
Когато го видях за първи път, и аз реших че е поук, по очевадни причини. Пишат на латиница думи от различни езици, иди разбери кое как се чете.
Веднага се сещам за учения Анри Бекерел, който според учителката ми по английски преди 40 години беше Хенри Бекуъръл.

Вуйчо ми раказваше, навремето по селската радиоточка съобщили, че ще пускат песни на Иван Монтанов ( Ив Монтан). Joy

# 292
Вашингтон е навлязъл доста преди Дензъл да се роди, така че...
Ама защо сме по католици от папата и Скарлет наричаме Йохансон, като тя е американка. А на Джейк и Маги викаме не Йеленхол, а Гиленхал.
На Скарлет Йохансон баща ѝ е датчанин и тя също има датско поданство. Така че името ѝ е Йохансон и няма нужда да се поамериканчва.
Гледах интервю с Матиас Схунартс, който обясняваше, че името му се произнася така, а не Шьонертс, както го произнасят американците. Но няма оправия с имената.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 10:17 от W

# 293
"Инфлуенснахте ме" да си купя или направя нещо си.
Нито е по-лесно и бързо за изговаряне, нито за писане и не намирам логична причина за използването му. Ама пуста мода. Smirk

# 294
  • Варна
  Абе, направо се заразяват...

# 295
  • Варна
 ,,...за да направят ненужен лиезон със стария сериал."
От статия с автор лорд Евг. Минчев. Негова светлост не би казал ,,свързване", то има съвсем друг смисъл. Предполагам, не съм лейди.

# 296
  • Ю Ес ъф Ей
Ах, каква прелестна тема. Къде е сега господин Делииванов да ме види как три петилетки по чужбинско се опитвам да не забравя уроците му по български език.
Тук се старая да говоря правилен български, а като се прибера в България ме замерят с чуждици. Или по скоро с американизми. Навсякъде. На мен като ми писне от амераканизми, си пускам Джоди Фостър даваща интервюта на френски. Simple Smile

тол камерите по пътищата.
Друг един тол. Снимка от личния архив от 2014. Надпис на паркингът пред българския ресторант Механата в Чикаго Simple Smile

Един мой професор по Компютърни архитектури късаше, ако напишеш стринг, а не низ. Същата глоба за директория или не дай си Боже фолдър вместо справочник. Мисля, че към края на следването ми беше се отказал да поправя.

Май никой досега не спомена джипи.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 06:32 от Татко Непохватко

# 297
Един мой професор по Компютърни архитектури късаше, ако напишеш стринг, а не низ.

Ами "масив"?    Simple Smile
Ами "етикет"

В "Предателите" чух някой да се възторгва - Ох много съм ексайтед!

# 298
- Ох много съм ексайтед!
Точно. Преди месец бях чул "Сега съм на динайл"

# 299
  • София
Оувърриактвам...

Общи условия

Активация на акаунт