Аблация на сърцето - 13

• 8 337
  • 343
  •   1
Отговори
# 105
Паниката вече ме е обзела отвсякъде и се чудя вече какво да питам за "спокойствие"
Eliva62, много полезна информация, благодаря.
Явно ще се опита моята кардиоложка да ме вкара в ритъм / което и според нея е мисия невъзможна /, защото иначе първо трябва електрошок, за да поработи в ритъм сърцето и след това аблация
Мястото от където вкарват катетрите изобщо не боли. Не го и мислете даже това.

# 106
Наистина не разбирам от какво се паникьосвате?
Забравя се всичко за два дена, след 4-5 часа вече спокойно си ходите по коридорите.

# 107
На мен ми казаха, че след аблацията се лежи 8 часа. Вие преминалите през аблация колко сте лежали 4 или 8

# 108
На мен ми казаха, че след аблацията се лежи 8 часа. Вие преминалите през аблация колко сте лежали 4 или 8
След аблация се слагат компресионни тежести на корема за 4 часа.Споко, не са дискомфортни.Всичко зависи от това, кога ще минат сестрите да ги махнат.При мен стояха 6 часа, че ме бяха позабравили😁Шегувам се, денят им беше супер натоваренНе ми беше проблем, защото не бях пила вода от предната вечер.Когато станеш, трябва да се движиш много бавно и внимателно, все пак влизат през феморалната вена.Спокойно бе, момче.Лечението на зъб боли повече😁

# 109
Ааа аз съм спокоен за болката, наскоро преминах през операция на опашката за премахване на съсирек и бях буден само с местна упойка. Това което ме притеснява за аблацията е дали ще съм по-добре след това и дали ще е успешна. Дали ще мога да спортувам след това.

# 110
При ставане ти прималява ли
След аблация се слагат компресионни тежести на корема за 4 часа.Споко, не са дискомфортни.Всичко зависи от това, кога ще минат сестрите да ги махнат.При мен стояха 6 часа, че ме бяха позабравили😁Шегувам се, денят им беше супер натоваренНе ми беше проблем, защото не бях пила вода от предната вечер.Когато станеш, трябва да се движиш много бавно и внимателно, все пак влизат през феморалната вена.Спокойно бе, момче.Лечението на зъб боли повече😁

# 111
Ааа аз съм спокоен за болката, наскоро преминах през операция на опашката за премахване на съсирек и бях буден само с местна упойка. Това което ме притеснява за аблацията е дали ще съм по-добре след това и дали ще е успешна. Дали ще мога да спортувам след това.
Е, 100% гаранция само Господ може да даде😁Много е важно да проявиш търпение през възстановителният период, който е от 3 до 6 месеца.Ако в този период не направиш рецидив, се води успешна аблация.
ММТР- не, не ми е прилошавало.В интерес на истината нямах никакви болки след това.Е, вървях малко приведена, ама то по скоро от остатъчен стрес😁.На втория ден пътувах 200 км

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 13:41 от Rumbitumbi

# 112
Наистина не ви разбирам паниката.
4 часа се лежи с торбички с пясък върху разрезите. После слагат лепенки и ставаш. Не  ти прималява, няма от какво. Не боли, само посинява и синините стоят няколко дни.
Аз нямах търпение да стана. Разходки в коридора си правех. Ходих при един младеж, на 24, в другата стая, че и той се беше гипсирал от страх, да види, че нищо страшно няма. Grinning

# 113
Ами не е приятно на 20г да преминаваш през такива неща, операции или процедури на сърцето. А другите да се шлаят по дискотеките и по пътищата със скъпите си коли. Стресиращо е и неприятно, защото не си запознат с нещата, колкото и да четеш не е достатъчно, постоянно да си усещаш пулса и да се тревожиш кога ще излезе от ритъм.

# 114
И на зъболекар да ходиш е неприятно, но ходим, нали?
Стягай се, мъжете сте много по-страхливи от жените. Blush

# 115
Аз направих рецидив в осми месец след аблацията. След първите три казаха аблацията е 100 процента успешна, обаче в осмият месец сърцето започна да проявява признаци на лудост и на десетият месец съвсем полудя.
Аз си махнах торбите сама защото сестрата закъсня малко….. е отнесох вероятно някоя дългосвиреща, но това не ми е проблем. Проблемът ми е сега….
Даже синини нямах…..много ме е яд, че не се опазих ама това ще ми е за урок! Пък и то през каквото имаш да преминаваш в този живот няма как да го предотвратиш.

# 116
На мен, откакто мина аблация та ми е дерт този въпрос - до колко време се проявяват признаци ако е била неуспешна? Въпреки, че не съм имала проблем, постоянно съм нащрек

# 117
Здравейте,аз да споделя като съвсем скоро преминала .В Токуда се лежи след аблация 4 часа,ако е електро аблация и 8 часа,ако е крио аблация. Торбички с пясък слагат само при крио аблацията .И в двата случая си с компресивна превръзка с ластичен бинт,за да се спре кървенето .След тези часове ставаш леко,не ти прималява и се движиш.
Не се страхувайте, всичко се търпи и минава.Особено,когато знаем и се надяваме,,че сме се избавили от пристъпите на аритмия и сърчицето ни е здравипчко.

# 118
А за аблация на PSVT има ли шансове за рецидив? Deva ти си нямала проблеми нали

# 119
Eliva62, много полезна информация, благодаря.
Явно ще се опита моята кардиоложка да ме вкара в ритъм / което и според нея е мисия невъзможна /, защото иначе първо трябва електрошок, за да поработи в ритъм сърцето и след това аблация
Мястото от където вкарват катетрите изобщо не боли. Не го и мислете даже това.
Мacadamia не си се обърнала към бърза помощ? Знам, че вливат кордарон и ако не се възстанови ритъма приемат в стационар. На мен, като не подействаха 2 Ритмонорма в къщи в бърза помощ сложиха инжекция Аденозин. Но в същност кардиоложката си знае най-добре! Стискам палци всичко да се оправи!

Общи условия

Активация на акаунт